خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| بیست و یکم فروردین
مجید انصاری گفت در انتخابات اخیر، مردم به روحانیون و روحانیت رأی ندادند/ با حسن روحانی در مورد اختلافات قوه قضاییه و وزارت اطلاعات مذاکره کردیم
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی در روز بیست و یکم فروردین در مورد گفتوگوها با برخی شخصیتها از جمله حسن روحانی و مجید انصاری، محمود دعایی و ... نوشتهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
به مرکز بنیاد مسکن برای افتتاح همایش رفتیم. آقای مهندس [حسینعلی] روحانی، [رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی] گزارش داد و خیرمقدم گفت. من هم دربارۀ ارزش اقدام امام در تأسیس بنیاد و حساب 100 و اهمیت ساخت مسکن در تأمین نیاز مردم و جمع نقدینگی و ایجاد اشتغال و رونق به اقتصاد و صنایع مصالحسازی، حرف زدم و از 14 نوع خدمت بنیاد و پوشش هفت میلیون نفر قدردانیکردم.
به دفترم رفتم. آقای [سیدمحمود] دعایی، [نماینده تهران و سرپرست مؤسسه اطلاعات] آمد. از سرزنشی که عفت در بیت امام به اوکرده، اظهار ناراحتیکرد و تأکید بر وفاداری و عدم استفاده از امکانات ریاستجمهوری نمود. گفت، شخصی به اوگفته که سرهنگ بوربور که چند روز پیش شهید شده، دنبال عتیقهجات بوده است.
دکتر [عبدالله] جاسبی، [رئیس دانشگاه آزاد اسلامی] آمد و اظهار نگرانیکرد، از احتمال برنامهریزی چپها برای کنترل دانشگاه آزاد اسلامی و گفت، بنا دارد چکاد را فعالترکند. عصر آقای مجید انصاری، [نماینده تهران] آمد و برای اصلاح مصوبه دیروز مجمع [تشخیص مصلحت نظام] که با تأیید نظر شورای نگهبان، حق تحقیق و تفحص مجلس نسبت به نهادهای تحت امر رهبری را سلب کرده است، چارهجویی میکرد و نیز گفت، در انتخابات اخیر، مردم به روحانیون و روحانیت رأی ندادند و این خطر بزرگی است و از اختلافات بین گروههای داخلی دوم خردادی و انحراف بعضی از آنها خبر داد و پیشنهاد چارهجویی نمود؛ جواب روشنی ندادم و نگرانی او را بجا خواندم. آقای مجید انصاری در گفتههایش، راه علاج خطر را خواست و من نظر او را خواستم؛ نتوانست یا نخواست راهی بگوید. گفت، اگر مجلس حق تفحص از نهادهای تحت امر رهبری را نداشته باشد، عکسالعمل نشان میدهد و شاید بعضی بودجهها را تصویب نکنند.
در سایت روزنامه فتح و جبهه مشارکت در اینترنت، سناریوگونهای در خصوص ترور آقای خاتمی و حکم تشکیل کابینه جدید توسط من و ... ثبت شده که رسانههای رقیب آن را فاش کردهاند و آنها را در موضع انفعالی قرار دادهاند؛ البته میگویند دشمن خارجی این کار را کرده است.
آقای دکتر [حسن] روحانی، [دبیر شورای عالی امنیت ملی] آمد. دربارۀ مطبوعات و اختلاف قوه قضائیه و [وزارت] اطلاعات و وضع دولت و مجلس و طرح مطبوعات در مجلس و راهکارهای اصلاح مسیر وضع سیاسی و فرهنگی و اقتصادی کشور، مذاکره کردیم. مطالبدیگری هم داشت، منجمله اینکه آقای [سیدمحمد] خاتمی، [رئیسجمهور]، در مذاکره با او، از مذاکراتش با من اظهارخوشحالیکرده و گفته، حرفهای مهمی از من شنیده و معتقد است، مثل من در روحانیت کس دیگری نداریم؛ شبیه این حرفها را به آقای [حسین] مرعشی هم گفتهاند؛ احتمالاً نظر خاصی دارند، چون در آن ملاقات، حرفهای مهمی نزدم. و نیز گفت، در شورای عالی امنیت ملی گفته است که این نحو اعلامیهپرانی بین [وزارت] اطلاعات و [قوه] قضائیه و ...، نشان از گسستگی نظام است و خیلی ضرر دارد؛ چرا با هم حرف نمیزنند.آقای [مجید] انصاری هم همین را گفت و گفت، آقای شاهچراغی گفته، آقایان [مهدی] کروبی و [سیدمهدی] امام جمارانی، عید در دُبی بودهاند و آقای [سیدمهدی] جمارانی گفته که با نظرات حاکمیت،کاری به پیش نمیرود.
فرماندار و شهردار نیشابور [با اعضای ستاد برگزاری کنگره جهانی حکیم عمرخیام نیشابوری] آمدند.گزارش برنامه همایش بینالمللی خیام را دادند و از من راهنمایی خواستند.گفتم، روی جنبه اسلامیبودن افکار خیام و نیز افتخارات نیشابور، بیشتر تکیه کنند. از خدمات مهم عمرانی دولت سازندگی برای نیشابور، منجمله نیروگاه و فولاد و امکانات فرهنگی و ورزشی، قدردانی نمودند و از قطع اعتباراتی که برای سد اختصاص شده،گلهکردند. همایش «ایران بعد از انتخابات مجلس ششم» در برلین، باعث افتضاح بانی و گوینده و مستمع شد و اختلافات دوم خردادیها و ضدانقلاب بیرونی را علنیکرد.