نشست سه جانبه ایران و روسیه و چین سه شنبه برگزار میشود
جمهوری اسلامی ایران با هر دو کشور روسیه و چین مشورتهای مستمر و مداوم در موضوعات دوجانبه و تحولات بینالمللی و منطقهای از جمله موضوع هستهای دارد.

سفیر کشورمان در مسکو در پاسخ به پرسشی درباره زمان و سطح نشست سهجانبه ایران، روسیه و چین درباره موضوع هستهای که از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه اطلاع رسانی شد، گفت: این نشست در سطح کارشناسی روز سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در مسکو برگزار میشود.
کاظم جلالی روز دوشنبه افزود: جمهوری اسلامی ایران با هر دو کشور روسیه و چین مشورتهای مستمر و مداوم در موضوعات دوجانبه و تحولات بینالمللی و منطقهای از جمله موضوع هستهای دارد.
سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: ایران، روسیه و چین پیش از این نشستهایی در راستای هماهنگسازی مواضع در مجامع بینالمللی و دستیابی به راهکار مذاکراتی نتیجهبخش در زمینه رفع تحریمها در پکن و مقر سازمانهای بینالمللی در وین برگزار کردهاند که نشست روز سهشنبه مسکو نیز در همین راستا است.
جلالی یادآور شد: ایران به طور مداوم در حال رایزنی با طرفهای مقابل در رابطه با موضوع هستهای است و نشست کارشناسان کشورمان و سه کشور اروپایی که چند روز پیش برگزار شد نیز در همین راستا بود.
پیش از این، سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست سهجانبه کارشناسی میان ایران، روسیه و چین در مسکو خبر داده بود.
اسماعیل بقائی با اشاره به برگزاری نشست کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی در روزهای اخیر اظهار داشت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در این زمینه فعال است و به زودی نشستی در سطح معاونین با مسئولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد داشت.
در همین حال، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز دوشنبه به ریانووستی گفت: رایزنی روسیه، چین و ایران در مورد موضوع هسته ای ایران فردا هشتم آوریل برابر با ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در مسکو برگزار می شود.
اولیانوف: نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیتآمیز بود؛ تداوم رایزنیها، امروز در وین
ساعتی قبل، سخنگوی کرملین گفته بود: ما در حال رایزنی مداوم با شرکای ایرانی خود از جمله در مورد توافق هستهای هستیم. ما دائماً در تماس و رایزنی در مورد این موضوع هستیم. این روند از جمله در آینده نزدیک ادامه خواهد یافت.
دیمیتری پسکوف افزود: روسیه آماده است تمام تلاش خود را بکار گیرد و هر کاری که ممکن است برای کمک به حل این مشکل از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک انجام دهد.
روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۳، نشستی با حضور معاونان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه درباره موضوع هسته ای در پکن برگزار شد.
بنا بر بیانیه وزارت خارجه روسیه، طرفین در این مذاکرات توافق کردند که تلاشها را بر روی یافتن "راه حلهای مذاکره پایدار" متمرکز کنند که پیشداوریها و سوءتفاهمات غرب علیه برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد و در همین حال، حق مشروع تهران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ناشی از مشارکت این کشور در معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای را در نظر گیرد.
پس از آن، نمایندگان روسیه و چین در مقر سازمانهای بینالمللی در وین همچنین دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ با «کاظم غریبآبادی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در ادامه نشست سهجانبه پکن، درباره مواضع مشترک سه کشور پیرامون پرونده هستهای ایران گفتوگو کردند.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ باخروج از برجام و در پیش گرفتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری، نخستین عضو توافق بود که از ریل دیپلماسی خارج شد. تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) هم پس از یک دوره بیعملی در اجرای تعهدات برجامی، به تهدید برای فعالسازی سازوکار تعبیه شده در این قطعنامه برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل (اسنپبک) روی آوردهاند.
این در حالی است که بنا بر اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریمهای لغو شده ایران حرکت کنند.
ماریا زاخارووا یادآور شد: سازوکار بازگشت تحریمهای علیه ایران برای شرایطی طراحی نشده بود که ایالات متحده نخستین کشوری باشد که مفاد توافق هستهای و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کند و باعث ایجاد بحران درازمدت در اجرای آن شود.
در این پیوند، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ اعلام کرد: ما از احیای برجام که آمریکاییها در دوره نخست ریاستجمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شدند، حمایت میکنیم؛ در این زمینه تماسهایی با کشورهای اروپایی وجود دارد.