رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ با حضور ایران، چین و روسیه انجام شد
مقابله با تروریسم دریایی
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه از ساعات پایانی پنجشنبهشب در منطقه شمال اقیانوس هند برگزار شد. هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چندجانبه میان سه کشور و نشاندادن حسننیت و توانایی این کشورها در راستای حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آیندهای مشترک عنوان شده است. این چهارمین رزمایش از رزمایشهای مرکب سه کشور ایران، چین و روسیه در سالهای گذشته است.
رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه از ساعات پایانی پنجشنبهشب در منطقه شمال اقیانوس هند برگزار شد. هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چندجانبه میان سه کشور و نشاندادن حسننیت و توانایی این کشورها در راستای حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آیندهای مشترک عنوان شده است. این چهارمین رزمایش از رزمایشهای مرکب سه کشور ایران، چین و روسیه در سالهای گذشته است. امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، با بیان اینکه امنیت همه دریانوردان جهان برای ما اهمیت دارد، مقابله با تروریسم دریایی را جزء اهداف رزمایش مرکب دریایی 2023 اعلام کرد و افزود: امروز برخی نیروهای غیرموجه با حضور در منطقه چالشهایی را ایجاد کردهاند که باید مدیریت و هدایت میشد؛ بنابراین همه ابزارها چه در حوزه شناوری و چه در حوزه پروازی به کار گرفته شد و به میدان آمد و همه تمرینات پیشبینیشده با موفقیت انجام شد. امیر دریادار ایرانی قدم اول برای ریشهکنکردن نیروهای غیرموجه در منطقه را کنار یکدیگر قرارگرفتن کشورهای حاشیه اقیانوس هند در قالب آیونز دانست و گفت: همکاری کشورها میتواند امنیت منطقه و ایمنی دریانوردان را تأمین کند؛ چراکه هم دانش و قدرت و هم تجهیزات این کار را دارند. فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: گام دوم، ایجاد ائتلاف از سوی کشورهایی است که احترام متقابل را متوجه میشوند و به منافع یکدیگر احترام میگذارند. این کشورها میتوانند با ایجاد یک ائتلاف منطقهای بر پایه احترام به جامعه بشری بهویژه جامعه دریانوردان درباره تأمین امنیت منطقه کمک کنند. امیر دریادار ایرانی خاطرنشان کرد: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 چهارمین رزمایش مرکب دریایی از رزمایشهای ایران، روسیه و چین است و در این دوره دو کشور قزاقستان و پاکستان نیز بهعنوان کشورهای ناظر حضور دارند و انشاءالله در سال بعد یگانهای شناوری این کشورها نیز در این رزمایش مرکب شرکت خواهند کرد. در ادامه این رزمایش، عملیات تیراندازی ناوهای ایران، چین و روسیه به سمت اهداف دریایی در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ انجام شد. در همین زمینه امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 نیز با اشاره به مرحله جدیدی از این رزمایش اظهار کرد: در این مرحله از برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، یگانهای شناور ایران، چین و روسیه که از بامداد دیروز به محل اجرای مأموریت در شمال اقیانوس هند حرکت کرده بودند، به اجرای تمرینات پرداختند. او افزود: در این مرحله از رزمایش، یگانهای شناور ایران، چین و روسیه به
سر فرماندهی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران سهند و با استفاده از سلاحهای تعیینشده به سوی اهداف سطحی در دریا تیراندازی کردند. سخنگوی رزمایش مرکب دریایی 2023 خاطرنشان کرد: همچنین در مرحله بعد تمرین صورتبندی و آرایش آفندی یگانهای شرکتکننده در رزمایش متناسب با نظارت و پایش هوایی منطقه از طریق بالگردهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد. گفتنی است رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 با شرکت یگانهای شناور ایران، چین و روسیه و ناظران از کشورهای پاکستان و قزاقستان در منطقه شمال اقیانوس هند و دریای عمان آغاز شده و دو روز ادامه خواهد داشت. امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش، گفت: در ادامه رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 ایران، چین و روسیه، در شمال اقیانوس هند، شب گذشته عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی که از مهمترین تمرینات دریایی به شمار میرود، از سوی یگانهای شرکتکننده با موفقیت انجام شد. او اظهار کرد: عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی مستلزم هماهنگی و دستورات جزءبهجزء است. سناریوی این تمرین بر پایه یک زبان تاکتیکی مشترک بین نیروهای دریایی ایران متشکل از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران و همچنین نیروهای دریایی کشورهای چین و روسیه طراحی و با موفقیت اجرا شد. برای چهارمین بار است که رزمایشی از رزمایشهای مرکب سه کشور ایران، چین و روسیه برگزار میشود؛ بنابراین باید توجه داشت رزمایشهای دریایی به دلیل پارامترهای مهمی مانند مسافت بین کشورهایی که دور از یکدیگر هستند، زیاد رخ نمیدهد؛ اما شاهد رزمایشی هستیم که نیروهای دو قدرت دریایی جهان در آن شرکت دارند. شاید برگزاری یک رزمایش با نیروی دریایی سپاه و ارتش، حاوی پیام کوتاهمدتی باشد؛ اما درنظرگرفتن رزمایش سالانه با ایران، نشان میدهد آنها در تلاش برای تعمیق و گسترش روابط نظامی بهویژه دریایی با کشورمان هستند؛ چراکه معدود کشورهایی در جهان، میزبان رزمایش همزمان با دو قدرت بزرگ دریایی جهان هستند. طبیعتا برای ایران، روسیه و چین تأمین امنیت کشتیرانی بینالمللی حائز اهمیت ویژه است؛ چراکه بخش عمده تجارت بینالمللی روسیه با کشتی انجام میشود، ایران برای صادرات نفت خود به شبکه کشتیرانی متکی بوده و واردات نفت و گاز و تجارت خارجی چین هم به همین شکل است. بهویژه آنکه در سالهای گذشته، قدرت و توان بالای نیروی دریایی کشورمان موجب شده تعدی و دستدرازی به برخی از شناورهای ایرانی، با پاسخ قاطع مواجه و ریشهکن شود.