|

آتلانتیک نوشت؛

حماس حیات خود را با راه‌اندازی یک جنگ بدون مشورت به خطر می‌اندازد؟

حماس دارای حامیانی است - که در میان آنها ایران و سوریه هستند -که برخلاف اسرائیلی‌های احتمالاً زمان زیادی برای فکر کردن درباره چگونگی وقوع جنگ داشته‌اند.

حماس حیات خود را با راه‌اندازی یک جنگ بدون مشورت به خطر می‌اندازد؟

به گزارش شبکه شرق،‌ گمانه زنی‌ها درباره تاثیر منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تحولات در غزه و اسرائیل آغاز شده هرچند که در تمام این تحلیل ها به عنصر زمان و ضرورت فرصت دادن به تحولات در جریان برای بررسی تبعات آن اشاره شده است.

آتلانتیک در گزارشی در این باره می‌نویسد: جنگ شروع شده اما هنوز برای اظهار نظر قطعی زود است. تا این لحظه فقط ژئوپلیتیک این جنگ تازه درک شده است . حماس دارای حامیانی است - که در میان آنها ایران و سوریه هستند -که برخلاف اسرائیلی‌های احتمالاً زمان زیادی برای فکر کردن درباره چگونگی وقوع جنگ داشته‌اند.  حماس حیات خود را با راه اندازی یک جنگ بدون مشورت به خطر نمی اندازد،  به ویژه جنگی که تاکتیک‌های آن نظیر اسیر گرفتن و نمایش اجساد سربازان اسرائیلی کشته شده همه حساب شده و برای تحریک خشم اسرائیل و متحدانش کافی بود.

قابل پیش‌بینی‌ترین پیامد جنگ، توقف در روند به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی عربستان سعودی و عادی‌سازی این رابطه خواهد بود. ریاض و تل آویو  مدت‌هاست که یک مشارکت امنیتی فعال داشته‌اند، و این یک راز آشکار است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با بهای مناسب، این مشارکت را تا عادی‌سازی کامل گسترش خواهد داد.

البته در حال حاضر پیشرفت این سناریو، در حالی که غیرنظامیان در هر دو طرف به تعداد زیادی می‌میرند و اجساد متلاشی شده آنها در رسانه‌های اجتماعی به نمایش گذاشته می‌شود، غیرممکن خواهد بود. به نظر می‌رسد توقف این روند ایران را خوشحال کند.

روشن نیست که چرا حماس حاضر است چنین بهای سنگینی را بپردازد؟ اسرائیل در مخصمه بدی افتاده، اما به مرور زمان پاسخی مشابه خواهد داد و احتمالا تعداد کشته شدگان غزه (مسلح و غیرنظامی) بیشتر از اسرائیلی ها خواهد بود.  این باعث می‌شود که بسیاری از این سوال بپرسند که آیا این حمله غافلگیرکننده - حمله‌ای که آنقدر تکان‌دهنده است که موقعیت امنیتی اسرائیل را برای سال‌ها سخت‌تر می‌کند - هنوز مراحل دیگری دارد که نتیجه را توجیه کند؟!

واضح‌ترین گام بعدی، گشودن یک جبهه شمالی، در آن سوی مرز لبنان، توسط حزب‌الله خواهد بود. اسرائیل نسبت به فعال شدن این جبهه هشدار داده اما با توجه به برهم ریختن اوضاع در جنوب  به طور منطقی باید در توانایی اسرائیل برای حفظ همه چیز در دو جبهه تردید کرد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، هفته گذشته در شورای  آتلانتیک گفته بود: منطقه خاورمیانه امروز ساکت‌تر از دو دهه گذشته است. میزان زمانی که من باید برای بحران و درگیری در خاورمیانه بگذرانم، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

اگر جنگ به طور کلی در اطراف اسرائیل رخ دهد و بقای اسرائیل زیر سوال برود، ایالات متحده باید شروع به شمارش مهمات خود کند. پس از اینکه اوکراین سهم خود را از این تسلیحات و تجهیزات گرفته، چقدر برای اسرائیل باقی مانده است؟ اینها سؤالات سختی هستند و ایران، روسیه و چین از تحمیل این شرایط و این پرسش ها به ایالات متحده خوشحال هستند.

 

منبع: جماران
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها