سخنگوی وزارت خارجه:
برای اظهارات رسانهها و مقامات تل آویو ارزشی قائل نیستیم
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه خبر میانجیگری روسیه بین اسرائیل و ایران برای تبادل اسرا را رد کرد. کنعانی در پاسخ به سوالی در این خصوص گفت: ما برای اظهارات رسانهها و مقامات رژیم صهیونیستی ارزشی قائل نیستیم و عملا برای آن پاسخی نداریم.
به گزارش شبکه شرق، ناصر کنعانی در نشست خبری امروز خود ادامه داد: این که آنها به رغم کوتاهیهای خود در موضع مدعی بنشینند و علیه ایران اتهاماتی را مطرح کنند و یا تحریم هایی را علیه ایران اعمال کنند، اقدامی غیرقانونی و غیرقابل پذیرش است.
وی با بیان این که ما این اقدامات را غیرسازنده و حرکت در مسیر بی نتیجه میدانیم، گفت: آنها به جای اتهامزنی باید پاسخگوی مسئولیت خود در مورد برجام باشند و به تعهدات خود عمل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد ادعاهای کویت مبنی بر این که ایران حقی در میدان گازی آرش ندارد، گفت : ما در چارچوب گفتوگوهای دو جانبه با مقامات کویت مسائل مربوط به این موضوع را در حال پیگیری هستیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با آنچه که انجام مذاکرات میان ایران و اسرائیل برای تبادل اسرا عنوان شده است، گفت: ما برای اظهارات رسانهای منابع رسانهای اسرائیل و مقامات این رژیم که با اهداف و انگیزههای سیاسی اقدام به ایجاد موج رسانهای میکنند ارزشی قائل نیستیم .
وی گفت: ما این گونه اخبار را در راستای سیاست توام با موج آفرینی اسرائیل میدانیم و ارزشی برای آن قائل نیستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد پیگیریهای ایران در ارتباط با حقآبه کشورمان از هیرمند تصریح کرد: گفتوگوها در سطوح مختلف در این ارتباط با دولت سرپرستی موقت افغانستان ادامه دارد و پیگیری این موضوع با جدیت ادامه دارد.
کنعانی تاکید کرد: تامین حق آبه ایران از هیرمند یکی از اقدامات توام با حسن نیتی است که به ما نشان میدهد دولت سرپرستی موقت افغانستان روابط دو کشور را مبتنی بر منافع مشترک دو کشور دنبال میکند .
وی تاکید کرد: این انتظار به حق ایران است که میزان دقیق حقآبه خود را از هیرمند داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال ایسنا در مورد اظهارات اخیر «جیک سالیوان » مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه مذاکرات غیر مستقیم با ایران برای آزادی شهروندان آمریکایی در جریان است و این که آخرین اخبار در مورد تبادل زندانیان بین دو کشور چیست؟ گفت: همان طور که در جلسات قبل توضیح دادم ما از همه مسیرهای دیپلماتیک از جمله گفتوگوهای با واسطه و تبادل پیام با واسطه برای احقاق حقوق مردم ایران از جمله در بحث رفع انسداد دارایی های بلوکه شده ایران ، آزادی زندانیان و مذاکرات رفع تحریمها استفاده میکنیم .
وی گفت : تلاشهای دیپلماتیک در مورد آنچه که اشاره کردم ، ادامه دارد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و لیبی گفت: لیبی سطح روابط خود را با ایران گسترش داده است و در همین چارچوب سفیر لیبی در تهران به تازگی استوارنامه خود را به رییس جمهور ارائه کرد.
وی ادامه داد : در همین ایام ، هیات دیپلماتیک ایران عازم طرابلس شده است و با استقبال مقامات وزارت خارجه لیبی در محل سفارت ایران در طرابلس مستقر شد و دیدار و گفتوگوی دو جانبهای با مقامات وزارت خارجه لیبی انجام داده است
کنعانی با اشاره به تلاشهای ایران و لیبی برای ارتقای سطح روابطشان گفت: عملا سفارت ایران در لیبی متناسب با سیاستگذاری انجام شده برای توسعه روابط با لیبی و دیگر کشورهای منطقهای ، آغاز فعالیت کرده است و هیاتهای دیپلماتیک دو کشور در تهران و طرابلس مستقر هستند .
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر اخیر علی باقری به عراق نیز گفت: این سفر در چارچوب روابط دو جانبه و برگزاری پنجمین نشست کمیته سیاسی ایران و عراق انجام شد .
وی گفت: آقای باقری در این سفر دیدارهای خوبی با مقامات ارشد عراق از جمله رییسجمهور و نخستوزیر عراق داشتند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارش ادعایی هیات باصطلاح حقیقت یاب در مورد تحولات سال گذشته ایران گفت: کمیته حقیقت یاب مصداق بارز سیاسی کردن موضوع مهم حقوق بشر و سوءاستفاده ابزاری از سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل است؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با همین معیار با رد رویکرد غیر سازنده کشورهای غربی در سیاسی کردن موضوع حقوق بشر، تشکیل هیاتی موسوم به حقیقت یاب را نامشروع دانسته و اعلام کرده که ما چنین کمیتهای را به رسمیت نمیشناسیم.
وی ادامه داد: در همان چارچوب کمیته تشکیل شده، هیئت موسوم به حقیقت یاب نخستین گزارش شفاهی خود را در روز 14 تیر ماه به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد؛ جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیدگاه های اصولی، مواضع متقن و مبتنی بر اصول و معیارهای بینالمللی که دارد به منظور استفاده از فرصت ها برای بیان دیدگاه های خود و مخالفت با یک رویکرد غیرسازنده و فرصت طلبانه سیاسی در مقوله حقوق بشر، هیاتی را به این نشست اعزام کرد. آقای غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر در راس هیاتی متشکل از همکاران و مدیرانی از وزارت امور خارجه به همراه اعضای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل در ژنو در اجلاس حقوق بشر به صورت جدی شرکت کردند و در این زمینه توضیحات و نکات خود را به صورت جدی مطرح کردند و ادعاهای مندرج در گزارش شفاهی رئیس هیئت حقیقت یاب موسوم به کمیته بین المللی را که به شورای حقوق بشر ارائه شد، به صورت جدی رد کردند.
سخنگوی وزارت امور خارخه همچنین در پاسخ به سوالی با گرامیداشت یادبود قربانیان کشتار سربرنیستا در بوسنی در مورد روابط ایران و بوسنی و هرزگوین گفت: گسترش روابط دو جانبه با کشور بوسنی در حوزه کشورهای بالکان برای ما اهمیت دارد و ما علاقهمند به تقویت مناسبات با این کشور هستیم.
وی همچنین خبر داد که از رییس جمهور ایران برای شرکت در نشست آتی سران بریکس در آفریقای جنوبی دعوت به عمل آمده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد رای اخیر دادگاه فدرال آمریکا علیه ایران به واسطه شکایت مطرح شده از سوی مسیح علی نژاد و حکم این دادگاه مبنی بر پرداخت غرامت به وی از طریق اموال ایران در آمریکا گفت: اقدام شرورانه و راهزنانه از سوی آمریکا را به هیچ وجه نمیپذیریم .
وی با بیان این که آمریکا با استفاده از قوانین داخلی خود اقدام به صدور احکام علیه کشورهای دیگر میکند ، گفت : این گونه رفتارها دور از شأن دولتهای عضو سازمان ملل و ناقض قوانین بینالمللی است.