|

عده‌ای می‌گفتند دولت مخالف فرهنگ و هنر است؛ اما امروز پررونق‌ترین دوره فرهنگی کشور است

وزیر ارشاد گفت: در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم عده‌ای می‌گفتند که این دولت مخالف فرهنگ و هنر است، اما امروز پررونق‌ترین دوره فرهنگی کشور است. در یک نمونه هفت میلیون نفر از نمایشگاه کتاب امسال بازدید کردند.

عده‌ای می‌گفتند دولت مخالف فرهنگ و هنر است؛ اما امروز پررونق‌ترین دوره فرهنگی کشور است

 

به گزارش شبکه شرق، محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد دوشنبه شب که به مناسبت هفته دولت در «میز خدمت» به میزبانی مسجد حضرت ابوالفضل عباس (ع) در میدان خراسان حاضر شده بود، با گرامیداشت ایام اربعین شهادت امام حسین (ع) افزود: اربعین یک کلیدواژه مهم در فرهنگ شیعی ما است، به ویژه در ۵۰ سال اخیر، اربعین و موتور محرک پیروزی انقلاب اسلامی شد.

 بخش هایی از اظهارات اسماعیلی را در ادامه می خوانید:

در ۲ دهه اخیر با درایت رهبر انقلاب و میدان‌داری سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی این سنت مهم شیعی بازخوانی شد و امروز این راهپیمایی میلیونی به تثبیت امنیت ما در منطقه غرب آسیا کمک کرده است.

هفته دولت زمان مناسبی برای بازگویی خدمات و فعالیت‌های دولتمردان است، در صدر دولتی که امروز مسئولیت اجرایی امور را بر عهده دارد یک فقیه عالی‌مقام، یک دانشمند برجسته قرار گرفته است که از صحابی امام و رهبری است.

آیت‌الله رئیسی مرد آزمون پس‌داده در برهه‌های مختلف است، اگر به صحیفه امام خمینی (ره) رجوع کنید ایشان بسیاری از ماموریت‌های قضایی را به آقای رئیسی که در آن زمان جوانی بیست و چند ساله بود واگذار می‌کردند.

شعار «دولت سیزدهم پر رونق‌ترین دوره فرهنگی کشور استولت مردمی» منبعث از مشی و سیره شخصی رئیس جمهور است، مقام معظم رهبری در اولین دیدار با مسئولان دولت سیزدهم در سال۱۴۰۰ از این شعار استقبال کردند.

رئیس جمهور تا پایان سال اول دولت به همه استان‌های کشور سفر کردند، مشی مردمی یعنی اینکه دولتمردان خود را در میان مردم و موظف به پاسخگویی به مطالبات آحاد جامعه می‌دانند.در دولت مردمی هیچ شانیتی برای رئیس جمهور و وزرا جز خدمت و خدمتگزاری به مردم نیست.

مردم فضایی را که در سال‌های پایانی دهه ۹۰ بر کشور حاکم شده بود فراموش نکرده‌اند و مهمترین اتفاقی که در نتیجه رای مردم به آیت‌الله رئیسی افتاد، پر شدن شکافی بود که در اعتماد بین مردم و دولت به وجود آمده بود.

در تابستان ۱۴۰۰، بطور میانگین در هر روز ۷۰۰ نفر از هموطنان را بر اثر کرونا از دست می‌دادیم. دانشگاه‌ها، بازار و مراکز فرهنگی و هنری در حالت نیمه‌تعطیل بودند، اما امروز که به گذشته نگاه می‌کنیم جمهوری اسلامی موفق شد بسیار زودتر از کشور‌های غربی کرونا را شکست دهد و زمانی که مرگ‌ومیر کرونا در کشور صفر شد این عدد در بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکا سه رقمی بود.

رئیس جمهور قبلی همه چیز را به حل ارتباط با غرب گره زده بود، اما این دولت کشور را از وابستگی القایی به غرب رها کرد.

در آغاز فعالیت دولت، رئیس جمهور تاکید کرد که بنای ما استفاده از ظرفیت‌های منطقه است، این سخن برای برخی مدعیان دیپلماسی خنده‌دار بود، اما امروز سهم تجارت ما در منطقه بیش از پنج برابر ۲ سال گذشته شده است.

آن زمان وزیر وقت خارجه به سران سه قوه نامه‌ای نوشت و گفت تا زمانی که مسئله FATF و برجام حل نشود امکان عضویت ما در پیمان شانگهای وجود ندارد.

از زمان دولت اصلاحات همه دولت‌ها به دنبال الحاق به این پیمان بودند و دولت سیزدهم در همان ۲ ماه ابتدایی فعالیت خود ایران را به عضویت پیمان شانگهای درآورد.

مهم‌ترین هدف این ائتلاف ایجاد ارز مشترک برای مبارزه با دلار است و امروز بخشی از این ائتلاف بزرگ با حضور دولت‌های قدرتمندی، چون چین، روسیه و هند شده‌ایم.

عربستان برای اینکه در بریکس پذیرفته شود ۱۰۰ میلیارد دلار در بانک شانگهای که بانک اصلی این گروه است، سرمایه‌گذاری کرد.

عده‌ای باور نمی‌کردند با اقتدار و با نه گفتن به اروپا و آمریکا به چنین جایگاهی برسد.

در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم عده‌ای می‌گفتند که این دولت مخالف فرهنگ و هنر است، اما امروز پررونق‌ترین دوره فرهنگی کشور است. در یک نمونه هفت میلیون نفر از نمایشگاه کتاب امسال بازدید کردند.

مقام معظم رهبری شخصا چهار ساعت در نمایشگاه حاضر بودند و کتاب‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار دادند.

با یک «تروریسم رسانه‌ای» مواجه بودیم. این تروریسم هر کسی را که می‌خواست فعالیت کند تهدید می‌کرد.منافقین کهنه و منافقین نو در این جنگ شناختی به دنبال اعتبارزدایی از نظام اسلامی بودند.

گروهی به دنبال آن بود که جریان فرهنگی کشور را مقابل دولت قرار دهد در این شرایط جشنواره‌های فجر را با استقبال پرشور مردم برگزار کردیم.

اگر در اقتصاد یک دهه ضعیفی را پشت سر گذاشتیم در فرهنگ دهه‌های ضعیفی را سپری کرده‌ایم، جریانی به دنبال تضعیف مدیریت فرهنگی جمهوری اسلامی بودند، اما در این ۲ سال به دنبال حاکمیت ارزش‌های الهی و اسلامی در عرصه فرهنگ بودیم.

یک روزی به ما گفتند سینمای ایران ظرفیت تولید پنج اثر ارزشی را در سال ندارد، اما سال گذشته ۲۰ فیلم سینمایی در تراز انقلاب را تولید کردیم.اگر می‌خواهیم وضعیت فرهنگ و هنر به یک ثبات مطلوب برسد باید فعالیت‌های فرهنگی و هنری به مساجد برگردد.

 

منبع: ایرنا