خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| دوم اردیبهشت
بدون استثنا ائمهجمعه حملات شدیدی به شرکتکنندگان در کنفرانس برلین کردهاند/ آمریکا ضمن ابراز نگرانی از آسیب دیدن مطبوعات، به ایران هشدار داده است
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. بحث کنفرانس برلین و حضور اصلاحطلبان در این کنفرانس همچنان در روزنوشت هاشمیرفسنجانی به چشم میخورد. او روز دوم اردیبهشت به سخنرانی ائمه جمعه علیه شرکتکنندگان در کنفرانس برلین اشاره کردهاست.متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
در خانه بودم. بیشتر در حیاط منزل، مطالعه داشتم و قدم میزدم. ظهر بچهها جمع بودند. محسن [مدیر دفتر نشر معارف انقلاب]، پیشنهاد تهیه کتابی در جواب نقدهای نادرست ماههای اخیر مطبوعات چپ را نمود؛ موافقت کردم. مهدی، نتایج شمارش بیش از ۱۰۰ صندوق رأی مورد شکایت را آورد که تفاوتی با بازشماری مرحله قبل ندارد.
حمید طباطبایی آمد. وضع زندگی ایرانیان ساکن در سوئد را توضیح داد؛ از جمله مسکن، شغل، تحصیل، قیمتها؛ تعداد ایرانیها، بین ۶۰ تا ۹۰ هزار نفر گفته میشود. مساعدت خواست، برای انتقال زمین طرح گاوداری از خود به تعاونی ایرانیان مقیم سوئد که به آنها واگذار کرده است؛ گفتم، چون آنها را نمیشناسم، مناسب نیست دخالت کنم. گفت، وضع روحی برادرش حسام که در لسآنجلس است، خوب نیست.
در تمامی نمازهای جمعه امروز، بدون استثناء ائمهجمعه و سخنرانان پیش از نماز، حملات شدیدی به شرکتکنندگان در کنفرانس برلین کردهاند؛ آقایان مهندس [عزتالله] سحابی، اکبر گنجی، [علی] افشاری، [محمود] دولتآبادی، [حسن] یوسفیاشکوری، [پرویز] کردوانی و [حمیدرضا] جلاییپور و خانمها جمیله کدیور، شهلا لاهیجی و ... به دعوت بنیاد هاینریش بول، از شاخههای حزب سبز آلمان، به عنوان بحث دربارۀ «ایران بعد از انتخابات» و بررسی برنامه مجلس ششم، در این اجلاس شرکت کردهاند. بد برگزار شده و باعث آبروریزی؛ با افشاگری صداوسیما به زحمت افتادهاند.
در اکثر شهرها، تظاهرات و راهپیمایی علیه آنها بوده؛ در دو سه شهر مثل گرگان و اصفهان، از صداوسیما هم به خاطر پخش بخشی از فیلم اجلاس انتقاد شده و نیز از به اصطلاح اصلاحطلبان هم به تبعیت از خطبههای جمعه قبل رهبری، به عنوان اصلاحات آمریکایی، انتقاد شدید شده است. در مطبوعات دوم خردادی هم به تبلیغ سخنرانی دیروز رهبری در همه نمازهای جمعه و راهپیمایی انتقاد شده. صداوسیما هم وقت زیادی از برنامههای خود را به همین مسائل اختصاص داده است.
رسانههای خارجی هم به این مسائل پرداختهاند، ولی سعی میکنند انتقادات رهبری را به تبع سیاست دوم خردادیها در داخل، به خاطر نگرانی از ضربه به اصلاحات، کمرنگ کنند. آمریکا، ضمن ابراز نگرانی از آسیب دیدن مطبوعات، به ایران هشدار داده است.