|

برای مسئولان اصفهان از این پل به آن پل فرج است

سی‌وسه سلیقه برای ورود زنان به ورزشگاه!

اصفهان در فصل جاری فوتبال باشگاهی ایران، از حیث ورود زنان به ورزشگاه شرایط منحصر‌به‌فرد و خاصی را تجربه می‌کند. در این شهر برای نخستین‌ بار به‌جای استادیوم مردانه، شاهد استادیوم تمام زنانه بودیم. بازی رفت سپاهان و پرسپولیس به دلیل حکم تنبیهی کمیته انضباطی با حضور حدود ۵۰ هزار هوادار خانم برگزار شد و در این بازی خاص، آقایان اجازه ورود به ورزشگاه نقش‌جهان را نداشتند.

سی‌وسه سلیقه برای ورود زنان به ورزشگاه!

مهدی ملکی: اصفهان در فصل جاری فوتبال باشگاهی ایران، از حیث ورود زنان به ورزشگاه شرایط منحصر‌به‌فرد و خاصی را تجربه می‌کند. در این شهر برای نخستین‌ بار به‌جای استادیوم مردانه، شاهد استادیوم تمام زنانه بودیم. بازی رفت سپاهان و پرسپولیس به دلیل حکم تنبیهی کمیته انضباطی با حضور حدود ۵۰ هزار هوادار خانم برگزار شد و در این بازی خاص، آقایان اجازه ورود به ورزشگاه نقش‌جهان را نداشتند.

 

از سویی، دوم بهمن‌ماه بالاخره طلسم شکست و در دیداری از هفته شانزدهم بیست‌وچهارمین دوره لیگ‌ برتر میان ذوب آهن و پرسپولیس، شاهد اتفاقی مهم و جذاب بودیم و بالاخره بانوان اصفهانی توانستند پس از سال‌ها انتظارکشیدن پشت درهای ورزشگاه فولادشهر و حسرت دیدن بازی تیم‌های محبوب‌شان از نزدیک، این ‌بار با حضور تماشاگران آقا، وارد ورزشگاه شوند و آرزوی‌شان محقق شد؛ گرچه پیش از این در لیگ قهرمانان آسیا هواداران خانم سپاهانی در ورزشگاه حاضر شده بودند. در لیگ هم که در بازی پرسپولیس و سپاهان فقط هواداران خانم در ورزشگاه حاضر شدند اما سابقه نداشت در یک بازی داخلی که هواداران آقا هم هستند تماشاگران خانم حضور داشته باشند.

 

تمام این اتفاقات در شرایطی افتاد که تماشاگران زن در استان‌های مختلف از ابتدای فصل گذشته توانستند از تابلو «ورود ممنوع» چند دهه‌ای عبور کنند و وارد ورزشگاه شوند اما در این میان استان‌هایی مثل اصفهان و خوزستان، با چالش‌های پرشماری برای ورود زنان به ورزشگاه مواجه بودند و این مسئله باعث شد تیم‌های سپاهان، ذوب‌آهن، فولاد و استقلال خوزستان در کنار صنعت‌ نفت آبادان از حمایت هواداران زن خود محروم باشند. در این شرایط صحبت‌های اسماعیل کارتال، سرمربی ترکیه‌ای پرسپولیس، هم قابل توجه است. او یک روز پس از مراسم معارفه خود و در نشست خبری پیش از بازی با فولاد درباره غیبت هواداران زن در این دیدار گفت: «من اولین ‌بار است این را می‌شنوم. دلیلش چیست؟ من خیلی دوست داشتم آنها باشند. حضور بانوان در استادیوم در همه‌جای دنیا نرمال است و امیدوارم اینجا هم این اتفاق بیفتد‌».

 

هزارتوی تصمیم‌گیری در اصفهان

 

در شرایطی که تمام این فعل و انفعال‌ها هواداران خانم در اصفهان را امیدوار کرده بود که از این به بعد اوضاع طبیعی باشد، اما در بازی اخیر سپاهان و پرسپولیس که چهارشنبه گذشته در جام حذفی برگزار شد، باز هم در روی همان پاشنه سابق چرخید. در واقع به نظر می‌رسید بعد از اجرای موفقیت‌آمیز پروژه حضور زنان در ورزشگاه نقش‌جهان در مصاف رفت دو تیم در لیگ برتر، منعی برای حضور تماشاگران زن در مسابقه حذفی آنها نباشد اما یک‌باره شرایط تغییر کرد، آن‌هم در حالی‌ که باشگاه سپاهان فرایند بلیت‌فروشی را با درنظرگرفتن جایگاهی ویژه برای حضور زنان در ورزشگاه آغاز کرده بود، اما بازهم اصفهان و بازهم منع حضور زنان در ورزشگاه با توجیه تکراری نبود زیرساخت‌ها!

