دولت بزرگترین بدهکار بانکی است
وضعیت بدهیهای دولت به بانکها به شرایط هشداردهنده رسیده است. غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، با اعلام این موضوع به ایلنا گفت: دولت حتما باید به صورت واقعی این بدهی را پرداخت کند، بهطوریکه در دارایی و ترازنامه بانکها، آثار آن مشاهده شود؛
وضعیت بدهیهای دولت به بانکها به شرایط هشداردهنده رسیده است. غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، با اعلام این موضوع به ایلنا گفت: دولت حتما باید به صورت واقعی این بدهی را پرداخت کند، بهطوریکه در دارایی و ترازنامه بانکها، آثار آن مشاهده شود؛ اما دولتها از روشهایی مانند تهاتر یا تجدید ارزیابی داراییهایی که در اختیار بانکها قرار دارد، بر روی کاغذ این بدهیها را تسویه و اعلام میکنند این میزان بدهی را به بانکها پرداخت کردیم و مدعی میشوند اولین دولتی هستند که در نیمقرن گذشته بدهی بانکها را پرداخت کردهاند و از این دست تبلیغات و اظهارات را مطرح میکنند.
او درباره سیاست بانک مرکزی مبنی بر انحلال بانکهای تورمزا و اینکه تا چه حدی تصمیمات تکلیفی دولت درباره بانکها به ناترازی آنها و تورمزابودن آنها اثر میگذارد، توضیح داد: ناترازی بانکها یکی از آفتهای نظام بانکی و اقتصاد کشورمان است و اتفاقا همین برداشتها، بیانضباطیها و خلق پول بدون پشتوانهای که در گذشته رخ داده، از عوامل اصلی رشد تورم و نرخ عجیبوغریب تورمی است که در کشورمان وجود دارد. بنابراین باید با این عامل مبارزه کرد.
مرحبا ادامه داد: اگر بانکهایی تخلفاتی در این حوزه داشته باشند، باید تحت نظارت و کنترل قرار بگیرند و با متخلفان برخورد شود و هدف از مجازات در جامعه بازدارندگی است؛ اما اینکه چه نوع برخورد و چه نوع مجازاتی انجام شود، باید متناسب با سطح تخلف و توسط مراجع ذیربط مانند شورای پول و اعتبار تصمیمگیری شود و این در مورد تمام بانکهای دولتی و خصوصی صدق میکند و حتما این کار باید انجام شود تا هرگونه خروج از حیطه فعالیت سفید بانکی که باعث میشود آثار تورمی یا آثار منفی اقتصادی متوجه اقتصاد شود یا ترازنامه بانکها را دچار ناترازی کند، رصد و کنترل شود. از اینرو طبیعتا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید با این تخلفات برخورد و مقابله کنند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حال حاضر بزرگترین بدهکار نظام بانکی کشور، دولت است، تأکید کرد: دولت حتما باید به صورت واقعی این بدهی را پرداخت کند، بهطوریکه در دارایی و ترازنامه بانکها، آثار آن مشاهده شود؛ اما دولتها از روشهایی مانند تهاتر یا تجدید ارزیابی داراییهایی که در اختیار بانکها قرار دارد، بر روی کاغذ این بدهیها را تسویه و اعلام میکنند این میزان بدهی را به بانکها پرداخت کردیم و مدعی میشوند اولین دولتی هستند که در نیمقرن گذشته بدهی بانکها را پرداخت کردهاند و از این دست تبلیغات و اظهارات را مطرح میکنند.