خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| پنجم اردیبهشت
نسبت به اختلافات رهبری و خاتمی اظهار نگرانی شد/ دومخردادیها به خاطر توقیف ۱۲ نشریهشان ناراحتاند/حوزههای علمیه در اعتراض به وضع فرهنگی دولت تعطیل کردند
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی در روز پنجم اردیبهشت از فضای ملتهب سیاسی کشور نوشتهاست. هاشمی رفسنجانی در این روزنوشت به تعطیلی روزنامههای دوم خردادی و ناراحتی اصلاحطلبان از این وضعیت اشاره کردهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
آقای مسیح مهاجری [مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد. در مورد تعطیلشدن دوازده روزنامه و مجله که دیشب به حکم دادگاه انجام شده، مطالبی داشت و برای نحوه تبلیغات و توضیحات مشورت کرد. خواست که من هم دربارۀ مسائل اخیر، بیشتر حرف بزنم. دکتر [عبدالله] جاسبی [رئیس دانشگاه آزاد اسلامی] آمد. توضیحاتی در مورد اشکالات انتخابات تهران داد و گفت، اگر شورای نگهبان بخواهد به قانون عمل کند، باید آن را ابطال کند. آقای [سیدمحمود] کاظمیدینان، نماینده مجلس از آمل در مجلس ششم آمد و از متروک ماندن طرحهای مهم کانال سراسری آستارا-گرگان و سد منگول که در دولت سازندگی پیگیری میشد، اظهار تأسف کرد. خواست که به مجلس بروم.
ناهار، هیئترئیسه مجلس خبرگان میهمانم بودند. دربارۀ اجلاس آینده و نیازهای نمایندگان و ساخت مرکز خبرگان در قم مصوباتی داشتیم. دربارۀ مسائل سیاسی کشور، بحث و نسبت به اختلافات رهبری و آقای خاتمی، اظهار نگرانی شد؛ گرچه به ظاهر دوستاند. آقای [علی] مشکینی [رئیس مجلس خبرگان]، برای استراحت ماندند. عصر بعد از استراحت، دربارۀ حوزه [علمیه] قم و جامعه مدرسین و مراجع مذاکره کردیم. گفتند، اکثر اعضای قدیمی [جامعه] مدرسین، بعد از اضافه شدن اعضای جدید، در جلسات شرکت نمیکنند و جمعی از مراجع، راجع به مسائل انقلاب، بیتفاوت شدهاند.
آقای [احمد محسنی] گرکانی، امامجمعه اراک آمد. از وضع فرهنگی و سیاسی اقتصادی کشور، اظهار نگرانی کرد و گفت، از سال ۱۳۷۶ تحت تأثیر مصوبه دولت سازندگی، در مورد پرداخت جایزه دولت به اندازه جمع شدن وجوه زکات، برای طرحهای تعاونی روستاها، حدود ۴۰ میلیون تومان زکات جمع شده، ولی در سالهای بعد کم شده است. برای مصلای اراک، استمداد کرد. آقای [سیدفخرالدین] فالاسیری، نماینده سابق مجلس از نیریز و رئیس حوزه علمیه نیریز آمد و برای کانون جوانان که تأسیس کرده است، استمداد کرد.
دومخردادیها، به خاطر توقیف دوازده نشریه آنها و نگرانی از توقیف سایر نشریههایشان، ناراحتاند و خواستهاند، طرفدارانشان آرامش را حفظ کنند. در سراسر کشور، حوزههای علمیه، در اعتراض به وضع فرهنگی دولت، تعطیل و اجتماع و سخنرانی داشتند. رسانههای غربی، سروصدای زیادی در مورد تعطیلی جراید راه انداختهاند.