|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| هجدهم مهر

مصطفی تاجزاده با موسوی‌لاری اختلاف داشت؟/ روایت ناامیدی حسن روحانی از کار اجرایی و حل مساله سیاست خارجی

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی روز هجدهم مهر از دیدار با قدرت علیخانی نوشته‌است. در این دیدار علیخانی از اختلافات میان دوم خردادی‌ها سخن گفته. همچنین هاشمی روایتی از دیدار با حسن روحانی و ناامید او از کار اجرایی را نوشته‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

مصطفی تاجزاده با موسوی‌لاری اختلاف داشت؟/ روایت ناامیدی حسن روحانی از کار اجرایی و حل مساله سیاست خارجی

آقای [حسین] نوش‌آبادی، نماینده ورامین آمد. نمونه‌هایی از هفته‌نامه ولایت را آورد که مطالب مربوط به من، در آن درشت شده و اظهار وفاداری‌ کرد و خواست که سفری به ورامین بروم. [آقایان على یارى، عبدالرضا حیدرى‌زادی و رجب حسینى‌نسب] نمایندگان استان ایلام آمدند. از فقر مردم و عدم رونق اقتصادی و راکدشدن طرح‌های سازندگی‌گفتند و اینکه ۲۵ درصد مردم، تحت پوشش کمیته امدادند. برای فعال‌شدن این طرح‌های مهم سدها و راه‌ها و بیمارستان‌ها و صنایع استمداد کردند.

اعضای ستاد برگزاری طرح ۱۱۰ آمدند. آقایان [فریدون] وردی‌نژاد [مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و مدیرمسئول روزنامه ایران]، [مجید] رضاییان [معاون مدیرمسئول]، [بهروز] بهزادی [سردبیر روزنامه ایران] و [فرامرز] قره‌باغی [سردبیر مجله ایران‌جوان]، توضیح دادند. مجله ایران جوان برگزار می‌کند و می‌خواهند ۱۱۰ جوان دختر و پسر را در سال امیرالمومنین (ع)، به عنوان جوانان شایسته، شناسایی و معرفی کنند. با تذکراتی در مورد شیوه‌ کارشان، قول‌ کمک دادم و سازنده‌بودن مسابقه را تأیید کردم. از صداوسیما به خاطر عدم همکاری گله داشتند و به خاطر تأسیس «مؤسسه فرهنگی [مطبوعاتی] ایران» که امروز پنج روزنامه و چند مجله دارد، تشکر کردند.

آقای شیخ قدرت علیخانی [نماینده قزوین] آمد. از افزایش اختلاف بین گروه‌های دوم‌ خردادی و کم‌اثر شدن مشارکتی‌ها و نیز اختلاف در مجمع روحانیون [مبارز]، بین دو گروه [سیدمحمد موسوی] خویینی‌ها و [مهدی] کروبی، خواستار کنترل آقای [مصطفی] تاج‌زاده، معاون سیاسی وزیر کشور شد و گفت، [آقای سیدعبدالواحد موسوی‌لاری] وزیر کشور هم در میان نمایندگان، به خاطر دخالت‌های آقای تاج‌زاده، مشکل دارد.

آقای [سیدمنصور] حسینی، نماینده مینودشت آمد. از مدیران دوران سازندگی است. از سوءمدیریت کشور و رکود امور اقتصادی و انحرافات فرهنگی گفت و از سیاست تضعیف مدیران بعد از دوم‌ خرداد، انتقاد داشت و از عقب‌افتادن ایران از قافله توسعه جهانی با وضع موجود، اظهار نگرانی‌ کرد و خواستار حضور بیشتر من و دفاع از سیاست سازندگی شد.

شب دکتر [حسن] روحانی آمد. گفت، آقای [کمال] خرازی [وزیر امورخارجه]، برای تحسین [بهبود] روابط با عراق به بغداد می‌رود و درمورد پیام اخیر آمریکا [در خصوص اعتراض به مخالفت ایران با روند صلح خاورمیانه]، توضیح داد و نپذیرفته‌ که در دبیرخانه شورای‌ عالی امنیت ملی، برای جواب بررسی شود و باید رسماً ارجاع شود. نمی‌دانست نظر رهبری چیست. دربارۀ نامزدشدن خودش برای ریاست‌جمهوری به جایی نرسیده و نمی‌داند رأی می‌آورد یا نه و بر فرض انتخاب، آیا با وضع موجود می‌تواند درست کار کند یا خیر؟ گفت، با افکار رهبری در مورد سیاست‌ خارجی و نیز دربارۀ ثروت و مدیریت و کاری که با امثال‌ کرباسچی‌ها کردند و طرح مسئله غارت بیت‌المال، فضای مناسب کار اجرایی باقی نمانده است و تأکید کرد که در زمان شما هم مسائل فرهنگی و سیاست خارجی مشکل داشت، ولی شما روی‌ کارهای اقتصادی تمرکز دادید و کارهای مهمی انجام شد. شب در دفترم خوابیدم.