|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| شانزدهم شهریور

ماجرای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به رفسنجان چه بود؟

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی روز شانزدهم شهریور در مورد ماجرای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به رفسنجان، هزینه‌های آن و موافقان و مخالفان پرداخته است. او همچنین به حواشی سفر خاتمی به نیویورک و بازتاب رسانه‌ای آن نیز اشاره کرده‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

ماجرای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به رفسنجان چه بود؟

آقای [حسین] صادقی، سفیرمان در امارات [متحد عربی] آمد. برای ماندن در وزارت امورخارجه، پس از انقضای سفارت مشورت کرد و از مدیریت در وزارت امورخارجه و نیز از اوضاع کلی کشور، اظهار نارضایتی‌ کرد و پیشنهاد داشت که نیروهای مبارز پس از انقلاب، جمع شوند و اتحادی بین آنها به وجود آید و از این طریق برای سازندگی کشور، به وحدت ملی برسیم. گفتم، با توجه به اختلافات جدی و باندبازی‌ها و نیز وجود نیروهای خوب و مؤثر بعد از انقلاب، طرح اجرایی بیاورید. عضو [سازمان] مجاهدین انقلاب است؛ گرچه ظاهراً برای‌ کار در وزارت امورخارجه، استعفا داده است.

آقایان دکتر [هادی] منافی [رئیس سابق سازمان حفاظت محیط‌زیست] و دکتر [محمد] وفایی، برای احوال‌پرسی آمدند و گزارش حال آقای [حسین] راستی‌کاشانی را دادند. اخوی محمد [معاون اجرایی رئیس‌جمهور] آمد. گفتم، مواظب باشد، واردات اتومبیل به نام شرکت [تولیدکنندگان و صادرکنندگان] پسته رفسنجان تمام نشود. گفت، مجمع نمایندگان کرمان و تعاونی پسته رفسنجان و استاندار، اجازه برای ورود وانت خواسته‌اند و آقای [غلامرضا] شافعی، [وزیر صنایع] مخالف است و فعلاً صحبت از اجازه سه هزار دستگاه است و هنوز به امضای آقای خاتمی [رئیس‌جمهور] نرسیده. گفت، برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به رفسنجان، آقای باقریان با یک شرکت فرانسوی، قرار هفت میلیون دلار، جهت مطالعه طرح گذاشته بود که همان زمان، شرکت دیگری حاضر بوده با یک‌ونیم میلیون دلار مطالعه کند و این باعث شد که قرارشان به هم بخورد؛ با اینکه آقای خاتمی، به تقاضای آشیخ حسین هاشمیان [نماینده سابق رفسنجان]، دستور پرداخت هفت میلیون دلار را داده بود که با مخالفت محمد [هاشمی، معاون اجرایی رئیس‌جمهور] و [آقای حسین نمازی] وزیر [امور اقتصادی و] دارایی لغو شد و باعث رنجش آشیخ حسین شد.

عصر آقای عباس آخوندی [وزیر سابق مسکن و شهرسازی]، برای خداحافظی آمد؛ برای ادامه تحصیل عازم لندن است. دربارۀ انتخابات ریاست‌جمهوری [1380] مذاکره شد. با شنیدن خبر عدم نامزدی من‌ گفت، گروهی از دانشگاهیان در فکرند فردی را با شعار توسعه و سازندگی ایران نامزد کنند.

در رسانه‌ها، بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها، به صورت کم ‌محتوا ادامه دارد. روزنامه دیلی تلگراف نوشته است، چند نفر از رؤسای کشورها در معرض محاکمه به خاطر نقض حقوق بشرند، من‌جمله رهبر چین، رئیس‌جمهور ایران، [معمر] قذافی [رهبر لیبی]، صدام [حسین، رئیس‌جمهور عراق] و [اسلوبودان] میلوشویچ [رئیس‌جمهور صربستان] و خبر از تظاهرات ضدانقلاب در نیویورک، علیه آقای [سیدمحمد] خاتمی و رنگ پاشیدن به ماشین‌های کاروان و بازداشت جمعی از آنها داده است. رادیو اسرائیل هم خبر از ملاقات آقای خاتمی [رئیس‌جمهور] و [مادلین] آلبرایت [وزیر امورخارجه] داده که تکذیب شد.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها