|

رئیس‌جمهوری اوکراین میهمان ویژه

استقبال از زلنسکی با افزایش فشار بر مسکو

‌رئیس‌جمهوری اوکراین روز گذشته به‌منظور گفت‌وگوهای دیپلماتیک با سران گروه هفت وارد هیروشیما در ژاپن شد. سران گروه هفت هم ساعاتی قبل از ورود ولودیمیر زلنسکی به هیروشیما درباره تشدید مواجهه با پکن و مسکو به توافق دست یافتند. سران هفت کشور صنعتی بزرگ جهان همچنین در قالب یک ابتکار جدید به توافق رسیدند که در راستای مقابله با «سیاست‌های قهریه اقتصادی»، همه توان خود را به کار گیرند. آنها در اجلاس هیروشیما متعهد شدند با هر کشوری که با حربه اقتصاد تلاش کند تا اقتصاد کشور دیگری را وابسته کرده و از آن به‌عنوان سلاحی استفاده کند، مقابله خواهند کرد و چنین کشوری با عواقب جدی آن مواجه خواهد شد.

استقبال از زلنسکی با افزایش فشار بر مسکو

‌رئیس‌جمهوری اوکراین روز گذشته به‌منظور گفت‌وگوهای دیپلماتیک با سران گروه هفت وارد هیروشیما در ژاپن شد. سران گروه هفت هم ساعاتی قبل از ورود ولودیمیر زلنسکی به هیروشیما درباره تشدید مواجهه با پکن و مسکو به توافق دست یافتند. سران هفت کشور صنعتی بزرگ جهان همچنین در قالب یک ابتکار جدید به توافق رسیدند که در راستای مقابله با «سیاست‌های قهریه اقتصادی»، همه توان خود را به کار گیرند. آنها در اجلاس هیروشیما متعهد شدند با هر کشوری که با حربه اقتصاد تلاش کند تا اقتصاد کشور دیگری را وابسته کرده و از آن به‌عنوان سلاحی استفاده کند، مقابله خواهند کرد و چنین کشوری با عواقب جدی آن مواجه خواهد شد. رهبران گروه هفت در بیانیه‌ای تأکید کردند این ابتکار تحت عنوان «پلتفرم هماهنگی درباره سیاست‌های قهریه اقتصادی»، از سازوکارهایی مانند اعلام هشدارهای اولیه و به اشتراک‌‌گذاری سریع داده‌ها درباره این سیاست‌های اقتصادی استفاده خواهند کرد و اعضای آن به‌طور منظم برای مشاوره به یکدیگر، ملاقات خواهد کرد. رهبران گروه هفت در بیانیه‌ای پس از نشستی در هیروشیما ژاپن گفتند: «جهان با افزایش نگران‌کننده سیاست‌های قهریه اقتصادی‌ای مواجه است که فقط به دنبال بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های اقتصادی طرف مقابل است». هرچند در این بیانیه به‌طور مستقیم به چین اشاره‌ای نشده است؛ اما در جزئیاتی که درباره طرح پیشنهادی منتشر شد، دولت بریتانیا به تلاش‌های چین برای استفاده از قدرت اقتصادی خود در مناقشات سیاسی با استرالیا و لیتوانی اشاره کرد. این بیانیه همچنین رهبران گروه هفت را به تعمیق همکاری در جهت استحکام‌ زنجیره‌های تأمین ملزم می‌کند و خواستار نقش بیشتر کشورهای کم‌درآمد در ارتقای تاب‌آوری اقتصادی شد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، پس از اینکه روز جمعه برای شرکت در نشست سران اتحادیه عرب در عربستان سعودی حاضر شده بود، صبح روز گذشته با یک هواپیمای فرانسوی وارد ژاپن شد. هم‌زمان با ورود زلنسکی به ژاپن برای شرکت در نشست سران گروه هفت، حملات هوایی روسیه به چندین نقطه در اوکراین ازجمله کی‌یف، در جمعه‌شب ادامه پیدا کرد. زلنسکی پیش از ورود به فرودگاه هیروشیما در توییتی درباره علت حضور خود نوشت: «ژاپن. گروه هفت. دیدارهای مهم با شرکا و دوستان اوکراین. امنیت و افزایش همکاری برای پیروزی ما. امروز صلح نزدیک‌تر خواهد شد». به گفته مقامات ژاپن، تصمیم زلنسکی برای سفر به هیروشیما به «علاقه شدید» او برای شرکت در مذاکرات و دفاع از کشورش در برابر روسیه نشئت می‌گیرد. یک مقام اتحادیه اروپا که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگاران درباره این مذاکرات توضیح داد زلنسکی امروز در دو جلسه جداگانه شرکت خواهد کرد. اولین جلسه با تمرکز بر موضوع جنگ در اوکراین، فقط با شرکت اعضای گروه هفت برگزار شد. نشست دوم شامل اعضای گروه ۷ و همچنین سایر کشورهای دعوت‌شده برای شرکت در نشست خواهد بود و بر «صلح و ثبات» تمرکز داشت.

