خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| بیستوهشتم فروردین
قاسم سلیمانی از وضع کشور و روحیه ارتش اظهارنگرانیکرد/بیانیه سپاه پاسداران پس از اظهارات رهبری در نمازجمعه علیه دوم خردادیهاست
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی در روز بیستوهشتم فروردین از دیدارش با قاسم سلیمانی،فرمانده سپاه قدس، همچنین ملاقاتی که با حسین مرعشی در مورد انتخابات داشته، نوشتهاست. او همچنین به بیانیه سپاه بعداز اظهارات رهبری در نماز جمعه اشاره کردهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
آقای [غلامرضا] فروزش، [عضو شورای اسلامی شهر تهران] آمد. از تُندروی بعضی از اعضای شورای شهر تهران انتقاد کرد و نیز از وضع کشور اظهارنگرانیکرد. آقای [قاسم] سلیمانی، فرمانده نیروی قدس آمد. ضمن ارائه گزارشی از افغانستان، لبنان و آذربایجان، از وضع کشور و روحیه ارتش اظهارنگرانیکرد و راهکارهایی برای علاج ارائه داد و گفت، در ملاقات فرماندهان سپاه با آقای خاتمی، [رئیسجمهور]، ایشان پذیرفته که کشور به سوی لائیسم حرکت میکند، ولی علاجی را مشخص نکرده است.
عصر آقای [رضا] طلایی [نیک]، نماینده جدید بهار و کبودرآهنگ آمد. سوابق سیاسی و بسیجی خود را گفت و اظهارآمادگی برای همکاری کرد. جمعی از انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی آمدند. صحبتها و سؤالاتشان، بیشتر همان محورهای تبلیغات منفی دفتر تحکیم وحدت بود و از موضعگیری رهبری در مورد کوی دانشگاه هم انتقاد داشتند.
آقای حسین مرعشی، [نماینده کرمان] آمد. در مورد برنامه مجلس من سؤال کرد؛ گفتم هنوز مشخص نیست. گفت، در جلسه مشاوران ویژه آقای خاتمی شرکت کرده است. آنها نگران عکسالعمل تُند رهبری هستند و بنا دارند کوتاه بیایند، تا اطمینان ایشان را جلب کنند.گفت، آقایان [سیدمحمد] موسویخویینیها و محمدرضا خاتمی، در آن جلسه موضع تُندی داشتند و با کوتاه آمدن مخالفت کردند، ولی آقای خاتمی جمعبندی خوبیکرد؛ گرچه پیشنهاد دادند، اعلامیه گروهها به مضمون اطاعت از رهبری، به تأخیر افتد.
روزنامهها، امروز مشکل مسئله آقای [احمد] حکیمیپور، [عضو شورای اسلامی شهر تهران] و مصوبه مجمع [تشخیص مصلحت نظام در خصوص تحقیق و تفحص از نهادهای زیرنظر رهبری] و اظهارات رهبری در نمازجمعه را با سلیقه خود درج و تفسیرکردند. اختلاف شورای نگهبان و وزارت کشور هم دوباره اوج گرفته است. بیانیه سپاه پاسداران پس از اظهارات رهبری در نمازجمعه، مورد توجه محافل سیاسی خارجی و داخلی است؛ خیلی تُند علیه دوم خردادیهاست و رادیو انگلیس [= بیبیسی]، از آن تعبیر به مقدمه کودتا کرده است.