«کیم جونگ اون» در اولین روز سال نو خواستار توسعه زرادخانه تسلیحاتی کره شمالی شد
تحویل موشکی سال 2023
رهبر کره شمالی سال نوی میلادی را با خط و نشان برای غرب و دستور برای «توسعه زرادخانه تسلیحاتی» این کشور آغاز کرد. «کیم جونگ اون» که در آخرین روز سال 2022 دستور پرتاب چند موشک را صادر کرده بود، در اولین روز سال 2023 هم اقدام مشابهی انجام داد و همزمان خواستار آن شد تا زرادخانه هستهای کره شمالی گسترش یابد و همچنین بر ساخت موشک بالستیک قارهپیمای قویتر و پرتاب اولین ماهواره جاسوسی تأکید کرد.
رهبر کره شمالی سال نوی میلادی را با خط و نشان برای غرب و دستور برای «توسعه زرادخانه تسلیحاتی» این کشور آغاز کرد. «کیم جونگ اون» که در آخرین روز سال 2022 دستور پرتاب چند موشک را صادر کرده بود، در اولین روز سال 2023 هم اقدام مشابهی انجام داد و همزمان خواستار آن شد تا زرادخانه هستهای کره شمالی گسترش یابد و همچنین بر ساخت موشک بالستیک قارهپیمای قویتر و پرتاب اولین ماهواره جاسوسی تأکید کرد. این گفتههای کیم جونگ اون در راستای گسترش برنامه توسعه تسلیحات هستهای او است. «کیم جونگ اون» بارها وعده داده است که هم کیفیت و هم کمیت زرادخانه هستهای کره شمالی را برای مقابله با آنچه «دشمنی ایالات متحده» میخواند، افزایش دهد. برخی تحلیلگران میگویند تلاش کیم برای تولید تسلیحات اتمی بیشتر و سیستمهای تسلیحاتی جدید نشاندهنده امیدهای او برای تقویت قدرت مذاکره در آینده است؛ این در شرایطی است که او تنشهای طولانیمدت با ایالات متحده و متحدانش دارد.
کیم در نشست حزب حاکم کره شمالی گفت: «دیگران اکنون مشتاق هستند که کره شمالی را منزوی و خفه کنند. وضعیت حاکم مستلزم تلاش مضاعف برای تقویت قاطعانه توان نظامی است». او همچنین کره جنوبی را متهم کرد که «آمادهسازی خود برای جنگ با پیونگیانگ را آشکارا فریاد میزند». کیم همچنین بر «آمادگی برای حمله سریع و متقابل هستهای» تأکید کرد و خطاب به مردم کره شمالی افزود: «وضعیتی که در آن قرار داریم، نیاز به تولید انبوه سلاحهای هستهای تاکتیکی در میدان نبرد و فشار برای افزایش زرادخانه هستهای کشور را نشان میدهد».
رهبر کره شمالی ایالات متحده را به «استقرار مکرر تجهیزات حمله اتمی در کره جنوبی» و «فشار برای ایجاد یک بلوک نظامی منطقهای مشابه ناتو» متهم کرد. کیم تأکید کرده که کره شمالی اولین ماهواره شناسایی نظامی خود را «در اولین تاریخ ممکن» پرتاب خواهد کرد و گفت که آمادهسازی آن در مراحل پایانی است.
وزیر دفاع کره جنوبی در واکنش به اظهارات کیم جونگ اون از آن به عنوان «لفاظی تحریکآمیز» یاد کرد. او گفت: «به کره شمالی هشدار میدهیم که هرگونه تلاش در راستای استفاده از سلاح هستهای به معنای پایان عمر رژیم کیم جونگ اون خواهد بود». سخنان کیم جونگ اون در اولین روز سال ۲۰۲۳ در حالی بیان میشود که سال ۲۰۲۲ برای شبهجزیره کره سال پرتنشی بود. حزب کارگران کره شمالی نیز پس از گردهمایی روز گذشته اعلام کرده که پیونگیانگ به دنبال تولید «سامانه جدید موشکهای بالستیک قارهپیما» خواهد بود. هدف اصلی این سامانه «ضد حمله هستهای سریع» عنوان شده است. به نوشته آسوشیتدپرس، تسلیحات هستهای تاکتیکی و یک ماهواره شناسایی نظامی از جمله آرزوهای قدیمی کیم هستند که بارها به آنها اشاره کرده است. سلاحهای دیگری که او میخواهد به آنها دست پیدا کند، موشک با چند کلاهک، یک موشک بالستیک با سوخت جامد چابکتر، موشک هستهای زیر آب و یک سلاح مافوق صوت هستند. به گفته برخی از کارشناسان، بیان نظرهای کیم در جلسه حزب مانند یک فهرست آرزوهای جاهطلبانه برای سال جدید است. البته نباید فراموش کرد که این فهرست ممکن است قابل دستیابی باشد. پیونگیانگ در سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۰ موشک بالستیک پرتاب کرد. این کشور با سرعت به توسعه تسلیحات خود ادامه میدهد و این احتمال وجود دارد که بتواند یک سلاح هستهای را برای هفتمین بار آزمایش کند.
افزایش تهدیدهای هستهای کره شمالی ایالات متحده و کره جنوبی را بر آن داشت تا تمرینهای نظامی خود را گسترش دهند و همکاری امنیتی سهجانبه با ژاپن را تقویت کنند. ارتش ایالات متحده هشدار داد که هرگونه حمله اتمی کره شمالی علیه ایالات متحده یا متحدان و شرکای آن «به پایان این رژیم منجر خواهد شد».
تنشها بین کره شمالی و کره جنوبی طی ماههای گذشته به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است و رکورد تعداد آزمایشهای موشکی کرهشمالی در سال ۲۰۲۲ شکسته شد.
کرهشمالی روز شنبه سه موشک بالستیک با برد کوتاه آزمایش کرده بود. پیونگیانگ یک موشک کوتاهبرد دیگر را نیز روز گذشته آزمایش کرد. این در حالی است که کمتر از یک هفته پیش پنج فروند پهپاد متعلق به کره شمالی وارد حریم هوایی همسایه جنوبی این کشور شدند و یکی از این پهپادها تا نزدیکی سئول، پایتخت کره جنوبی پرواز کرده بود.