|

خزعلی: سند ۲۰۳۰ در کشور اجرا نمی‌شود

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: نه تنها سند ۲۰۳۰ در کشور اجرا نمی‌شود بلکه ما در آیورا کشور‌هایی که در قالب ۲۰۳۰ عمل می‌کنند را نیز متعهد کردیم که با احتفاظ ما و حذف «سایر جنسیت‌ها» بیانیه خود را صادر کنند.

خزعلی: سند ۲۰۳۰ در کشور اجرا نمی‌شود

به گزارش شبکه شرق، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره شائبه‌های اجرای سند ۲۰۳۰ به دلیل بر عهده گرفتن مدیریت "آیورا" توسط ایران و با تاکید بر اینکه سند ۲۰۳۰ در کشور اجرا نمی‌شود، گفت: نه تنها سند ۲۰۳۰ در کشور اجرا نمی‌شود بلکه ما در آیورا کشور‌هایی که در قالب ۲۰۳۰ عمل می‌کنند را نیز متعهد کردیم که با احتفاظ ما و حذف «سایر جنسیت‌ها» بیانیه خود را صادر کنند.

انسیه خزعلی در همایش ملی الگوی سوم زن مسلمان در گام دوم انقلاب اسلامی، درباره شائبه‌های اجرای سند ۲۰۳۰ به دلیل بر عهده گرفتن مدیریت "آیورا" توسط ایران اظهار کرد: ما مدیریت آیورا یعنی آموزش زنان کشور‌های اقیانوسیه را بر عهده گرفتیم و توانستیم زنان توانمند خود را با فرهنگ و بوم خود آموزش دهیم. اجرای سند ۲۰۳۰ در کشور به غلط عنوان شد. نه تنها سند ۲۰۳۰ اجرا نمی‌شود بلکه ما کشور‌هایی که در قالب ۲۰۳۰ عمل می‌کنند را نیز متعهد کردیم که با احتفاظ ما و حذف "سایر جنسیت ها" بیانیه خود را صادر کنند؛ این امر یک پیروزی برایمان بود چراکه در سطوح بین المللی تاثیر گذار بودیم.

وی ادامه داد: در داخل کشور با قاطعیت گفتیم نباید سند ۲۰۳۰ اجرا شود چراکه اصلا این سند تحفظ نمی‌پذیرد. این جلوگیری از اجرای سند ۲۰۳۰حرکتی بود مثل حرکت امام در مقابل کاپیتولاسیون که امام مقابل آن ایستادند. الان هم باید جلوی تسلط دشمن بر مسائل فرهنگی و اجتماعی گرفته شود. رییس جمهوری اعلام کردند سند ۲۰۳۰ در کشور ما اجرا نخواهد شد و نگذاریم در مراکز آموزشی این مساله اجرایی شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری فعالیت‌های بین الملل را از جمله موارد در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری عنوان کرد و توضیح داد: اگرچه تبلیغات وسیعی برای اینکه حکومت اسلامی را مخالف حرکت مثبت زنان قلمداد کنند انجام شد، اما در یک سال و چند ماه گذشته فعالیت‌های خوبی برای معرفی زن ایرانی صورت گرفت. سال گذشته در کمیسیون زن نشست دو جانبه و چند جانبه داشتیم و گروه زنان ضد فساد مالی، اداری و اخلاقی تشکیل دادیم. این گروه ضد فساد یکی از چیز‌هایی است که ما در آن مطالبه گرایم و از جمله کشور‌هایی هستیم که می‌توانیم قطب این امر باشیم. این مجموعه را ما با تعدادی از کشور‌ها تشکیل دادیم.

خزعلی با اشاره به کنگره زنان تاثیرگذار، ادامه داد: یکی از مسئولین زن یکی از کشور‌ها در این کنگره گفت ما خواهان تساوی نیستیم، ما متفاوتیم و چرا باید ما را مساوی ببینند و احکام مساوی برایمان وضع کنند؟. این واقعیت است که در عدالت تساوی و بهره مندی دیده می‌شود و ویژگی مختص هر قشر و جنسیت به صورت ویژه دیده می‌شود.

وی درباره چرایی مخالفت با تساوی زن و مرد، خاطر نشان کرد: اینکه ما معتقد به تساوی زن و مرد نیستیم به این معنی نیست که ما خواهان تبعیض هستیم بلکه علاوه بر نگاه مساوی باید امتیازات و نگاه ویژه برای زن دیده شود. همچنین اسم این امر را تبعیض مثبت نمی‌گذاریم، چون خودش بار منفی و نگاه نقص داری دارد و تحقیر آمیز است. با بیان "تبعیض مثبت" گویا استثنائا به زن لطف می‌کنیم درحالی که خیلی از ویژگی‌هایی که خدا برای زن قرار داده امتیاز است که خدا برای تربیت نسل اختصاص داده است. چرا ما می‌خواهیم این ویژگی‌ها را طرد کنیم و زن را مشابه مرد یا مرد را مشابه زن قرار دهیم؟.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه در جهان سعی می‌کنند در تمام قرارداد‌ها و برنامه‌ها مساله جنسیت و "سایر جنسیتها" و خانواده‌های چند جنسیتی و به طور کلی گونه‌های مختلف خانواده را به جوامع مختلف تحمیل کنند، گفت: سعی می‌کنند یک جانبه گرایی را در جهان وضع کنند، اما در حوزه زن و خانواده ما مطالبه گر هستیم. در حال حاضر بسیاری از خانواده‌هایی که تعریف می‌شوند در مرحله اول منافع زن را به خطر می‌اندازند، ما نیز به دنبال این هستیم حقوق زن را طلب کنیم تا به وضعیتی دچار نشود که گاه راه بازگشت برایش وجود نداشته باشد.

خزعلی با ذکر مثالی بیان کرد: برای مثال عمدتا بار بچه‌های تک والد در دنیا به دوش مادر است. به نام تساوی تلاش کردند علاوه بر آنچه فطرت و خلقت بر عهده زن گذاشته است بار اضافه به زن تحمیل کنند و در همین راستا شاهد افسردگی، خودکشی و مشکلات عدیده برای زن هستیم. اینکه می‌خواهیم الگوی سوم زن را ارائه دهیم به معنی مطالبه گری این امر است که حقیقت وجودی زن را و موهبت‌های بی نظیر زن را ببینیم و برایش برنامه داشته باشیم.

وی در بخش دیگر سخنان خود به الگوی سوم زن در نگاه مقام معظم رهبری اشاره و خاطر نشان کرد: خردورزی و تدبیرگری زنان یکی از موارد مورد تاکید رهبری در مورد نقش زنان است. این امر برخلاف آن چیزی است که ادوار تاریخی گذشته یا در دنیا نظیر اینکه زن احساساتی است و یا مطالب مربوط به کج خردی و یا استفاده ابزاری از زن به زن نسبت داده می‌شده، است.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به تاکید مقام معظم رهبری درباره مطالبه گری ایران از غرب در حوزه زن و خانواده نیز اشاره کرد و افزود: ما در موضع دفاع نیستیم بلکه ما طلب داریم و معتقدایم زن غربی دچار ستم شده و نوع عملکرد، رویکرد و نگاه وقوانین و رویه‌هایی که در غرب پیش گرفته شده منجر به این شده است که زنان از بسیاری حقوق محروم شوند. این مطلبی است که خیلی از زنان در دنیا متوجه آن شده‌اند.

خزعلی در بخش دیگر سخنان خود به اقدامات معاونت امور زنان و خانواده در راستای تسهیل امور برای رسیدن زن به الگو سوم اشاره کرد و یادآور شد: معاونت زنان در این راستا در دو بخش برنامه دارد؛ نخست توانمندسازی زنان در بخش‌های مختلف نظیر مهارت آموزی زنان، آشنا کردن زنان با سبک زندگی ایرانی و اسلامی، مساله جمعیت و مسائل مرتبط با خلاقیت زنان در بخش علمی و پژوهشی و نیز به صورت ویژه بر روی زنان سرپرست خانوار فعالیت می‌کنیم. این توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در قالب برنامه مدون و جامعی تهیه شده که بخشی از آن حمایتی، بخشی آموزشی و بخشی مربوط به اشتغال است.

وی افزود: بخش دوم فعالیت ما نیز در راستای آسیب زدایی از زن و خانواده و هرچه زن را از هویت اصلی خود دور می‌کند و ممکن است آسیب به شخص زن یا خانواده او وارد کند، است. از جمله طلاق که بیشترین ضرر را در طلاق زنان متحمل می‌شوند. در این راستا طرح پیگیری از آسیب طلاق را در قالب مشاوره ۴ سال اول زندگی مشترک داریم. طرح‌های دیگری را نیز در دستور داریم که به صورت ویژه زیست عفیفانه زن را مد نظر قرار می‌دهد.

 

منبع: ایسنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها