|

چین داده‌های کووید ۱۹ را سانسور کرده است

در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۰ وقتی اخبار گسترش بیماری جدیدی به نام کووید ۱۹ در سراسر جهان همه‌گیر شد، تیمی از دانشمندان آمریکایی و چینی مشغول فعالیت‌های علمی شدند و داده‌هایی را درباره ویروسی که باعث و بانی این وضعیت بود، رد و بدل کردند.

چین داده‌های کووید ۱۹ را سانسور کرده است

 در بحبوحه خبرهای سودان و خروج دیپلمات‌ها از این کشور،‌ ناگهان گزارشی در رسانه‌های آمریکایی همه نگاه‌ها را به خود جلب کرد؛ چین داده‌های کووید ۱۹ را حذف و سانسور کرده است تا روایتی مطابق خواست‌های خود از این ماجرا داشته باشد. اغلب رسانه‌های آمریکایی این گزارش را بازتاب داده اند و به آن بالاتر از خبرهای سودان و اوکراین پرداخته اند. 

روزنامه‌های بریتانیایی هم به عملیات نظامی ارتش برای خروج دیپلمات‌های بریتانیایی از سودان اشاره کرده اند و از موفقیت سیفان حسن دونده زن المپیکی اتیوپیایی - هلندی می‌گویند که به تازگی در ماراتن لندن پیروز شده و در وضعیتی دراماتیک به خط پایان رسیده است. در کنار این خبرها رسانه‌های بریتانیایی از راه افتادن کمپین علیه سابقه برده‌داری بریتانیا می‌نویسند و … 

هشدار درباره بروز بحران و فاجعه انسانی در سودان، ادامه درگیری‌ها در کرانه باختری میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها، هفته فضایی اماراتی‌ها و همچنین دستاوردهای ورزشی آنها و البته ادامه تعطیلات و جشن‌های عید فطر در عربستان موضوعات مورد توجه رسانه‌های خاورمیانه‌ای هستند.

 

نیویورک تایمز

چین داده‌های کووید ۱۹ را سانسور کرده است

در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۰ وقتی اخبار گسترش بیماری جدیدی به نام کووید ۱۹ در سراسر جهان همه‌گیر شد، تیمی از دانشمندان آمریکایی و چینی مشغول فعالیت‌های علمی شدند و داده‌هایی را درباره ویروسی که باعث و بانی این وضعیت بود، رد و بدل کردند. 

آنها در روند تبادل علمی خود مشغول نوشتن مقاله‌ای شدند که شامل شناسایی ویروس، مشخصات آن، نحوه انتقال و شیوع و دلایل منجر به مرگ بودند. این مقاله در نهایت مورد استناد سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت و همچون الگویی علمی که نهایت همکاری در بحران را نشان می‌دهد، استفاده شد. 

اما نکته عجیب این که چندی بعد چینی‌ها بی سر و صدا داده‌های خود را پس گرفتند! اطلاعات مربوط به توالی ژنتیکی را حذف کردند و پیغامی آنلاین به دانشمندان آمریکایی دادند با این مضمون که به این مقاله استناد نکنید! به ظاهر چینی‌ها تمامی آن داده‌ها را حذف کرده بودند!

گذر زمان نشان داد که البته آن داده‌ها به کل حذف نشده است، بلکه به دستور رئیس‌جمهور چین جمع‌آوری و از دسترس دیگر کشورهای جهان دور شده است. در واقع اقدام سرکوب‌گرانه و سانسوری چین باعث شد تا ارتباط آنلاین دانشمندان چین و دیگر کشورها قطع شود و ابهامات درباره بیماری مرگ‌بار کووید ۱۹ افزایش یابد. 

چینی‌ها با این اقدام سرکوب‌گرانه می‌خواستند داستان کووید ۱۹ و کرونا را خودشان بنویسند و آن چیزهایی را که دوست دارند در این داستان بگنجانند و البته برخی داده‌ها را هم با تشخیص خود حذف کنند. بسیاری از آنها مدام با مجلات علمی آمریکا تماس گرفته و درخواست ویرایش داده‌ها را داده اند و عجیب این که درخواست آنها پذیرفته شده است. حتی سازمان بهداشت جهانی هم بدون آن که بپرسد چرا این تغییرات را اعمال و یا چرا داده‌‌ها را دستکاری می‌کنید، به خواست چینی‌ها عمل کرده و بر اساس نظر آنها جدول اطلاعات را منتشر کرده است؛ مخدوش و بی‌اعتبار.  

