|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| پانزدهم فروردین

مخبر دزفولی پیشنهاد داد، اکثر اعضای شورایعالی ارزشی باشند/ بین وزارت اطلاعات و قوه قضائیه در مورد پرونده حجاریان اختلاف است

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی رفسنجانی در روز پانزدهم فروردین در مورد اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و همچنین پرونده سعید حجاریان نوشته‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

مخبر دزفولی پیشنهاد داد، اکثر اعضای شورایعالی ارزشی باشند/ بین وزارت اطلاعات و قوه قضائیه در مورد پرونده حجاریان اختلاف است

آقای [محمدرضا] مخبر [دزفولی]، رئیس کمیسیون [مشورتی] شورای عالی انقلاب فرهنگی آمد و گفت، شورای عالی را بی‌خاصیت کرده‌اند و شاید می‌خواهند منحل شود، یا کاملاً در اختیار خودشان باشد. پیشنهاد داشت که به گونه‌ای اعضای جدید اضافه شوند که اکثریت ارزشی باشند؛ باتوجه به اینکه افرادی که از مجلس آینده هم می‌آیند، احتمالاً چپ باشند. آقای دکتر [هادی] منافی آمد. از بی‌مهار شدن روزنامه‌ها، اظهارنگرانی و حیرت نمود. آقای [علی] لاریجانی، [رئیس سازمان صدا و سیما] آمد و در مورد انتخابات [مجلس ششم] تهران، پیشنهادی داشت.

آقای [محسن] نوربخش، [رئیس‌کل بانک مرکزی] آمد و گفت، وضع تصمیم‌گیری در دولت کُند و بی‌رونق است و وضع سیاسی در کشور هم بد است و اختلاف بین وزارت اطلاعات و قوه قضائیه، در زمان محاکمه ضاربان آقای [سعید] حجاریان جدی شده است؛ وزارت به نفع چپ‌ها، خواستار مهلت بیشتر است و قوه قضائیه به نفع دستور تسریع رهبری، طرفدار سرعت است و نگرانی این است که چپ‌ها می‌خواهند با تأخیر محاکمه، مثل قتل‌های زنجیره‌ای، آن را سوژه تبلیغات سیاسی کنند.

عصر آقای [غلامحسین] رهبرپور، [رئیس دادگاه انقلاب] آمد. گزارشی از دادگاه ویژه محاکمه ضاربان داد وگفت، آقای [عباسعلی] علیزاده، [رئیس‌کل دادگستری استان‌تهران]، با پیشنهاد دادگاه ویژه، دادگاه انقلاب را دور زده است و شنیده است که بنا دارند، خود او را عوض‌کنند.گفت، در مکه یک استاد دانشگاه از موریتانی، وقتی‌که دانست او ایرانی است، از انحراف انقلاب در ایران، اظهار نگرانی‌کرد.

آقای [مرتضی] الویری، [شهردار تهران] آمد.گفت، ساخت‌وساز در تهران، دارد رونق می‌گیرد. از بخشی از اعضای تُند شورا[ی اسلامی شهرتهران]، انتقاد داشت. آقای طه ‌هاشمی، [مدیرمسئول روزنامه انتخاب و نماینده قم] آمد. از دفتر رهبری انتقاد داشت؛ به خاطر سختگیری در مورد مطالب روزنامه انتخاب و از جامعه مدرسین [حوزه علمیه قم] هم گله داشت. گفت، آقای [عبدالرضا] ایزدپناه، [معاون اجتماعی قوه قضائیه]، از بی‌عملی قوه قضائیه ناراحت است و برگشت به قم را مطرح می‌کند.گفتم، بروند آقای [سیدمحمود] هاشمی‌شاهرودی، [رئیس قوه قضائیه] را نیز برای مقابله با شانتاژهای سیاسی، تقویت روحی کنند.

آقای [سیدعلی‌اصغر]حجازی، از دفتر رهبری آمد. اشکال‌های‌ روزنامه‌ها و راه علاج را گفت و نمونه‌‍‌های زیادی از اهانت به رهبری را بیان کرد. من نیز موارد مخالفت با اظهارات رهبری را ذکرکردم.