اشتباهی به سود اوکراین

یک اشتباه بزرگ محاسباتی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا سه میلیارد دلار دیگر از تسلیحات ساخت این کشور را در ماه‌های آینده در اختیار نیروهای دفاعی اوکراین می‌گذارد. دو مقام ارشد آمریکایی به رویترز گفتند که پنتاگون ارزش مهمات، موشک‌ها و سایر تجهیزات نظامی را که پیش‌تر به کی‌یف ارسال شده، بیش از اندازه برآورد کرده بود و بین آنچه گمان می‌رود، تحویل داده شده و آنچه در حقیقت برای تجهیز نیروهای اوکراینی در مقابل مهاجمان روسی تحویل داده شده است، اختلاف سه‌میلیارد دلاری وجود دارد. یکی از مقام‌ها گفت: «ما ناهماهنگی‌های موجود در نحوه ارزش‌گذاری تجهیزاتی را که داده‌ایم، پیدا کرده‌ایم». او افزود کنگره به‌زودی به‌طور رسمی از این اشتباه محاسباتی آگاه خواهد شد. یک مقام دفاعی نیز گفت هنوز احتمال دارد مبلغی که ایالات متحده آمریکا برای بسته‌های کمک ارسالی بیش از حد ارزش‌گذاری کرده است، فراتر از برآورد فعلی سه‌میلیارد دلار باشد. مقام‌های پنتاگون در مصاحبه با رویترز گفتند ارزش‌گذاری بیش از حد در فرایند تعیین ارزش تسلیحات ارسالی به اوکراین زمانی به‌ وجود آمد که وزارت دفاع در محاسبه مجموع برای جایگزینی تسلیحاتی که از ذخایر موجود ایالات متحده آمریکا تهیه شده بود، به اشتباه از هزینه تخمینی استفاده کرد. پنتاگون به‌جای این‌ کار باید ارزش‌ پولی را که بر‌اساس هزینه اصلی تسلیحات منهای ارزش کسرشده برای استهلاک بین سال‌های تاریخ خرید اولیه و زمانی که از موجودی ایالات متحده آمریکا برای ارسال به اوکراین خارج شده بود، محاسبه می‌کرد. ارزش به‌روزشده‌- و احتمالا پایین‌تر- بسته‌های کمک دفاعی که هم‌اکنون برای دولت اوکراین تأمین شده است، می‌تواند به دولت بایدن قبل از درخواست مجوز کنگره برای کمک مضاعف به کی‌یف زمان بیشتری بدهد. دولت اوکراین تا به امروز از حدود ۲۱ میلیارد دلار کمک دفاعی آمریکا از‌جمله سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا (هیمارس)، تسلیحات‌ ضدتانک جاولین و دو باتری موشکی زمین‌به‌هوای پاتریوت بهره برده است.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها