|

آمریکا در پی اعزام جنگنده اف-۱۶ به خلیج فارس و بررسی گزینه نظامی برای مقابله با روسیه در سوریه

​آمریکا در ادامه سیاست‌های خود برای ایجاد تنش و ناآرامی در منطقه قصد دارد به بهانه نظارت بر کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس جنگنده‌های اف-۱۶ به منطقه اعزام کند.

آمریکا در پی اعزام جنگنده اف-۱۶ به خلیج فارس و بررسی گزینه نظامی برای مقابله با روسیه در سوریه

به گزارش شبکه شرق، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در جمع خبرنگاران گفت که واشنگتن به دلیل آنچه محافظت بیشتر از کشتی‌ها در برابر اقدامات ایران  عنوان کرد، استفاده از جنگنده‌های F-۱۶ در منطقه خلیج فارس را افرایش خواهد داد.

 این مقام پنتاگون روز جمعه تصریح کرد که ایالات متحده در هفته جاری جت‌های جنگنده F-۱۶ را به خلیج فارس می‌فرستد تا هواپیماهای تهاجمی A-۱۰ را که بیش از یک هفته است در آنجا گشت زنی می‌کنند، تقویت کند.

این مقام دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود تا بتواند جزئیات عملیات نظامی در منطقه را ارائه کند درباره دلایل این تصمیم واشنگتن مدعی شد: جنگنده‌های F-۱۶ به کشتی‌هایی که از طریق آبراه (تنگه هرمز) حرکت می‌کنند پوشش هوایی داده و دید ارتش را در منطقه افزایش می‌دهد تا یک عامل بازدارنده برای ایران باشد.

مقامات آمریکایی برای توجیه حضور نظامی خود در خاورمیانه و خلیج فارس مدعی هستند که با این اقدامات امنیت منطقه را برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و عبور کشتی‌های سراسر جهان تامین می‌کنند. این در حالی است که اقدامات تنها موجب افزایش تنش‌ها در منطقه شده است و جمهوری اسلامی نیز بارها تاکید کرده است که این کار بر عهده کشورهای منطقه است و آنها خود قادر به انجام آن هستند.

در همین راستا، یک نفتکش خارجی حامل سوخت قاچاق اواسط تیرماه توسط رزمندگان نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس توقیف شد. 

دریادار دوم پاسدار رمضان زیراهی فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه به تشریح جزئیات توقیف این نفتکش خارجی با نام ‌ تجاری NADA ۲ گفت: صبح روز پنج‌شنبه ۱۵ تیر رزمندگان منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در حال بازرسی یک فروند  شناور که به  صورت سازمان یافته مبادرت به  قاچاق نفت گاز  جمهوری اسلامی در  خلیج فارس  می کرد، بودند که امریکایی‌ها برای ممانعت از این اقدام قانونی ، یک‌سری تحرکات غیر حرفه‌ای و مخاطره‌آمیز را انجام دادند.

دریادار دوم زیراهی در ادامه تصریح کرد:  آمریکایی‌ها  برای کمک به فرار این نفتکش مبادرت به پرواز در آوردن ۲ فروند جنگنده رزم سطحی  A-۱۰ ،یک فروند هواپیمای با سرنشین شناسایی p۸ a ، دو فروند بالگرد c howk  ، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین mq۹ و اعزام شناورهای گشتی آمریکایی  به محل توقیف کردند  و تا آخرین لحظه هم تلاش کردند که مانع توقیف شناور متخلف شوند؛ اما رزمندگان منطقه دوم دریایی سپاه با تسلط و رفتار حرفه‌ای شناور توقیف شده را تا  لنگرگاه بندر بوشهر برای سیر مراحل قانونی هدایت کردند.

فرمانده منطقه دوم دریایی سپاه اقدام غیر قانونی و غیر حرفه‌ای آمریکایی‌ها برای فراری دادن شناورهای متخلف قاچاق سوخت در خلیج فارس را سابقه دار عنوان و اظهار کرد: آنها در موارد متعددی  از طریق نیروهای نظامی خود در خلیج فارس به حمایت شناور و نفتکش‌های قاچاق سوخت و متخلف پرداخته‌اند و با  پرواز جنگنده و اعزام شناور گشتی برای فرار آن شناورها تلاش کرده‌اند اما همواره با هوشیاری، دقت عمل  و اقتدار  رزمندگان نیروی دریایی سپاه مواجه شده.

مقام ارشد پنتاگون در بخش دیگری از اظهارات خود نسبت به افزایش همکاری میان ایران، روسیه و سوریه در منطقه خاورمیانه ابراز نگرانی کرد و بدون اشاره به اشغالگری آمریکا در سوریه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده در حال بررسی تعدادی گزینه نظامی برای مقابله با حضور فزاینده روسیه در آسمان سوریه است.

وی از بیان جزئیات درباره گزینه‌های آمریکا در این زمینه خودداری کرد اما گفت که ایالات متحده هیچ سرزمینی را (در سوریه) واگذار نخواهد کرد و به پرواز در بخش غربی این کشور برای انجام آنچه ماموریت‌های ضد داعش عنوان کرد، ادامه خواهد داد.

درحالیکه روسیه به دعوت دمشق در سوریه برای مقابله با تروریسم و اشغالگری سایر کشورها حضور دارد، این مقام آمریکایی در ادامه مدعی شد که این اقدامات روسیه تلاش‌ها برای هدف قرار دادن یکی از رهبران داعش در هفته گذشته را پیچیده کرد.

به گفته این مقام وزارت دفاع آمریکا، فعالیت نظامی روسیه که از ماه مارس بر تعداد آن افزوده شده است، ناشی از افزایش همکاری و هماهنگی بین مسکو، تهران و دولت سوریه برای فشار بر آمریکا برای خروج از سوریه است.

وی با بیان اینکه تهران خواهان خروج آمریکا از سوریه است تا بتواند راحت‌تر اسرائیل را تهدید کند، افزود: ایالات متحده شاهد همکاری، هماهنگی، برنامه ریزی و اشتراک اطلاعات بیشتر بوده است که عمدتاً بین مقامات روسیه و نیروی قدس ایران در سوریه برای تحت فشار قرار دادن ایالات متحده برای خارج کردن نیروهایش از سوریه انجام شده است.

 

منبع: ايسنا