|

ثبت ایده من شهردارم

مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع انسانی و امور شورای شهرداری تهران؛ طرح من شهردارم در حقیقت طرح ابتکاری است که در شهرداری تهران با خواستگاه نخبگانی آغاز شده است و کانال‌های ارتباطی میان شهرداری تهران با شهروندان را افزایش می‌دهد. از این حیث الگوی «من شهردارم» از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

ثبت ایده من شهردارم

ایسنا:‌ مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع انسانی و امور شورای شهرداری تهران؛ طرح من شهردارم در حقیقت طرح ابتکاری است که در شهرداری تهران با خواستگاه نخبگانی آغاز شده است و کانال‌های ارتباطی میان شهرداری تهران با شهروندان را افزایش می‌دهد. از این حیث الگوی «من شهردارم» از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

افزایش مشارکت در این طرح بیش از میلیون نفر است، این میزان از مشارکت شهروندان نشان می‌دهد مردم از بسترهای پیشنهادی شهرداری تهران استفاده کرده‌اند و این طرح با هدف مردمی‌سازی اداره شهر در سال گذشته آغاز شد؛ البته در سال گذشته بستر خوبی برای اجرا نداشتیم و از سوی دیگر هم‌زمانی اجرای آن با اغتشاشات سال گذشته و همچنین الزامی که برای خود گذاشته بودیم، مبنی بر اینکه بخشی از بودجه از طریق این طرح با نظر مردم آماده شود همگی باعث شده بود به شکلی که انتظار داشتیم طرح «من شهردارم» اجرا نشود.

در‌حال‌حاضر نیز فصل بودجه است و در سنوات گذشته شهرداری تهران بخشی از بودجه را از طریق شورایاری‌ها، نخبگان محله‌ای و... در منظر عمومی می‌گذاشت؛ اما در این فرایند شهروندان تنها از نتایج پروژه‌ها استفاده می‌کردند و متوجه فرایند پروژه نمی‌شدند؛ ازاین‌رو گاهی عده‌ای راضی و عده‌ای اعلام می‌کردند، ای کاش جای این پروژه، پروژه دیگری انجام می‌شد.

طرح «من شهردارم» با ایجاد بستر مشارکت مردم، فضایی را فراهم می‌کند که شهروندان خود تعیین کنند چه پروژه‌ای برای محله آنها اولویت دارد و به این ترتیب شهرداری تهران توسط مردم در محلات برنامه‌ریزی می‌کند. سال گذشته نهال نوپایی با عنوان طرح «من شهردارم» کاشته شد که در این مسیر ۲۰۸۸ پروژه با اعتباری معادل چهار هزار میلیارد تومان به رأی و نظر مردم گذاشته شد و تا به امروز ۹۴۰ پروژه انتخابی مردم تکمیل و به بهره‌برداری رسیده و همین موضوع نقطه کانونی برای استقبال مردم از این طرح شده است.

برای اجرای طرح «من شهردارم» از تبلیغات صدا‌و‌سیما استفاده نشده و تنها به بیلبوردهای سطح شهر و اطلاع‌رسانی خبرگزاری‌ها محدود شده، رویکرد این طرح جلب مشارکت مردم بوده است. البته همکاران من در فروشگاه‌های شهروند، میادین میوه‌و‌تره‌بار، مراکز معاینه فنی، مساجد، مدارس و دانشگاه‌ها و معابر سطح شهر تهران طرح را برای شهروندان تشریح می‌کنند تا افراد از طریق سایت، پروژه‌های مورد‌نظر در محله خود را انتخاب کنند.

بخشی از نتایج کار اجرای یک‌ماهه طرح در سال گذشته می‌تواند جلب اعتماد مردم باشد که استقبال امسال را به همراه داشته است. سال گذشته حدود شش هزار ایده برای ما ارسال شده بود که برخی از آنها جنبه پروژه نداشت یا ارتباط سازمانی با شهرداری تهران نداشت؛ ازاین‌رو در‌نهایت امسال نیز در این طرح سه هزارو 700 پروژه با اعتبار ۸.۸ همت برای اخذ نظر شهروندان در سایت قرار داده شد تا در فرصت یک‌ماهه، شهروندان تهرانی پروژه‌های مدنظر در محلات خود را انتخاب کنند و اولویت بدهند.

پروژه‌ها به تناسب جمعیت محلات تهران تقسیم شده‌اند. در حقیقت الگوی «من شهردارم» محله‌ای است که در هر محله تعدادی پروژه را شامل می‌شود و در میان آنها پروژه‌های اجتماعی، عمرانی، زیرساختی و... با تنوع گسترده‌ای وجود دارد.

در این طرح نگاه توسعه محله‌ای حکم‌فرماست و از طریق این طرح اتفاقی که در زندگی مردم ملموس باشد را دنبال می‌کنیم. در طرح «من شهردارم» بودجه اختصاصی قرار داده شد و در سال گذشته تخصیص بودجه‌های توسعه محله‌ای «من شهردارم» را زودتر باز کردیم. این بودجه‌ها در دل بودجه‌های مناطق است؛ ولی ردیف مجزایی دارد. در طرح «من شهردارم» به‌صورت مستمر تحلیل آینده را در دستور کار داریم و در تلاش هستیم برای آینده این ایده را ثبت کنیم. در‌حال‌حاضر نیز کلان‌شهرهایی مانند اصفهان در تلاش هستند در آینده نزدیک از این ایده استفاده کنند و به‌عنوان یک الگو مورد توجه کلان‌شهرهای کشور قرار گرفته است.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها