خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| بیستوچهارم خرداد
از طرف مقامات بالاتر در مجلس، به نمایندگان اخطار شده که اقدام به تغییر قانون مطبوعات نکنند
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی روز بیست و چهارم خرداد از دیدار با حسن روحانی و مسیح مهاجری نوشتهاست. او همچنین در مورد اخبار مجلس نوشتهاست. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.
دکتر [حسن] روحانی [دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد. دربارۀ اوضاع آینده سوریه بحث کردیم. احتمال عدم ثبات و تغییر عمده در مسائل اسرائیل، جدی است. گفت، بهخاطر اینکه بعضی از مصوبات شورای عالی امنیت ملی را رهبری تأیید نمیکنند، منجمله مصوبه مربوط به آمریکا و اهل سنت، با پیشنهاد وزارت امورخارجه، دولت تصمیم گرفته است، بخشی از موضوعاتی که در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده، در کمیسیونی از دولت، با استفاده از اصل ۱۳۷، بررسی و تصویب کنند. گفتم، رهبری مطلعاند و اهمیتی به آن نمیدهند. در مورد مرکز تحقیقات استراتژیک هم مذاکره کردیم؛ منجمله در مقررات مالی و اساسنامه.
آقای مسیح مهاجری [مشاور رئیسجمهور و مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد. در مورد ضعیف عملکردن رهبری در کنترل سیاسیون افراطی صحبت کرد و خواست که موضوع جدیتر گرفته شود. ظهر عفت برای دیدن مراسم خاکسپاری حافظ اسد از ماهواره، به دفترم آمد. نظم خوبی داشت، ولی حضور رؤسای کشورها کم بود. بیشتر در سطح وزیر و پایینتر شرکت کرده بودند؛ از ایران، رئیسجمهور رفته است.
عصر آقایان [اسدالله] بادامچیان، [احمد] توکلی و [محمدنبی] حبیبی آمدند و گفتند، هنوز فلسفه انصراف من از مجلس را نمیفهمند، ولی آقای بادامچیان گفت، کار بسیار بجایی بود. گفتم، من علت اصلی انصراف را اعلان نکردهام. آقای توکلی گفت، با رهبری ملاقات داشته و ایشان بعد از دیدن انتخابات هیئترئیسه دائمی، به مجلس بدبین شدهاند.
جمعی از اعضای هیئتهای مؤتلفه و خانواده شهدای مؤتلفه آمدند. آقای [حبیبالله] عسگراولادی [دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی] گزارش داد. من هم در مورد اخلاص نیروهای مبارز اسلامی در دوران مبارزه و دفاع صحبت کردم و بر ضرورت حفظ اخلاص و پرهیز از خودخواهی تأکید نمودم.
آقای [سیدمطهر] کاظمی، نماینده خلخال آمد. نگران رد اعتبارنامهاش در مجلس، به خاطر وضع خاص انتخابات خلخال بود. مسائل سوریه در رأس اخبار است و مخالفت رفعت اسد با ریاستجمهوری بشار، مهم تلقی شده است و در روزنامههای آمریکا، حق را به او دادهاند؛ شعار اصلاحطلبی او برای غرب جاذبه دارد. امروز رئیسجمهور کره جنوبی به کره شمالی رفته؛ بعد از ۴۵ سال، حرکتی برای نزدیکی دو کره، پیش آمده است.
روی تلکس [خبری ایرنا] اختصاصی آمده که بعضی نمایندگان مجلس گفتهاند، از طرف مقامات بالاتر در مجلس، به نمایندگان اخطار شده که اقدام به تغییر قانون مطبوعات نکنند. اگر درست باشد، لابد رهبری گفتهاند. قرار بود، فردا طرح دو فوریتی با امضای ۱۰۰ نماینده مطرح شود.