|

ناوشکن دنا به موشک‌های عمود پرتاب مجهز می‌شود

​شناورهای نیروی دریایی ارتش پس از هر مأموریت و در هر دوره مشخص به تجهیزات به‌روز و جدیدی مجهز می‌شوند، در این بین تجهیز ناوشکن دنا پس از مأموریت طولانی‌مدت اخیر، به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب یکی از گزینه‌های اصلی برای ارتقای این ناو است.

ناوشکن دنا به موشک‌های عمود پرتاب مجهز می‌شود

به گزارش شبکه شرق، شناورهای نیروی دریایی ارتش پس از هر مأموریت و در هر دوره مشخص به تجهیزات به‌روز و جدیدی مجهز می‌شوند، در این بین تجهیز ناوشکن دنا پس از مأموریت طولانی‌مدت اخیر، به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب یکی از گزینه‌های اصلی برای ارتقای این ناو است.

 باتوجه به حوزه مأموریت ناوشکن‌ها و شناورهای سنگین و عدم امکان پشتیبانی از ساحل در بسیاری از مواقع و از طرفی تنوع تهدیدات هوایی از جمله جنگنده‌ها، پهپادها و موشک‌ها بی‌شک یکی از نیازمندی‌های جدی که شناورهای نیروی دریایی دارند، تجهیز به سلاح‌های پدافند هوایی و دفاع نقطه‌ای است.

در این حوزه طی سال‌های اخیر شناورهای نیروی دریایی ارتش به سامانه دفاع نقطه‌ای «کمند» برای مقابله با موشک‌های کروز ضدکشتی مجهز شده‌اند و از سوی دیگر شناورهای نیروی دریایی سپاه مانند شناور گشتی- رزمی شهید سلیمانی و شنارو تندرو ذوالفقار به موشک‌های عمود پرتاب پدافند هوایی نواب و صیاد مجهز شده‌اند.

این سامانه قادر به شلیک 4 تا 7 هزار گلوله در دقیقه است و می‌تواند در مسافت‌های نزدیک یک دیواره آتش مقابل موشک‌های مهاجم ایجاد کند

در همین راستا منوچهر علیپور جانشین رئیس سازمان دریایی وزارت دفاع در نشست خبری خود در خردادماه از تجهز ناوشکن دنا به سامانه‌های جدید در آینده خبر داد.

وی در این باره گفت: در زمان طراحی ناوشکن دنا پیش بینی‌های لازم برای نصب سامانه‌های تسلیحاتی جدید روی این ناو شده بود اما به دلیل ضرورت‌های زمانی برای اعزام این ناو به ماموریت، این سامانه‌ها روی ناو نصب نشدند لذا ما آماده هستم تا سامانه‌های جدیدی روی این ناو نصب کنیم. برای این کار نیاز است سه تا شش ماه این ناو در اختیار ما قرار بگیرد تا بروزرسانی‌های تجهیزاتی لازم روی آن صورت گیرد.

در حال حاضر ناوشکن دنا در حوزه دفاع هوایی به دو موشک پدافندی محراب و در حوزه دفاع نقطه‌ای به توپ 40 میلیمتری فتح و توپ76 میلیمتری مجهز شده است.

لذا به نظر می‌رسد در صورت بروزرسانی تجهیزات ناو دنا، این شناور به تجهیزاتی مانند موشک‌های عمودپرتاب پدافند هوایی(احتمالا صیاد) و سامانه دفاع نقطه‌ای کمند نیز مجهز شود. از سوی دیگر ناو دنا به چهار موشک کروز ضد کشتی نیز مجهز است.

اخیرا تصاویری از ناو البرز، سهند و ناوهای کلاس کمان که به هشت موشک کروز مجهز شده‌اند نیز منتشر شده است. حال انتظار می‌رود توان موشکی ناو دنا نیز در بروز رسانی به دو برابر میزان فعلی یعنی هشت موشک ارتقا یابد که در این صورت توان تسلیحاتی آن نسبت به قبل به شکل چشمگیری ارتقا پیدا خواهد کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز آبان ماه سال گذشته از تجهیز شناورهای ارتش به موشک‌های کروز 1000 کیلومتری خبر داده بود و با توجه الحاق موشک کروز ضدکشتی ابومهدی در  اوایل مردادماه به نیروهای دریایی ارتش و سپاه، این شناورها به کروز ابومهدی نیز تجهیز خواهند شد.

به گفته یکی از مسئولان نیروی دریایی ارتش ناو دنا هم اکنون در پایگاه یکم دریایی نداجا درحال تجهیز توسط متخصصان کشورمان است.

حال باید منتظر ماند و دید در صورت بروزرسانی ناو دنا این شناور تماما ایرانی که رکورددار طولانی‌ترین دریانوردی تاریخ ایران است به چه سامانه‌های جدیدی مجهز خواهد شد.

 

منبع: تسنیم
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها