استرالیا 7 میلیارد دلار موشک میخرد
پت کانروی، وزیر صنایع دفاعی استرالیا، خبر داد که قصد دارد از آمریکا ۴.۷ میلیارد دلار آمریکا موشک میانبرد و دوربرد خریداری کند که به تدریج در ناوشکنهای کلاس هوبارت نیروی دریایی مستقر خواهند شد. این موشکها همچنین در ناوچههای کلاس شکارچی که در اوایل ۲۰۳۰ به خدمت گرفته میشوند، مستقر خواهند شد.
پت کانروی، وزیر صنایع دفاعی استرالیا، خبر داد که قصد دارد از آمریکا ۴.۷ میلیارد دلار آمریکا موشک میانبرد و دوربرد خریداری کند که به تدریج در ناوشکنهای کلاس هوبارت نیروی دریایی مستقر خواهند شد. این موشکها همچنین در ناوچههای کلاس شکارچی که در اوایل ۲۰۳۰ به خدمت گرفته میشوند، مستقر خواهند شد. بازبینی راهبردی دفاعی سال گذشته هشدار داد که استرالیا برای جنگ در «عصر موشکی» آمادگی ندارد. کانروی گفت: «ما در خلال بزرگترین رقابت تسلیحاتی منطقه از سال ۱۹۴۵ و در سایه سنگین عدم قطعیت راهبردی زندگی میکنیم. برای درک اهمیت پدافند هوایی و توانایی دفاع در برابر تهدیدات موشکی، باید از جنگ اوکراین درس بگیریم».
او موشک استاندارد ۲ دسته IIIC (اسام-۲) و موشک استاندارد ۶
(اسام-۶) را «پیشرفتهترین موشکهای پدافند هوایی جهان» دانست. از سالها قبل انتظار میرفت چنین قراردادی منعقد شود. این در حالی است که استرالیا اولین کشور غیرآمریکایی است که در رزمایش خود در نزدیکی هاوایی در ماه آگوست از موشکهای اسام-۶ استفاده کرده است.
اسام-۲ دارای برد ۱۶۶کیلومتری است، اما اسام-۶ در وهله اول بهعنوان موشک پدافند هوایی با برد ۳۷۰ کیلومتر در نظر گرفته میشود، اما میتوان از آن برای انهدام موشکهای بالستیک یا اهداف سطحی نیز استفاده کرد. هر دو موشک محصول کارخانه تسلیحاتی آرتیاکس آمریکا هستند که پیشتر به نام ریتیان شناخته میشد.
نیروی دریایی آمریکا در اوایل سال ۲۰۲۴ برای رهگیری موشکهای ضدکشتی و پهپادهای شورشیان حوثی یمن به دریای سرخ که با هدف حمله به کشتیهای تجاری این آبراه انجام میگرفت، از موشکهای اسام-۲ استفاده کرد. استرالیا دستکم از سال ۲۰۱۰ از سری قبلی موشکهای اسام-۲ استفاده کرده است.
هشدار بازبینی دفاعی
این خرید متعاقب بازبینی راهبردی دفاعی سال گذشته رخ داد که هشدار میداد جنگ مدرن، مزیت موقعیت جغرافیایی استرالیا را «بهشدت تنزل داده» و جنگ در آستانه ورود به «عصر موشکی» است. کانروی گفت: «ما در دورهای زندگی میکنیم که بسیاری از کشورهای منطقه روی موشکهای ضدکشتی و هواپیماهای پرتابکننده آنها سرمایهگذاری میکنند. ازاینرو، این موشکها برای مقابله با این جریان طراحی شدهاند. این کار با انهدام و حمله به هواپیماها یا درصورتیکه پرتاب موفقیتآمیز باشد، با انهدام موشک انجام میگیرد».
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا، گفت: «این موشکها باعث میشوند نیروی دریایی ما بتواند به اهداف دریایی، زمینی و هوایی در فواصل دور حمله کرده و جلوی موشکهای بالستیک را نیز بگیرد. این موشکها همچنین ظرفیت دفاعی استرالیا را در حفاظت از شهروندان و منافع آنها افزایش میدهد».
این خرید هفت میلیارد دلاری، بخشی از حدود ۳۰ میلیارد دلاری است که صرف خرید «اقلام آماده» از بازارهای بینالمللی خواهد شد. این اقلام به واسطه قرارداد فروش نظامی خارجی خریداری میشوند که یعنی استرالیا بهجای تولیدکننده با دولت آمریکا قرارداد میبندد.