خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمیرفسنجانی| بیستم مرداد
روایت یاسر عرفات از کمپ دیوید ۲ /تظاهرات علیه لایحه اصلاح قانون مطبوعات
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمیرفسنجانی روز بیستم مرداد در مورد ملاقات خصوصی که با یاسر عرفات داشته و شرح اتفاقات کمپ دیوید ۲ از زبان او نوشتهاست. همچنین مناقشات در مورد لایحه اصلاح قانون مطبوعات ادامه دارد. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را میخوانید.

تا عصر در منزل مطالعه میکردم. عصر در یکی از ساختمانهای سعدآباد، با آقای یاسر عرفات [رئیس حکومت خودگردان فلسطین] ملاقات داشتم. خواستم که توضیحی در مورد کمپدیوید 2 و برنامههای بعد بدهد. گفت، مقدمات کار اجلاس کمپدیوید آماده نبود و مذاکرات از صفر شروع شد و پنج موضوع در دستور بود: قدس، مرز، آب، آوارگان و شهرکها؛ ولی عملاً عمده وقت، صرف قدس شد و به توافقی نرسیدیم و بقیه ناتمام ماند. آمریکا به نفع اسرائیل پیشنهاد داد و گفت که تولیت اماکن مذهبی بیتالمقدس از فلسطینیها باشد، ولی حاکمیت شهر و اماکن با اسرائیل باشد و در چند محله شهر هم فلسطینیها، حاکمیت اداری داشته باشند که پذیرفته نشد.
گفت، مجلس فلسطین تصویب کرده که در شهریور یکطرفه دولت مستقل با مرکزیت بیتالمقدس اعلان شود و مصممایم که عمل کنیم، مگر اینکه مجلس پس بگیرد. خواست که ایران به عنوان رئیس کنفرانس اسلامی، اجلاس سران و یا اجلاس وزرای امورخارجه و یا اجلاس سران کمیته قدس را تشکیل دهد. با هم مصاحبه کوتاهی با خبرنگاران داشتیم. سؤالهای زیادی، ضمن مذاکرات نمودم که به همه پاسخ داد.
تا شب در منزل مطالعه و کار کردم. امروز هم در بعضی شهرها، تظاهرات در حمایت از اقدام رهبری در مورد مجلس بود. بعضی گروههای دانشجویی هم بیانیه دادهاند و از مجلس خواستهاند که لایحه طرح مطبوعات را پیگیری نکنند. عملاً بعضی از گروهها و افراد، صریحاً در مخالفت با رهبری حرف میزنند و در رسانههای غربی هم روی این موضوع و نیز بازداشت یهودیها و [حسن] یوسفی [اشکوری] و [احمد] زیدآبادی [روزنامهنگار] و تعطیلی [روزنامه] بهار و ... انتقادهای شدیدی دارند و صریحاً رهبری را به عنوان مسئول اینها معرفی میکنند.
علیرغم خشکسالی شدید، در خراسان و سمنان، سیل شدید و خرابی داشتهایم. در ترکیه، بین نخستوزیر و رئیسجمهور اختلاف افتاده؛ [آقای بولنت اجویت] نخستوزیر میخواهد کارکنان مذهبی دولت را اخراج کند و آقای [احمد نجدت] سزر، مخالف است.