|

 با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست

بزرگ‌ترین پروژه تصفیه پساب صنعتی شکرستان ایران افتتاح شد

پروژه تغلیظ ویناس حاصل همت مدیران نیشکر و نبوغ جوانان ایرانی است

بزرگ‌ترین پروژه تصفیه پساب صنعتی شکرستان ایران، در دومین روز از هفته محیط‌ زیست، با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در شرکت خمیرمایه و الکل رازی افتتاح شد. به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با آغاز به کار این پروژه دانش‌بنیان و محیط‌زیستی، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، «مالچ طبیعی» و «خوراک دام» نیز تولید می‌شود.

بزرگ‌ترین پروژه تصفیه پساب صنعتی شکرستان ایران افتتاح شد

بزرگ‌ترین پروژه تصفیه پساب صنعتی شکرستان ایران، در دومین روز از هفته محیط‌ زیست، با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در شرکت خمیرمایه و الکل رازی افتتاح شد. به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با آغاز به کار این پروژه دانش‌بنیان و محیط‌زیستی، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، «مالچ طبیعی» و «خوراک دام» نیز تولید می‌شود. در آیین افتتاح این طرح که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، مدیرکل محیط زیست خوزستان و جمعی از مدیران استانی حضور داشتند، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تغلیظ ویناس نیشکر را پروژه‌ای منطبق با محیط‌ زیست عنوان کرد که منجر به کاهش آلایندگی‌ها می‌شود.

تکیه بر دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان

علی سلاجقه، دانش‌بنیان‌بودن این طرح را ویژگی بارز آن دانست و بیان کرد: استفاده از جوانان نخبه ایرانی و تکیه بر دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، پروژه بزرگ تغلیظ ویناس نیشکر را رقم زده است. وی افتتاح چنین پروژه‌هایی را در راستای فرمایش مقام معظم رهبری عنوان و تأکید کرد: با اتکا به دانش بومی و همت داخلی، اکنون ایران اسلامی به مرحله‌ای مطلوب از دانش و تکنولوژی رسیده است که حتی کشورهای پیشرفته خواهان خرید این تکنولوژی هستند. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به مزیت‌های پروژه تغلیظ ویناس نیشکر اشاره کرد و گفت: با استفاده از تکنولوژی بومی به کار گرفته‌شده در این پروژه، در فرایند تغلیظ‌سازی، آب موجود در ویناس نیشکر، بازچرخانی و در سیستم سرمایشی کارخانه بار دیگر به کار گرفته می‌شود.

تولید مالچ طبیعی در پروژه تغلیظ ویناس

سلاجقه تولید محصولات جدید را از دیگر مزیت‌های این طرح برشمرد و بیان کرد: طی فرایند تغلیظ ویناس، مالچ طبیعی به‌عنوان محصول ثانویه تولید می‌شود که تثبیت‌کننده خاک است و در حاصلخیزی آن نیز تأثیر بسزایی دارد. وی در ادامه گفت باید از تجارب ارزنده صنعت نیشکر در زمینه بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های ریزگرد با استفاده از ویناس استفاده کرد و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست نیز با استفاده از این تجارب می‌توانند در تثبیت کانون‌های ریزگرد ورود کنند.

دستاوردی مهم حاصل همت مدیران نیشکر و نبوغ جوانان ایرانی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پروژه تغلیظ ویناس نیشکر را دستاوردی مهم در راستای شعار سال عنوان کرد که حاصل همت و پشتکار مدیران توسعه نیشکر و نبوغ جوانان ایرانی است. سلاجقه در پایان گفت: در راستای تحقق شعار سال و فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، در مجموعه محیط زیست کشور در حوزه‌ کاهش آلاینده‌های خاک و آب و مسائل جوی و پسماندها، در حال استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و ظرفیت‌های خوبی نیز در کشور در این زمینه وجود دارد.

پروژه تغلیظ ویناس گامی مهم در کاهش مصرف آب است

در ادامه این مراسم، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: این کارخانه روزانه هزارو ۲۰۰ مترمکعب ویناس خروجی کارخانه را به 120 مترمکعب ویناس با غلظت ۵۵ تا ۶۰ درصد تبدیل می‌کند که قابلیت استفاده در تولید کود و خوراک دام را دارد. دکتر ناصری در ادامه باگاس و ملاس را دو پسماند ارزشمند نیشکر عنوان کرد که در تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالا استفاده می‌شوند. وی به پروژه تغلیظ ویناس نیشکر اشاره و بیان کرد: آب موجود در ویناس نیشکر در طرح تغلیظ‌ استخراج و بازچرخانی می‌شود که این اقدام گامی مهم در کاهش مصرف آب است.

شرکتی دانش‌بنیان به مقیاس بزرگ

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، صنعت نیشکر را شرکتی دانش‌بنیان به مقیاس بزرگ دانست که در زمینه‌های کشاورزی، صنعت و آبیاری به‌صورت مستمر فعالیت‌های گوناگونی دارد و تلاش‌های مستمری برای بهره‌وری نیشکر در همه بخش‌ها انجام داده است. وی با بیان اینکه مالچ ویناس یک مالچ طبیعی برای تثبیت کانون‌های ریزگرد است، گفت: این مالچ، یک مالچ محیط‌‎زیستی بدون هیچ ماده شیمیایی است و با حفره‌هایی که در خاک ایجاد می‌کند، باعث جذب آب و افزایش رشد گیاهان نیز می‌شود. پروژه تغلیظ ویناس یکی از ده‌ها طرح محیط‌زیستی صنعت توسعه نیشکر است. با افتتاح این طرح، گامی مهم در تحقق صنعت سبز برداشته شده و در‌عین‌حال اشتغال و تولید دانش‌بنیان نیز محقق می‌شود.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها