|

کاهش ۱۵‌درصدی سرقت

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با اشاره به ضرورت مشارکت مردم در پیشگیری از وقوع جرم گفت: پنج‌هزار‌و ۱۲۹ دیدبان به بیش از ۲۰ هزار دید‌بان که از قبل در سامانه سجام گزارش‌های تخلفات را ثبت کرده‌اند، افزوده شده است.

کاهش ۱۵‌درصدی سرقت

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با اشاره به ضرورت مشارکت مردم در پیشگیری از وقوع جرم گفت: پنج‌هزار‌و ۱۲۹ دیدبان به بیش از ۲۰ هزار دید‌بان که از قبل در سامانه سجام گزارش‌های تخلفات را ثبت کرده‌اند، افزوده شده است.

 

ابوالفضل نیکوکار روز شنبه در نشست خبری اظهار کرد: مردمی می‌توانند از طریق سامانه سجام (سامانه جامع ارتباطات مردمی) و دید‌بانان پیشگیری، گزارش‌های خود را به منظور پیشگیری از وقوع جرم اعلام کنند تا معاونت پیشگیری از وقوع جرم موارد مرتبط با هر دستگاه را گزارش کند.

 

وی در ادامه به موضوع کاهش سرقت در شهر تهران اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال ۱۵ درصد وقوع سرقت و ورودی پرونده به دادگستری استان تهران کاهش یافته است. همچنین میزان سرقت در شهرستان‌های استان تهران نیز در این مدت ۱۲ درصد کاهش یافته است. در چهار سال گذشته میزان سرقت روند کاهشی داشته و این بزه در استان تهران در مجموع ۱۳ درصد کاهش یافته است.

 

او با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای برخورد با سارقان از سوی معاونت اجتماعی دادگستری استان تهران‌ افزود: پیگیری اجرای دستورالعمل دادستان کل کشور برای نصب پابندها، پیگیری و جلب وضعیت زندانیانی که به آنها مرخصی داده شده اما پس از دوران مرخصی به زندان بازنگشتند، پیگیری اجرای حکم سارقان و برخورد با مال‌خرها به‌ طور خاص مدنظر است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: اعطای ارفاقات قانونی به متهمان پرونده‌های مرتبط با سرقت را مراجع قضائی به دلیل امنیت مردم و اهمیت این موضوع نمی‌پذیرند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: یکی از وظایف معاونت اجتماعی دادگستری استان تهران، اطلاع‌رسانی از آسیب‌ها و جرائمی است که احتمال وقوع دارند. در این راستا، پیامک‌های آموزشی و هشداری برای مردم ارسال می‌شود. در ۹ ماه گذشته ۲۵ عنوان پیامک هشداری و اطلاع‌رسانی ارسال شده است.

 

آخرین موضوع قانون الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول است که ۱۱ عنوان و ۱۳۲ میلیون پیامک برای مردم استان تهران در همین رابطه ارسال شد. همچنین هفت عنوان پیامک را در حوزه رمز‌ارزها و جرائم رایانه‌ای ارسال کرده و در حوزه کلاهبرداری و قانون انتخابات چهار مورد پیامک و برای پیش‌فروش ساختمان هم پیامک‌هایی ارسال شد و در مجموع در مدت ۹ ماه ۳۰۰ میلیون پیامک به مشترکان همراه اول ارسال شده است.

 

نیکوکار اضافه کرد: در قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول برای مشاوران املاک در حدود ۹‌هزار‌و ۷۲ نفر کلاس آموزش گذاشتیم و ۷۱ دوره آزمون در سطح استان تهران برگزار کرده و از این تعداد چهار‌هزار‌و ۱۰۹ نفر پذیرفته شدند و گواهی کار برای آنها صادر شد.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران ضمن تکریم سالمندان‌ افزود: ۸۲ شعبه رسیدگی‌کننده در محاکم قضائی استان تهران پذیرای پرونده‌های حوزه سالمندان است.

 

نیکوکار گفت: مراکز ۱۸‌گانه مهر خانواده در تهران تأسیس شده است که در آنها، خانواده‌هایی که با پدیده طلاق مواجه شده‌اند و با هم توافق ندارند، در این محل‌ها با فرزندان خود ملاقات می‌کنند و از ابتدای امسال تا پایان آذر شش‌هزار‌و ۱۸۸ نوبت ملاقات در این محیط‌ها انجام شده است.