 

در این بین سؤال بسیاری از اهالی فوتبال به‌ویژه اصفهانی‌ها این است که چطور در یک بازی زیرساخت فراهم است و در تعدادی از بازی‌های دیگر‌ چنین وضعیتی مهیا نیست؟ در واقع سؤال اصلی این است که گره ماجرا کجاست؟ گرچه مسئولان باشگاه‌های اصفهانی و حتی استانی ترجیح می‌دهند موضع چندان شفافی در‌این‌باره نداشته باشند اما برخی شواهد و قرائن نشان می‌دهد حل‌نشدن مشکل ورود زنان به ورزشگاه در اصفهان، به دلیل مخالفت‌هایی است که در سطوح بالاتر استان وجود دارد. حدود یک ماه پیش، سیدمجتبی میردامادی، امام‌جمعه موقت اصفهان، در خطبه‌های نماز جمعه اصفهان گفت: «ازبین‌بردن اعتقاد و ایمان مردم از دیگر حربه‌های دشمن است؛ آنها به دنبال تضعیف عمل به قرآن هستند، یکی از ترفندها، آزادی حجاب و آزادی ورود زنان به ورزشگاه است».

 

از سوی دیگر، گفته می‌شود مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان هم در این پروسه آن‌طورکه مطابق میل هواداران خانم این شهر است، ایفای نقش نمی‌کند. به عبارتی سیدمهدی صدری که با حکم کیومرث هاشمی، وزیر سابق ورزش و جوانان، به این سمت منصوب شد، تمایل چندانی برای شکسته‌شدن کامل این سد ندارد. البته او برای این موضع خود دلیل دارد و آبان سال جاری درباره ورود بانوان به ورزشگاه‌ها در اصفهان گفت: «تاکنون بانوان دو بار در ورزشگاه حضور پیدا کرده‌اند. من ترجیحم این است که بیشتر به حوزه ورود بانوان به میدان مسابقه توجه کنم. در شأن بانوان ما نیست که روی سکو بنشینند و این ارزشمند است که خودشان کنشگر باشند. همه می‌دانند که وضعیت هواداری ما آسیب‌هایی دارد که در شأن بانوان نیست و باید آنها را برطرف کنیم».

 

در ادامه، این موضوع قابل ذکر است که معاون امنیتی استاندار اصفهان موضع نسبتا متفاوتی با افراد اشاره‌شده دارد. او دیدگاه متفاوتی در این زمینه دارد و براساس گفته یکی از افراد مطلع، نقش زیادی در ورود زنان به ورزشگاه در بازی ذوب‌آهن و پرسپولیس داشته است. البته هیئت فوتبال استان اصفهان هم در این زمینه بسیار پیگیر است و تا آنجایی که امکان دارد سعی کرده بتواند مشکل را به‌ صورت همیشگی و دائم حل کند. در این زمینه علی طاهری، رئیس هیئت فوتبال اصفهان، در جبهه موافقان حضور زنان در ورزشگاه‌ها قرار دارد.

 

گرچه او به تماس‌های خبرنگار «شرق» پاسخی نداد، اما احمدرضا هادی، روابط‌عمومی هیئت فوتبال اصفهان، در صحبت کوتاهی که با خبرنگار ما داشت، خبر امیدوارکننده‌ای اعلام کرد و گفت: «خدا را شکر گره باز شده و در مدت اخیر در دو، سه بازی شاهد حضور زنان در ورزشگاه بوده‌ایم. در بازی هفته گذشته سپاهان و پرسپولیس که بازی خاصی بود، مشکل زیرساخت ورزشگاه نقش جهان برای حضور بانوان وجود داشت و گیت‌ها در این زمینه مشکلاتی داشت. ان‌شاءالله در بازی‌های بعدی هم بانوان می‌توانند وارد ورزشگاه شوند. تا آنجایی که ما اطلاع داریم، در این زمینه استاندار جدید اقدامات مثبت زیادی داشته و هماهنگی‌های لازم میان استاندار، اداره کل ورزش و جوانان، هیئت فوتبال و باشگاه‌ها وجود دارد».