|

رضاخواه: در اعتراض به تبانی‌ها برای لاپوشانی تخلفات، از هیئت تحقیق و تفحص استعفا دادم

وزیر دفاع استیضاح می‌شود؟

در همه ادوار مجلس، تحقیق و تفحص در بهارستان داستان پیچیده‌ای داشته و موارد محدودی منتج به قرائت گزارش در صحن شده و برخی گزارش‌های نهایی هم با ارسال به قوه قضائیه پایان مشخصی ندارند.

وزیر دفاع استیضاح می‌شود؟

در همه ادوار مجلس، تحقیق و تفحص در بهارستان داستان پیچیده‌ای داشته و موارد محدودی منتج به قرائت گزارش در صحن شده و برخی گزارش‌های نهایی هم با ارسال به قوه قضائیه پایان مشخصی ندارند. طلسم بی‌نتیجه‌بودن تحقیق و تفحص‌ها در مجالس قبل هم باز نشد اما در مجلس فعلی حتی به‌نتیجه‌رسیدن یک تحقیق و تفحص هم با چالش مواجه شده است؛ مانند آنچه رضاخواه، نماینده مجلس، از تلاش برای به‌نتیجه‌رساندن تحقیق و تفحص از زیرمجموعه‌های وزارت دفاع گفته و تهدید کرده است که حتی لازم باشد وزیر دفاع را استیضاح می‌کنیم، نماینده تهران در مجلس با اشاره به تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت‌های پتروشیمی، به انرژی‌پرس گفت: زیرمجموعه‌های وزارت دفاع، تخفیفی برای یکی از خریداران در نظر گرفته که عدد بسیار قابل توجهی است. مجتبی رضاخواه، نماینده تهران در مجلس یازدهم در رابطه با تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت‌های پتروشیمی، اظهار کرد: این مسئله یک سال و نیم است که در دستور کار ما قرار دارد و من خودم طراح آن بودم. چهار وزارتخانه شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع، شرکت‌های زیرمجموعه‌ وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش و وزارت کار در این تحقیق و تفحص مدنظر هستند. او گفته است: تخلفاتی در زیرمجموعه وزارت دفاع دیده شد و اگرچه تلاش می‌کردند این تخلفات پنهان‌کاری شود اما به تأیید برخی از نهادهای نظارتی رسید و متأسفانه یکی از زیرمجموعه‌های وزارت دفاع، تخفیفی برای یکی از خریداران در نظر گرفته که عدد بسیار قابل توجهی است. رضاخواه توضیح داد که «در حال حاضر نمی‌خواهم عددی را اعلام کنم اما شاید برآوردها بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار باشد؛ البته این عدد در تحقیق و تفحص نیاز به واکاوی دارد و بعد از اینکه این تحقیق و تفحص، در صحن علنی مجلس با رأی بسیار خوبی هم تأیید شد، مجموعه وزارت دفاع خیلی تلاش کرد که موضوعات اصلی به حاشیه برود. چون طراح این تحقیق و تفحص بنده بودم، تلاش شد رئیس این هیئت نشوم؛ زیرا روال بر این اساس است که وقتی تحقیق و تفحص در صحن تصویب می‌شود پنج نفر از کسانی که تحقیق و تفحص را امضا کردند یعنی بنده و چهار نفر دیگر به همراه ۱۰ نفر از اعضای کمیسیون مربوطه که کمیسیون صنایع و معادن هست، انتخاب شدند؛ تلاش وزارت دفاع و دوستان پارلمانی وزارتخانه این بود که تحقیق و تفحص به نتیجه خوبی نرسد و دنبال این بودند که بنده رئیس آن نشوم».

او افزوده است: در حال حاضر علی‌اکبر کریمی نماینده اراک، رئیس این هیئت تحقیق و تفحص است و بنده هم در اعتراض به تبانی‌هایی که برای لاپوشانی تخلفات احتمالی، صورت گرفته از حضور در این هیئت تحقیق و تفحص استعفا دادم. من فکر می‌کنم برخورد با فساد خط قرمز ماست و به‌هیچ‌وجه از این موضوع کوتاه نمی‌آیم، اگرچه وزارت دفاع به همراهی برخی از نمایندگان تلاش کردند که این تحقیق و تفحص به موضوعات چالشی ورود نکند، اما اعلام می‌کنم که این فسادی که اتفاق افتاده را از هر طریق دیگری پیگیری خواهم کرد و حتی لازم باشد وزیر دفاع را استیضاح می‌کنیم و به‌هیچ‌وجه از فسادهای اتفاق‌افتاده کوتاه نخواهیم آمد؛ ما با وجود اینکه معتقدیم همه ارکان نظام موظف هستند در حیطه تخصصی خودشان کار کنند اما الان که به هر دلیلی مجموعه‌های این‌چنینی را زیر نظر دارند، حتما باید نظارت خود را بر تخلفاتی که محتمل است، تشدید کنند.

رضاخواه ادامه داد: مدیران وزارت دفاع بدانند که اگر بخواهند دوباره در این مسئله سنگ‌اندازی کنند حتما ابزارهایی داریم اما در حال حاضر آن را رسانه‌ای نمی‌کنم اما مسیر نهایی آن، استیضاح است؛ بنابراین باید جلوی تخلفاتی که به اسم «تحریم» هزینه‌های آن به گردن مردم گذاشته می‌شود، گرفته شود و اجازه نخواهیم داد عده‌ای سوءاستفاده‌کننده، به اسم وزارت دفاع و یا بازنشستگان نیروهای مسلح بتوانند پشت عناوین خوب پنهان شوند و مجددا تخلف کنند. او افزود: تحقیق و تفحص باید شش ماهه به نتیجه برسد و هیئت تحقیق و تفحص موظف است موضوعاتی را که برعهده‌اش است، پیگیری کند و من با اینکه از حضور در این هیئت استعفا دادم اما همچنان مطالبه و مصاحبه خواهم کرد و هیئت تحقیق و تفحص موظف است آنچه را قید شده است، انجام دهد و اگر تخلفی کنند، طبیعتا ما هم از رسانه اشکالات را بازگو خواهیم کرد.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها