|

طحان‌نظیف عنوان کرد

شورای نگهبان ایراداتی نسبت به CFT داشته است

‌سخنگوی شورای نگهبان از اظهارنظر اعضای این شورای درباره هشت مصوبه مجلس، هفت اساسنامه و چهار استعلام دیوان عدالت اداری خبر داد.

شورای نگهبان ایراداتی نسبت به CFT داشته است

‌سخنگوی شورای نگهبان از اظهارنظر اعضای این شورای درباره هشت مصوبه مجلس، هفت اساسنامه و چهار استعلام دیوان عدالت اداری خبر داد. به گزارش ایسنا، هادی طحان‌نظیف، عضو حقوق‌دان و سخنگوی شورای نگهبان، در نشست خبری به ارائه گزارشی از جزئیات فرایند بررسی‌های انجام‌شده در شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس پرداخت و با بیان اینکه «طی یک ماه گذشته هشت مصوبه مجلس، هفت اساسنامه شرکت‌های دولتی و چهار استعلام دیوان عدالت اداری از سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است»، عنوان کرد: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز با اصلاحات اخیر مجلس به تأیید شورای نگهبان رسید.

او افزود: همچنین لایحه موافقت‌نامه بین دولت ایران و ژاپن درباره کمک به همکاری متقابل در امور گمرکی نیز با بررسی‌هایی که در شورای نگهبان انجام شد، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت کره به داوری با بررسی‌هایی که در شورای نگهبان داشتیم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه موافقت‌نامه ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان نیز به تأیید شورای نگهبان رسید. درباره لایحه انتقال بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا، شورای نگهبان ایراداتی وارد کرده است. درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری نیز شورای نگهبان پیش‌تر اعلام کرده بود که نکته‌ای در این باره ندارد اما هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این باره وارد کرده است. او در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان در مرحله فعلی رسیدگی به مصوبات درباره بررسی CFT و پالرمو در مجمع تشخیص حضور پیدا می‌کنند، گفت: در این فرایند اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیش‌بینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا می‌کنند. سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره نظر شورای نگهبان درباره لایحه سرباز-قهرمان عنوان کرد: ما از مفاد این لایحه اطلاعی نداریم و در حال حاضر صرفا کلیات آن در مجلس به تصویب رسیده است.

بعد از تصویب جزئیات در صحن، ما در شورای نگهبان این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.  طحان‌نظیف در پاسخ به پرسشی درباره بررسی کنوانسیون‌های CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درخصوص الحاق به دو کنوانسیون پالرمو و CFT، شورای نگهبان صرفا ایراداتی نسبت به CFT داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است. علت اینکه الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجلس قرار گرفته، ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع و اصرار مجلس بر مصوبه خود است. ایرادات هیئت عالی نظارت از سوی شورای نگهبان به مجلس ابلاغ می‌شود. او در پاسخ به این پرسش که با توجه به اظهار نظرات هیئت عالی مجمع درخصوص مصوبات مجلس، آیا قرار است مصوبات مجلس از سوی هیئت عالی مجمع مورد رسیدگی قرار بگیرد و شورای نگهبان صرفا در انتخابات‌ها نقش نظارتی خود را ایفا کند، تأکید کرد: خیر این برداشت درستی نیست، بلکه شورای نگهبان مصوبات مجلس را از لحاظ تطابق با شرع و قانون اساسی بررسی می‌کند و هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس تفویضی که به این نهاد انجام شد، مصوبات مجلس را بر اساس مطابقت با سیاست‌های کلی نظام مورد بررسی قرار می‌دهد.