 

عرب نیوز

سودان؛ افزایش تنش، خروج اضطراری و بروز بحران انسانی

کاروان خودروهای خارجی که راه خروج را در پیش گرفته اند، شهروندانی که پیاده به سمت دروازه‌های خروجی شهرها حرکت می‌کنند، دودهای سیاهی که در آسمان به چشم می‌خورد، لاشه تانک‌ها و خودروهای سوخته، مغازه‌های غارت شده و خون سرخی که روی زمین ریخته و .. اینها تصاویر ثابت دو هفته سودان و خاصه شهر خارطوم است.

چاره‌ای جز فرار و تخلیه شهر باقی نمانده است. بالا گرفتن تنش میان ارتش و نیروهای پشتیبان سریع بسیاری از شهروندان سودانی را درون خانه‌های خود حبس کرده است؛ بدون غذا، بدون آب و دسترسی به بهداشت … آنها که توانسته اند خانه و شهر و کشور را ترک کرده اند، برخی که موفق نشده اند، درون خانه‌ها محبوس مانده اند. 

کشورهای خارجی دیپلمات‌ها و نیروهای خود را خارج کرده اند و دستور داده اند اتباعشان هم سودان را ترک کنند. هواپیمای فرانسه نه تنها اتباع خود را خارج کرده، که تعدادی از شهروندان با ملیت‌های مختلف را هم به جیبوتی انتقال داده است. ایالات متحده هشدار داده سودان در آستانه یک بحران انسانی است. شمار کشته‌های دو هفته درگیری از ۴۰۰ نفر هم فراتر رفته است. 

 

گاردین

درخواست نوادگان برده‌داران از دولت: عذرخواهی کنید!

تعدادی از بازماندگان و نوادگان خانواده‌های صاحب‌نام در امر برده‌داری در بریتانیا به کمپینی پیوسته اند که برای برقراری عدالت اجتماعی در این زمینه تلاش می‌کند. آنها از دولت بریتانیا خواسته اند بابت سابقه برده‌داری در تاریخ عذرخواهی کند، علاوه بر آن برنامه‌ای را برای تحقق عدالت در این موضوع طراحی کند. 

از جمله کسانی که به عضویت این کمپین در آمده اند، یکی از پسر عموهای پادشاه چارلز و همچنین نوه مستقیم ویلیام گِلَداِستون، نخست‌وزیر دوران ویکتوریایی بریتانیا هستند. آنها به روزنامه‌نگاران و فعالان اجتماعی و دیگرانی که این کمپین را طراحی کرده اند، می‌پیوندند و برای جبران سابقه برده‌داری بریتانیا تلاش می‌کنند. 

آنها از حاکمیت بریتانیا می‌‌خواهند نقش خود را در انتقال بیش از ۳ میلیون شهروند آفریقایی با عنوان برده بپذیرد و اقدامی برای جبران این وضعیت بکند. اعضای کمپین می‌گویند برده‌داری در بریتانیا بر اساس قانون و کاملا سیستماتیک بوده است. 

این برد‌ه‌داری با اهداف صنعتی و با توجه به نژاد صورت می‌گرفته است. بریتانیا هرگز نسبت به این سابقه عذرخواهی نکرده است. سابقه برده‌داری بریتانیا همچنان آثار و پیامدهایی بر زندگی شهروندان امروز این کشور دارد. 

 

نشنال

هفته فضایی امارات؛ پیاده‌روی در فضا و فرود رشید

هفته پیش رو هفته پر از خبرهای فضایی و کیهانی برای اماراتی‌ها خواهد بود. آنها از طرفی سلطان النیادی را در ایستگاه بین‌المللی دارند و از سوی دیگر ماه‌نورد رشید را به فضا فرستاده اند تا روی ماه فرود آید و مطالعاتش را شروع کند. 

سلطان النیادی، فضانورد اماراتی قرار است این هفته در ماموریت پیاده‌روی در فضا شرکت کند. عملی که پیش‌بینی شده شش ساعت و نیم طول می‌کشد و از جمله فعالیت‌‌های خاص فضایی به شمار می‌رود که تنها تعداد معدودی از فضانوردان آن را انجام داده اند. 

مریخ‌نورد یا ماه‌نورد ژاپنی- اماراتی رشید هم که چندی پیش به سوی فضا پرتاب شده است، قرار است روز سه‌شنبه روی کره ماه فرود بیاید. این ماه‌نورد و این ماموریت مقدمه ماموریت مریخ‌نوردی است. اگر فرود رشید موفقیت‌آمیز باشد، دو هفته ماموریت و مطالعه او روی سطح ماه آغاز خواهد شد. این مطالعات در زمینه خاک و غبار و زمین‌شناسی ماه خواهد بود. 

فرود نرم ماه‌نورد روی سطح ماه ماموریتی است که تنها آمریکا، روسیه ( شوروی ) و چین آن را با موفقیت پشت سر گذاشته اند. هند و اسرائیل هم تلاش‌هایی در این زمینه در سال ۲۰۱۹ داشته اند که شکست خورده اند.