ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی:
خواسته ناشدنی از طرف مذاکره مطالبه نمیکنیم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: خواستههای ایران در توافق از یک منطق برخوردار است و خواسته ناشدنیای را مطالبه نمیکنیم، بلکه این خواستهها شدنی و مبتنی بر حقوق بینالملل است.
ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره پاسخ جمهوری اسلامی ایران به پیشنویس پیشنهادی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفت: هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهادهایی را برای حل موضوعات باقیمانده ارائه کردند مقامات کشور ما و تیم مذاکرهکننده آن را بررسی کرده و پاسخهایی را آماده کردهاند. این که نهایتاً این منجر به توافق میشود یا خیر مربوط به این است که اصول مطالبات ایران در آن دیده شده است یا خیر. اصل اساسی برای پذیرش یک پیشنهاد انتفاع اقتصادی مردم ایران است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: ما چند خواسته دیگر داریم که آنها باید مدنظر قرار گیرد. یکی بحث تقویت تضمین برای حفظ توافق است، شکلگیری یک توافق ناپایدار خواسته جمهوری اسلامی نیست. توافق باید پایدار باشد و برای پایداری آن لازم است که تضمینهایی شکل گیرد که براساس آن تضمینها طرف مقابل مجددا خطایی که در سال ۲۰۱۸ انجام داده و خلاف قوانین بین المللی از توافق خارج شده را تکرار نکند. این تضمین به پایداری توافق کمک میکند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که «پافشاری ایران بر موضع به حق بیاعتمادی به طرف مقابل، آیا در ادامه مسیر همکاری و تجارت با کشورهای دوست مانند روسیه و چین را با مشکل مواجه نخواهد کرد؟»، گفت: خواستههای ایران در توافق از یک منطق برخوردار است و خواسته ناشدنیای را مطالبه نمیکنیم، بلکه این خواستهها شدنی و مبتنی بر حقوق بینالملل است.
وی ادامه داد: در عین حال ما امروز برای توسعه همکاریها با کشورهای دوست راهکارهای دیگری را هم دنبال میکنیم. به عنوان مثال برای چین پیگیری توافق ۲۵ ساله بین جمهوری اسلامی و چین یکی از رویکردهاست، در توسعه همکاریها با کشور روسیه بحث اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک هدفگذاری اساسی است و از این جهت تا الان هم زمان نشان داده است که همکاریهای ما با این کشورها رو به رشد بوده است.
عمویی خاطرنشان کرد: معتقدیم که برای پیگیری این مباحث باید مسیر گفتوگوهای دوجانبه و منطقهای را دنبال کرد. همچنین در عین حال «رفع تحریمها» به عنوان یک رویکرد اساسی در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم پیگیری میشود. در این مسیر مطالبه ما برداشته شدن تحریمهایی است که مانع انتفاع اقتصادی مردم ما و توسعه تجارت خارجی کشورمان است.