|

ماجرای واردات موز از رژیم صهیونیستی صحت دارد؟

همواره مبحث واردات از‌جمله موضوعاتی است که برای رسانه‌ها و ناظران اقتصادی حائز اهمیت است. چندی است برخی از نمایندگان مجلس و به دنبال آن برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند یک شرکت اقدام به واردات موز از رژیم صهیونیستی به کشورمان کرده است.

ماجرای واردات موز  از  رژیم صهیونیستی صحت دارد؟

همواره مبحث واردات از‌جمله موضوعاتی است که برای رسانه‌ها و ناظران اقتصادی حائز اهمیت است. چندی است برخی از نمایندگان مجلس و به دنبال آن برخی رسانه‌ها مدعی شده‌اند یک شرکت اقدام به واردات موز از رژیم صهیونیستی به کشورمان کرده است. البته این نمایندگان مجلس و به دنبال آن این رسانه‌ها در‌خصوص این ادعا سندی را منتشر نکرده‌اند و تنها با توجه به کودک‌کشی این روزهای رژیم غاصب اسرائیل در نوار غزه موجب بروز حساسیت‌هایی شده‌اند. حال در این راستا نامه‌ای خطاب به محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس، در این زمینه منتشر و توضیحاتی ارائه شده است. با توجه به محتویات این نامه، به نظر می‌رسد طرح چنین ادعاهایی عطف به برخی مسائل سیاسی و نوعی تسویه‌حساب است.

در بخش‌هایی از نامه فوق که با امضای وکیل شرکت واردکننده موز به کشورمان منتشر شده، خطاب به رئیس مجلس آمده است: «حدود سه ماه است که بعضی از نمایندگان محترم آن مجلس بدون اطلاع از اصل موضوع، صرفا تحت تأثیر تبلیغات محکوم‌علیهم یک دعوای حقوقی و در ادامه با شیطنت شبکه‌های فضای مجازی مبادرت به اظهار‌نظرهایی در‌خصوص واردات موز اسرائیلی و غیره به کشور نموده‌اند که هدف غایی آن جلوگیری از اجرای یک حکم قطعی است».

در ادامه این نامه همچنین آمده است: «حقیقت ماجرا آن است که شرکت «فرش فروت» که یک شرکت اماراتی است و در زمینه واردات و صادرات میوه و توزیع آن در خاورمیانه فعالیت می‌نماید، در فاصله سال‌های 2010 لغایت 2012 میلادی یعنی سال‌های 1389 الی 1391 شمسی مبادرت به فروش بیش از 32730 تن موز از منشأ و مبدأ کشور فیلیپین و مقدار 7607 تن پرتقال از مبدأ کشور مصر به ایران نموده است. خریدار این میوه‌ها، در این سه سال حدود 35 میلیون دلار میوه به درخواست مشارالیهم از ناحیه شرکت موکل به مقصد ایران ارسال گردیده است، لکن صرفا مبلغ 24 میلیون دلار را با موکل تسویه و مبلغی بالغ بر 12‌میلیون‌و 690 هزار دلار با سود تأخیر را از سال 1391 به موکل بدهکار بوده‌اند که از پرداخت آن به موکل تاکنون سر باز زده‌اند».

در ادامه این نامه تأکید شده که علی‌رغم مکاتبات و مذاکرات فی‌مابین و حتی وساطت ریاست وقت اتحادیه میوه ایران با آنها، متأسفانه مشارالیهم هیچ‌گونه تمکینی به خواست شرکت ننموده است.

در نامه مذکور ضمن اشاره به تشکیل پرونده قضائی در این خصوص آمده است که در نهایت دادگاه به نفع این شرکت رأی قطعی داده و بایستی خریداران میوه مبلغ مورد اشاره را پرداخت نمایند. در این نامه گفته شده حالا که از نظر قانون حق و حقیقت مشخص شده، عده‌ای با سم‌پاشی رسانه‌ای به دنبال طرح بحث‌های حاشیه‌ای و جنجال‌های رسانه‌ای هستند تا اصل موضوع در سایه قرار گیرد و نهاد‌های قانونی صادر‌کننده حکم زیر فشار قرار گیرند.

در بخش دیگری از این نامه در توضیحات مهمی آمده است‌: «اما در‌خصوص اسرائیلی‌بودن موزهای وارداتی معروض می‌دارد همان‌طور که مستحضرید موضوع عادی‌سازی روابط کشور امارات با رژیم صهیونیستی دو سه سالی است که اتفاق افتاده و چنانچه میوه‌ای به کشور امارات از طریق آن رژیم منحوس صادر شده باشد، مربوط به دو سه سال اخیر است و ربطی به میوه‌های ارسالی 10 سال پیش موکل آن‌هم از مبدأ کشور فیلیپین یا مصر ندارد». در بخش پایانی این نامه می‌خوانیم: «جالب‌تر آنکه حسب مصاحبه نایب‌رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار کشور، اساسا رژیم صهیونیستی موزی ندارد که به جایی صادر کند و اتحادیه هم اعلام کرده تاکنون موز اسرائیلی را در کشور مشاهده ننموده و گزارشی هم دریافت نکرده است». موکل شرکت «فرش فروت» در نامه مذکور از رئیس مجلس درخواست کرده به نمایندگانی که در این مورد اظهارنظر کرده‌اند، تذکرات لازم را داده یا اقدام مناسب در این راستا انجام شود. گفتنی است در رد برخی ادعاها باید گفت در جریان جنگ رژیم صهیونیستی و غزه شرکت «فرش فروت» از‌جمله شرکت‌هایی بوده که کمک‌هایی را جهت یاری‌رسانی به مردم مظلوم اما سرافراز غزه ارسال کرده است. ضمنا، برخی گزارش‌های منتشر‌شده در برخی رسانه‌ها در روزهای گذشته و طرح برخی ادعاها در این خصوص بیش از آنکه از روی دلسوزی باشد، نوعی تسویه‌حساب سیاسی با یکی از منتسبان به رئیس دولت قبل است؛ در‌صورتی‌که موضوع ادعاهای اخیر و نقش برخی در طرح آن جهت فرار از محکومیت قطعی محرز است.