 

در حوزه پیشگیری از جرائم مرتبط با زمین، سال گذشته هم‌زمان با ۱۵ استان، پنجره واحد مدیریت زمین‌ در استان تهران راه‌اندازی و به‌‌ صورت ماهواره‌ای جرائم در حوزه زمین و منابع طبیعی را رصد کرده و اطلاعات داخلی‌ به ‌صورت سامانه داخلی در این حوزه اعلام و رصد می‌شود. با راه‌اندازی این سامانه، ۱۲ درصد از پرونده‌های ورودی به استان در این حوزه کاهش یافته است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با اشاره به اجرای طرح قاضی مدرسه با همکاری آموزش و پرورش استان تهران، افزود: قضات در قالب طرح قاضی مدرسه در ۳۰ دوره آموزشی در مدارس حاضر شدند و اعزام مددکاران اجتماعی به دادسرای ۲۹ اطفال و در کانون اصلاح و تربیت مددکاران را برای آموزش مسائل قضائی به دانش‌آموزان ‌داشته‌ایم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان تهران درباره سیمای جرائم شهر تهران از ابتدای امسال تا پایان آذر‌ماه گفت: بالاترین اتهاماتی که در شهر تهران در ۹ ماه اخیر بیشترین فراوانی را داشته، به ترتیب شامل کلاهبرداری، سرقت مستوجب تعزیر، توهین به اشخاص عادی، تحصیل مال از طریق نامشروع، ضرب و جرح عمدی، تهدید، افترا، خیانت در امانت و جعل بوده است.

 

وی از تأمین روشنایی در بزرگراه‌های امام رضا (ع) و آزادگان برای کاهش تصادفات که به‌ دلیل میزان دید کم در تاریکی رخ می‌دهد، خبر داد. همچنین کاهش چهار‌درصدی میزان تصادفات در شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران را نیز اعلام کرد.

 

نیکوکار درباره رمزارزها و استخراج آنها گفت: بیت‌کوین از سال ۲۰۰۹ تولید و عرضه شد و در ایران‌ هم‌ از سال ۱۳۹۵ آغاز تدریجی داشت. انتظار این بود که بانک مرکزی مداخله می‌کرد که بی‌تفاوت ماند و بازاری که به هر صورت کارش استفاده از فناوری‌های نوین بود، ادامه پیدا کرد تا اینکه سال ۱۴۰۲ قانون بانک مرکزی موادی را به تعیین تکلیف رمزارزها اختصاص داد. همچنین قانون هفتم پیشرفت هم وظیفه‌ای به شورای‌عالی فضای مجازی محول کرد و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سندی با عنوان نظام‌نامه ایجاد رمزارز تدوین کرد که مورد توجه فضای مجازی و اصحاب رسانه قرار گرفت.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران تأکید ‌کرد: انتظار این بود که بانک مرکزی از دهه ۱۳۹۰ مداخله می‌کرد؛ زیرا افرادی از این ظرفیت سوءاستفاده کرده‌اند و از آن برای رشوه، پول‌شویی، معاملات کالاهای ممنوعه و‌... استفاده می‌کنند.

 

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در دو سندی که شورای‌عالی فضای مجازی و بانک مرکزی صادر کرده‌اند، بحث کنترل و نظارت پیش‌بینی شده است؛ هر‌چند باید آن را افزایش دهند. در‌حال‌حاضر در حوزه صرافی‌ها هم دچار مشکل هستیم. بر این اساس، اطلاع‌رسانی به مردم برای آگاهی از وضعیت سیاست‌های بانک مرزی در دستور کار قرار دارد.

 

نیکوکار با بیان اینکه درباره رمزارزها قانون نداریم، گفت: در بحث استخراج رمزارزها در شهر تهران ۱۱ پرونده و در شهرستان‌های استان تهران ۱۵۶ پرونده تشکیل شده است. همچنین در مجموع در حوزه رمزارزها اکنون ۱۲ پرونده کثیرالشاکی در دادگستری مطرح‌ و این پرونده‌ها دارای ۵۶ هزار شاکی است و فقط در یک پرونده که اکنون در جریان رسیدگی قرار دارد، ۲۰ هزار شاکی وجود دارد و این پرونده‌ها در دادسرای ویژه جرائم یارانه‌ای در حال رسیدگی است و بر اساس قوانین جرا‌ئم رایانه‌ای یا عناوین اتهامی دیگری از‌جمله کلاهبرداری یا خیانت در امانت به این پرونده‌ها رسیدگی می‌شود. لازم است تا قوانینی مبتنی بر دانش و نیاز روز تصویب شود.