رفقای قدیمی ریشی سوناک در کابینه
نخستوزیر تازهکار بریتانیا در نخستین گام کابینه خود را چیده است. اعضای منتخب برای کابینه نخستوزیری اسامی آشنایی هستند که سالها در کنار خود ریشی سوناک در سمت وزارت مشغول به کار بوده اند.
کابینه انگلیس و آغاز به کار ریشی سوناک در قامت نخستوزیر، همچنین بحران انرژی در جهان و جنگ اوکراین مهمترین موضوعاتی هستند که این روزها صفحه اول رسانهها در آمریکا و اروپا را به خود اختصاص داده اند.
جز این موارد، روزنامههای خاورمیانهای به موضوعاتی مثل درگیریهای کرانه باختری و کشته شدن شهروندان فلسطینی، ۵۰ ساله شدن روابط امارات و مصر و مواردی از این دست هم پرداخته اند.
گاردین
رفقای قدیمی ریشی سوناک در کابینه
ریشی سوناک نخستوزیر تازهکار بریتانیا در نخستین گام کابینه خود را چیده است. اعضای منتخب برای کابینه نخستوزیری اسامی آشنایی هستند که سالها در کنار خود ریشی سوناک در سمت وزارت مشغول به کار بوده اند. آنها در واقع رفقای قدیمی آقای نخستوزیر هستند
مثلا سوناک برای پست وزارت خزانهداری انتخاب شده است. او پس از کنارهگیری کوارتنگ در کابینه تراس برای همین پست معرفی شد.
دیگر این که سوناک خانم سوئلا برویرمن وزیر کشور سابق را هم فراخوانده است. او از کابینه تراس کنارهگیری کرد. دیگر اعضای کابینه ریشی سوناک، مثل موردانت، بن والاس، جیمز کلورلی و … هم در کابینه تراس و هم در کابینه جانسون و ترزا می مسئولیتهایی به عهده داشته اند و سوابقی بس طولانی در حزب محافظهکار دارند.
نشنال
ناتوانی در سرمایهگذاری و عمیقتر شدن بحران انرژی
موضوع انرژی و سرمایهگذاری در این بخش یکی از مهمترین محورهای بحث و گفت و گو در نخستین روز برگزاری نشست سالانه ابتکار سرمایهگذاری آینده در ریاض بوده است.
کارشناسان و سرمایهگذاران شرکتکننده در این نشست با صراحت اعلام کرده اند یکی از دلایل عمیقتر شدن بحران انرژی در جهان، موضوع ناتوانی در سرمایهگذاری است.
حتی پیش از پاندمی کووید ۱۹ و حمله روسیه به اوکراین، بحران انرژی وجود داشته است. به این دلیل که سرمایهگذاران بزرگ کمتر در بخش زیرساختهای نفتی و گازی سرمایهگذاری میکردند.
اما بروز پاندمی و سپس حمله روسیه به اوکراین باعث شد این بحران بیش از پیش به چشم بیاید و در واقع مشکلات سابق بزرگتر و عمیقتر شوند.
عرب نیوز
سفیر سعودی در واشنگتن: تصمیم اوپک سیاسی نیست
حواشی تصمیم اعضای اوپک پلاس برای کاهش روزانه تولید نفت ادامه دارد. این بار سفیر سعودی در واشنگتن مجبور به واکنش شده و مفهوم این تصمیم را توضیح داده است.
خانم ریما بنت بندر به شبه سیانان میگوید «این تصمیم کاملا با سویههای اقتصادی اتخاذ شده است. عربستان به منظور حفظ تعادل بازار انرژی چارهای جز کاهش تولید روزانه نداشته است. همانطور که در طول تاریخ چنین کرده است. این اقدام با اهداف سیاسی صورت نگرفته است».
اما در حقیقت این تصمیم بر روابط دیپلماتیک عربستان و ایالات متحده تاثیر گذاشته است. کاهش تولید نفت نه تنها دولت سعودی را به عنوان حامی روسیه معرفی کرده که از سوی دیگر شکستی دیپلماتیک برای دولت بایدن در خاورمیانه تلقی شده است.
مسئله حمایت از روسیه آن هم در بحبوحه جنگ اوکراین بسیار اهمیت دارد. هرچند عربستان هرگز زیر بار این اتهام نرفته است و همواره سعی کرده کمکهای بشردوستانه خود را روانه اوکراین کند، اما خواه ناخواه کاهش تولید نفت و افزایش هزینههای انرژی به ضرر دولتهای غربی و حامی اوکراین تمام شده است.
نیویورک تایمز
آلمان متحدان اروپایی خود را میرنجاند
دو موضوع انرژی و اوکراین مهمترین مسائل مورد توجه سیاستمداران غربی به شمار میآیند. عدم همراهی قاطعانه آلمان در این دو موضوع باعث نگرانی و رنجش متحدان اروپایی این کشور شده است.
در واقع دولت آلمان مدتهاست از ارسال تانکهای پیشرفته خود به اوکراین امتناع میکند. همچنین این دولت یارانه قبضهای انرژی شهروندان را افزایش داده است که باعث افزایش فشار بر دیگر شهروندان اروپایی میشود. این درحالی است که آلمان عملا رهبر قدرتمند اروپاست.
«حالا وقت آن است بپرسیم میشود به آلمان اعتماد کرد؟» این پرسشی است که وزیر دفاع لتونی مطرح میکند! او در نشست اخیر برلین رک و راست خطاب به سیاستمداران آلمانی گفته «ما حاضریم برای آزادی جان بدهیم، شما هم حاضرید؟ مدام میگویید ما کنار شما هستیم، اما آیا اراده سیاسی برای این کار دارید؟»