|

تشتت آراء بر سر تحویل «یوروفایتر تایفون» به عربستان/ بریتانیا موافق اما آلمان مردد است

بریتانیایی‌ها با نزدیک شدن عربستان سعودی و ایران و احتمال پایان یافتن جنگ نیابتی آن‌ها در یمن استدلال کرده‌اند که آلمان دیگر نمی‌تواند مانع صدور و فروش جت‌های یوروفایتر به طرف‌های ثالث شود.

تشتت آراء بر سر تحویل «یوروفایتر تایفون» به عربستان/ بریتانیا موافق اما آلمان مردد است

به گزارش شبکه شرق، یورونیوز نوشت: دولت ائتلافی آلمان بر سر این که آیا برلین باید در برابر فشار‌های بریتانیا سر خم کرده و با ساخت جنگنده‌های «یوروفایتر تایفون» برای عربستان سعودی موافقت کند، دچار تشتت آراء است. قراردادی که پنج سال پیش بین ریاض و BAE Systems برای تحویل ۴۸ جت جنگی منعقد شد، به دلیل جنگ داخلی یمن، جایی که نیرو‌های عرب به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ میلادی در آن مداخله کردند، متوقف شد.

بریتانیایی‌ها با نزدیک شدن عربستان سعودی و ایران و احتمال پایان یافتن جنگ نیابتی آن‌ها در یمن استدلال کرده‌اند که آلمان دیگر نمی‌تواند مانع صدور و فروش جت‌های یوروفایتر به طرف‌های ثالث شود.

دولت ائتلافی آلمان بر سر این که آیا برلین باید در برابر فشارهای بریتانیا سر خم کرده و با ساخت جنگنده‌های «یوروفایتر تایفون» برای عربستان سعودی موافقت کند، دچار تشتت آراء است.

قراردادی که پنج سال پیش بین ریاض و BAE Systems برای تحویل ۴۸ جت جنگی منعقد شد، به دلیل جنگ داخلی یمن، جایی که نیروهای عرب به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ میلادی در آن مداخله کردند، متوقف شد.

منابع آگاه در صنعت هواپیماسازی در آن زمان به رویترز گفتند که یک سوم قطعات و اجزای این جت‌ها در آلمان تولید می‌شود.

بنا به گزارش روزنامه «ولت ام زونتاگ» در روز شنبه به نقل از منابع ناشناس، اولاف شولتش، صدراعظم سوسیال دموکرات (SPD) به همراه کریستین لیندنر، وزیر دارایی، تمایل به صدور مجوز فروش «یوروفایتر تایفون» به عربستان را دارند، اما سبزها و بخش‌هایی از سوسیال دموکرات‌ها به شدت با فروش این جت‌ها به ریاض مخالف هستند.

آلمان پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی در سال ۲۰۱۸ میلادی، فروش تسلیحات به عربستان را متوقف کرد و رویکردی بسیار سخت‌تر از متحدان اصلی خود مانند آمریکا، فرانسه و بریتانیا اتخاذ کرد.

با توافق آنگلا مرکل، صدراعظم وقت و حزب سوسیال دموکرات آلمان در مارس ۲۰۱۸ میلادی، فروش تسلیحات به هر یک از طرف‌های جنگ در یمن، به استثنای برخی اقلام تأیید شده قبلی و مواردی که در کشور خریدار باقی می‌ماند، ممنوع شد.

بریتانیایی‌ها با نزدیک شدن عربستان سعودی و ایران و احتمال پایان یافتن جنگ نیابتی آنها در یمن استدلال کرده‌اند که آلمان دیگر نمی‌تواند مانع صدور و فروش جت‌های یوروفایتر به طرف‌های ثالث شود.

سخنگوی صدراعظم از اظهار نظر در خصوص این گزارش روزنامه «ولت ام زونتاگ» خودداری کرده است.

طراحی «یوروفایتر تایفون» از سال ۱۹۸۳ میلادی در پروژه مشترک پنج کشور اروپایی بریتانیا، آلمان غربی، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه آغاز و سه سال بعد شرکت هلدینگ یوروفایتر جی‌ام‌بی‌اچ (Eurofighter GmbH) برای انجام این پروژه تشکیل شد. فرانسه خیلی زود از این پروژه خارج و طراحی جنگنده‌ مختص خود را آغاز کرد. 

این جنگنده که هم‌اکنون بصورت انبوه تولید می‌شود در نیروی هوایی بریتانیا، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، عربستان سعودی، عمان و کویت بخدمت گرفته شده است.  

«یوروفایتر تایفون» با قابلیت پرواز ابرپیمایشی با سرعت ۱٫۵ ماخ و با وزن خالی ۱۱ تن قادر به برخاست با وزن ۲۳٫۵ تن، جنگنده‌ای بسیار چالاک است.

 

منبع: انتخاب