|

لایحه تشکیل سازمان گردشگری برگشت خورد

سرانجام پس از سال‌ها انتظار و پیگیری شورا، لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران به صحن شورای شهر تهران آمد، اما اعضای شورای شهر به برگشت این لایحه به کمیسیون اجتماعی رأی دادند‌.

لایحه تشکیل سازمان گردشگری برگشت خورد

شرق: سرانجام پس از سال‌ها انتظار و پیگیری شورا، لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران به صحن شورای شهر تهران آمد، اما اعضای شورای شهر به برگشت این لایحه به کمیسیون اجتماعی رأی دادند‌. نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، در این زمینه توضیح داد: با توجه به تکلیف شهرداری تهران برابر حکم نود‌و‌یکم برنامه چهارم مبنی بر تأسیس این سازمان ظرف مدت یک سال، این لایحه به شورا ارسال شد که در جریان برگزاری جلسات مشترک کمیسیون‌های تخصصی، مشخص شد‌ لایحه پیشنهادی مختصر بود و موارد مهمی از‌جمله چشم‌انداز، ساختار، اهداف، چگونگی تشکیل و ادغام سازمان‌ها و مجموعه‌ها مورد توجه قرار نگرفته بود و تنها مجوز ادغام مراکز گردشگری در این لایحه آمده بود. مقرر شد تا شهرداری در فرصت دو‌ماهه این لایحه را اصلاح و با تحریر موارد و تکالیف تأیید‌شده از سوی کمیسیون‌های مشترک، آن را به شورا برای تصویب ارسال کند. تکالیفی که در این لایحه آمده، به این شرح است که شهرداری تهران موظف است به منظور توسعه گردشگری پایدار شهری، تأمین زیرساخت‌ها و رفع کمبودها، ارتقای کمی و کیفی خدمات و تأسیسات گردشگری و تبدیل شهر تهران به مقصد گردشگری با جذب گردشگران و جهانگردان و ایجاد چرخه رفت‌و‌آمد با دیگر مراکز جهانگردی و تفریحی با رویکرد کوچک‌سازی و چابک‌سازی ساختار شهرداری تهران، نسبت به تشکیل سازمان گردشگری اقدام کند.

به گفته معدنی‌پور، شهرداری تهران موظف است ظرف مدت دو ماه نسبت به ارائه اساسنامه مصوبه تیپ اساسنامه سازمان‌های شهرداری تهران اقدام کرده و ساختار تفصیلی این سازمان را به شورای شهر تهران برای تصویب ارسال کند. مضافا شهرداری موظف است نسبت به انجام امور سهام، سرمایه، اموال و دارایی، تعهد و موضوعات حقوقی به سازمان جدید‌التأسیس اقدامات لازم را انجام دهد.

ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به موارد مطرح‌شده در قانون برنامه هفتم، با بیان اینکه سازمان‌های دولتی و عمومی از توسعه سازمان منع شده‌اند، گفت: این لایحه قطعا بر پایه توسعه سازمانی است و ما می‌خواهیم شرکتی ایجاد کنیم که برخلاف نص صریح قانون برنامه هفتم است. مضاف‌ بر اینکه باید به ‌صراحت‌ در لایحه بگوییم کدام شرکت و سازمان باید ادغام شود. اگر این موارد اصلاح نشود، عملا در حکم توسعه سازمان خواهد بود و مغایر برنامه هفتم است و حتما با مخالفت هیئت تطبیق مواجه خواهد شد. از این‌رو پیشنهاد می‌شود شهرداری تهران شفافیت مواضع در‌خصوص تأسیس این سازمان را به صحن شورا ارائه دهند. جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: تا چند سال پیش سازمانی تحت عنوان سازمان گردشگری در دولت وجود داشت و اکنون نیز یک وزارتخانه، مأموریت گردشگری داخلی و خارجی را دنبال می‌کند. وی با تأکید بر اینکه فعالیت‌ها و تشکیلات موازی از آفت‌های کشور ما هستند، گفت: تداخلات کاری منجر به صرف انرژی بسیار می‌شود. به نظر می‌رسد با بودن وزارت گردشگری و ادارات کل این وزارتخانه، تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران موازی‌کاری است. تشکری‌هاشمی ادامه داد: در هیچ‌یک از وظایف شهرداری تهران، مأموریتی تحت عنوان گردشگری وجود ندارد و امروز چیزی فراتر از قانون را برای شهرداری تهران تعریف می‌کنیم. با ایجاد این سازمان باید پست‌های جدیدی را به وجود آورد و نیروی انسانی متعددی را جذب کرد که این کار در مسیر چابک‌سازی سازمان شهرداری‌ مؤثر نیست. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران با بیان اینکه برای ایجاد یک سازمان جدید باید مراحل قانونی بسیاری طی شود، اظهار کرد: با تشکیل سازمان گردشگری، وارد کاری می‌شویم که در اولویت‌های شهرداری تهران نیست. ایجاد ساختار جدید در آخرین سال این دوره مدیریت شهری می‌تواند مدیران آینده را نیز با چالش‌هایی مواجه کند. با این لایحه تأیید می‌کنیم که تاکنون شهرداری بر اساس یک ساختار غیرقانونی وظایفی را انجام داده است.‌

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها