گزارشی از آغاز سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی:
تأکید بر وحدت قلوب
رئیسی: عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، حرکت در سیر قهقرایی برای هر دولتی است
سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی دیروز با حضور حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی و برخی از مقامات لشکری و کشوری و همچنین علما و فرهیختگان ۴۱ کشور جهان در سالن اجلاس سران رسما کار خود را آغاز کرد و تا ۱۱ مهرماه ادامه خواهد داشت.
سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی دیروز با حضور حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی و برخی از مقامات لشکری و کشوری و همچنین علما و فرهیختگان ۴۱ کشور جهان در سالن اجلاس سران رسما کار خود را آغاز کرد و تا ۱۱ مهرماه ادامه خواهد داشت. در سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی رئیس دولت سیزدهم تأکید کرد که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت در سیر قهقرایی برای هر دولتی است چون این عادیسازی خواست بیگانگان است. رئیسی خاطرنشان کرد: دیپلماسی فرهنگی، سیاسی و کار ارتباطات در همه حوزهها بسیار اهمیت دارد. جمع حاضر در بخش دیپلماسی فرهنگی میتوانند بسیار نقشآفرین باشند. این حرکت که آسیا را به آفریقا، آفریقا را به اروپا وصل کند، اهمیت زیادی دارد. این حرکت میتواند راه سعادت را برای امت اسلامی هموارتر کند. در این نشست که از همه کشورهای اسلامی در آن شرکت کردهاند، قرار است هدف مشترک را برای وحدت امت اسلامی دنبال کنند. وی همچنین با بیان اینکه تسلیم و سازش راه در برابر دشمن نیست، گفت: راه مقاومت و ایستادگی است. گزینه تسلیم و سازش از روی میز برداشته شده و دیگر سخنی در لبنان و فلسطین از تسلیم نیست. در جهان اسلام گزینه مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمن جواب داده است. دشمن بسیار تلاش کرده است.
در بخش سخنرانان خارجی ابتدا مصطفی سانو، دبیرکل مجمع فقه اسلامی جده، با تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی و تحولات سرنوشتسازی که امروز از جهت اقتصادی و سیاسی در منطقه شاهد هستیم و با توجه به چالشهای امروز امت اسلامی، برگزاری این اجلاس بسیار پراهمیت است. وی با اشاره به فرموده خداوند متعال «ان هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» تأکید کرد: امروز وحدت همهجانبه باید در همه وجود ما تجلی پیدا کند و در همه کشورهای جهان تسری یابد زیرا امروز نیازمند چنین وحدتی هستیم. در بخش دیگری از این مراسم شیخ راویل عینالدین، مفتی اعظم و رئیس اداره مسلمانان روسیه، با بیان اینکه ما مسلمانان باید امروز با وجود تنوع در فرهنگها و مواضع، دوشادوش یکدیگر حرکت کنیم، اظهار کرد: وحدت قلوب بزرگترین اساس امت اسلامی است و همه مذاهب باید در عرصه اسلام به دور یکدیگر جمع شده و با وحدت قلوب به سمت هدف مشترک حرکت کنند. وی در ادامه تأکید کرد: وحدت قلوب به معنای تسخیر و بردگی دیگر انسانها نیست، بلکه برای رهایی از بردگی انسانهاست. در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه جو پینگ ما، رئیس انجمن اسلامی چین، با بیان اینکه دین اسلام بیش از ۳۰۰ سال است که در این کشور گسترش پیدا کرده و مسلمانان زیادی در این کشور زندگی میکنند، اظهار کرد: در شش دهه اول، مهاجران وارد چین شدند که منجر شد دین اسلام در این کشور گسترش پیدا کند و به یکی از مذاهب اصلی در چین تبدیل شود. رئیس انجمن اسلامی چین خاطرنشان کرد: پس از حمله مغولستان به چین در دهه ۱۳۰۰، بسیاری از افراد و تاجران مسلمان کشته شدند. به همین دلیل زنان مسلمان مجبور شدند با غیرمسلمانان ازدواج کنند و نسل مسلمانان کاهش پیدا کرد. وی در ادامه گفت: پس از واردشدن مهاجران مسلمان به چین، مجدد تعداد مسلمانان افزایش پیدا کرد و تاجران مسلمان با زنان مسلمان چینی ازدواج کردند.جو پینگ ما تأکید کرد: پس از رویکارآمدن کنفوسیوس در چین، وی تلاش کرد تا اصول و فرهنگش بر چین تسلط پیدا کند، کنفسیوس تلاش کرد تا اصول وی بر اسلام تسلط پیدا کند و در همین راستا مسلمانان به مقابله با کنفسیوس برخاستند و اعتقادات خود را براساس آیههای قرآن ارائه دادند.
شیخ شمسالدین شرفالدین،مفتی اعظم یمن، در بخشی از مراسم افتتاحیه سیوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به برگزاری این کنفرانس و نقش مهمی که در ایجاد وحدت اسلامی و اتحاد میان پیروان حضرت محمد(ص) دارد، اظهار کرد: مردم یمن در روزهای گذشته ایام ولادت پیامبر(ص) را جشن گرفتند. ما اعتقاد داریم این جشنها نقش مهمی در ایجاد وحدت میان مسلمانان دارد.
مفتی یمن در ادامه افزود: عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن، در این جشنها با اشاره به لزوم وحدت اسلامی بر ضرورت دوری از جنگ میان مسلمانان تأکید کرد. در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه ماموستا امامی، امام جمعه مهاباد، در سخنانی با موضوع «از همدلی و همدردی تا همگرایی و همافزایی امت اسلامی» گفت: اخوتی که خدا آن را به ما یادآوری کرده است، نعمت بسیار مهمی است و خداوند در آیات قرآن کریم میفرماید: «... و ألف بین قلوبهم ...» یا در جای دیگر میفرماید: «انما المؤمنون اخوة فأصلحوا بین أخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحمون».
وی افزود: مهمترین عامل وحدت، همدلی و همدردی و همگرایی و همافزایی است؛ چراکه پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» هر کسی که صبح کند و اهتمامی به امور مسلمانان نداشته باشد، مسلمان نیست.