گفتوگو با مسئول روانشناسی مؤسسه محک درباره فعالیتهای گروه داوطلبان
والدین داوطلب به یاری خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان میآیند
مسئول روانشناسی مؤسسه محک میگوید که برخی از پدران و مادران کودکان مبتلا به سرطان، عضو گروه «والدین داوطلب» در بخش روانشناسی این مؤسسه میشوند.
مسئول روانشناسی مؤسسه محک میگوید که برخی از پدران و مادران کودکان مبتلا به سرطان، عضو گروه «والدین داوطلب» در بخش روانشناسی این مؤسسه میشوند. این افراد والدینی هستند که فرزندانشان قطع درمان شده و برخی نیز متأسفانه فرزند خود را از دست دادهاند. با توجه به شرایط مشابهی که والدین داوطلب در گذشته با آن مواجه شدهاند و والدینی که اکنون در مسیر درمان فرزندان مبتلا به سرطانشان قرار گرفتهاند، بهرهمندی از مشاورههای گروه «والدین داوطلب»، باعث همدلی، امیدبخشی و ارائه حمایتهای روانی به خانوادههایی میشود که اکنون کودکان مبتلا به سرطانِ در حال درمان دارند. حوریه ذوقی، مسئول روانشناسی مؤسسه محک، درباره فعالیتهای مشترکی که گروه داوطلبان با بخش روانشناسی انجام میدهند، توضیحاتی ارائه داد و گفت: بخش روانشناسی مؤسسه محک با گروههای داوطلبان در حوزههای مختلف، فعالیتهای مشترکی انجام میدهد؛ به طور مثال از توانمندیهای داوطلبان در بخشهای ترالی کتاب، اتاق بازی، هنر درمانی و... استفاده میشود. او ادامه داد: بخش روانشناسی محک در آموزش داوطلبان و نظارت بر فعالیتهای آنان دخالت دارد. داوطلبان همواره پایش میشوند، به گونهای که برخی از آنان، آموزش بیشتری میبینند و در فعالیتهای خاصی بر مبنای سلایق و توانمندیهایشان شرکت میکنند.
«والدین داوطلب» حامی خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان هستند
یکی از گروههای داوطلبان «والدین داوطلب» هستند که به یاری خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان میآیند. ذوقی درباره فعالیت گروه «والدین داوطلب» در بخش روانشناسی عنوان کرد: برخی از پدران و مادران کودکان مبتلا به سرطان، عضو گروه «والدین داوطلب» میشوند. این افراد، والدینی هستند که فرزندانشان قطع درمان شده و برخی نیز متأسفانه فرزند خود را از دست دادهاند. همچنین در این گروه اقوام نزدیک مانند: خاله، عمه، دایی و عمو که در روند درمان کودکان مبتلا به سرطان، در کنارشان بهعنوان حامی و همراه حضور داشتهاند نیز عضویت دارند. ذوقی افزود: بخش روانشناسی در ابتدا یک ارزیابی تخصصی از این افراد انجام میدهد و پس از ارائه آموزشهای لازم، از آنها برای برقراری ارتباط با خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان استفاده میکند. به عبارت دیگر این والدین واسطه میان خانوادهها و کادر درمان هستند. مسئول روانشناسی مؤسسه محک با تأکید بر اینکه فعالیت این گروه حساسیت و اهمیت ویژهای برای محک دارد، یادآور شد: تلاش میکنیم این گروه را گسترش دهیم تا بتوانیم پشتوانه خوبی برای محک و خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان بسازیم. ذوقی یادآوری کرد با توجه به شرایط مشابهی که این والدین داشتهاند، حضورشان موجب دلگرمی و حمایت روانی از خانوادههایی میشود که در مسیر درمان کودکان مبتلا به سرطانشان قرار دارند.
استفاده از ظرفیت داوطلبان در اتاقهای بازی و هنر درمانی
ذوقی در ادامه با اشاره به فعالیت داوطلبان در بخش ترالی کتاب، اتاق بازی و هنر درمانی بیان کرد: این گروه از داوطلبان افرادی هستند که تمایل دارند به صورت مستقیم با کودکان مبتلا به سرطان در ارتباط باشند و به آنها در فرایند درمانشان کمک کنند. ازجمله اقداماتی که داوطلبان در ارتباط مستقیم با کودک انجام میدهند، میتوان به حضور در اتاق بازی، هنر درمانی و... اشاره کرد. ذوقی عنوان کرد: برای آنکه داوطلبان بتوانند در فعالیتهایی مانند هنر درمانی حضور یابند، براساس منابع مکتوب تخصصیِ گردآوریشده در محک به ایشان آموزش داده میشود. بهعنوان مثال یکی از چالشهای موجود در فرایند درمان کودکان مبتلا به سرطان خوردن قرص است که برای مواجهشدن کودکان با آن، نمایشی با موضوع خوردن قرص طراحی شده و از این طریق، آموزشی غیرمستقیم از طرف داوطلبان به شکل یک نمایش کوتاه در فضایی مفرح برای کودکان اجرا میشود.
داوطلبان متخصص در محک چه میکنند؟
مسئول روانشناسی مؤسسه محک در ادامه به همکاری داوطلبان متخصص با بخش روانشناسی اشاره کرد و افزود: این دسته از داوطلبان، روانشناسانی هستند که برای ارتباط تلفنی با خانوادهها آموزش دیدهاند. اغلب فعالیتهای بخش روانشناسی و داوطلبانش در مراحل اولیه بیماری، غربالگری و پیگیری وضعیت خانواده است. او در پایان عنوان کرد که همکاری گروه داوطلبان با بخش روانشناسی محک، حمایتهای روانی مؤثرتری را به خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان ارائه میدهد.