|

ترانزیت گاز میان روسیه و ایران بررسی فنی و اقتصادی می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و نخست‌وزیر روسیه با اشاره به شکسته‌شدن رکورد مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته بر لزوم تقویت و توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور در تمامی بخش‌ها تاکید کردند.

ترانزیت گاز میان روسیه و ایران بررسی فنی و اقتصادی می‌شود

 

به گزارش شبکه شرق، محمد مخبر عصر امروز (چهارشنبه) در جریان سفر به قرقیزستان در دیدار «میخائیل میشوستین» نخست وزیر روسیه، با ابراز خرسندی از روند رو به رشد مناسبات تهران- مسکو، گفت: سطح روابط راهبردی دو کشور از رشد خوبی برخوردار است و گامهای مهمی در زمینه تجارت و سرمایه گذاری برداشته شده که لازم است دو کشور برای رفع موانع و گسترش هرچه بیشتر این مناسبات تلاش کنند.

معاون اول‌ رئیس جمهور با تبریک فرارسیدن چهارم نوامبر روز اتحاد فدراسیون روسیه، سلام رئیس‌جمهوری اسلامی ایران را به رئیس‌جمهوری و نخست وزیر روسیه ابلاغ کرد.

مخبر گفت: نمی‌توانم‌ از فجایعی که امروز در غزه می‌گذرد و روح و روان بشریت را به درد آورده به سادگی عبور کنم و امیدوارم که فردا در نشست نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای با همکاری یکدیگر بتوانیم به توقف این جنایات و کمک‌رسانی به مردم مظلوم غزه کمک کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین از حمایت‌های دولت روسیه برای عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای، عضویت در بریکس و قرارداد تجارت آزاد اتحادیه اوراسیا با ایران قدردانی کرد.

مخبر لغو روادید و یا تسهیل صدور ویزا را گامی مهم و ضروری در پیشبرد برنامه‌های اقتصادی و همکاری‌های مشترک دو کشور برشمرد و بر ضرورت اجرای توافقات فیمابین در زمینه‌های مختلف نظیر مشارکت در ساخت هواپیما، برنامه یکساله توسعه ترانزیت میان دو کشور، اجرای پروژه راه‌آهن رشت- آستارا و اتصال شبکه برق ایران، روسیه و آذربایجان تاکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به روند اجرای برخی توافقات در حوزه نفت و گاز، بر اهمیت پیگیری دو کشور برای سرعت بخشیدن به روند همکاری‌های دو کشور در این بخش تاکید کرد.

میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه نیز در این دیدار با اشاره به عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای، گفت: روسیه از دعوت ایران برای عضویت در بریکس استقبال می‌کند و مطمئن هستم حضور و عضویت ایران در افزایش اعتبار این سازمان‌ها در عرصه بین‌المللی اثرگذار خواهد بود.

وی روابط دو کشور را تنگاتنگ، دیرینه و در راستای منافع متقابل توصیف کرد و گفت: روابط تهران و مسکو بر اساس دوستی و حسن همجواری از روند رو به رشدی برخوردار است و ما اهمیت ویژه‌ای برای گسترش روابط با ایران قائل هستیم.

نخست‌وزیر روسیه همچنین با اشاره به شکسته شدن رکورد مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته با ۳۵۰ میلیارد روبل، بر علاقه‌مندی کشورش به توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران تاکید و اظهار امیدواری کرد طرح ها و برنامه همکاری‌های دوجانبه در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی که در ماه دسامبر در تهران برگزار خواهد شد با جدیت پیگیری شود.

میشوستین با تاکید بر لزوم ایجاد بستر مناسب برای همکاری و فعالیت شرکت‌های دو کشور، تاکید کرد: روسیه خواستار توسعه روابط همکاری‌های گردشگری میان دو کشور است و در این راستا طرح صدور ویزای گردشگری اجرا شده است و برای اتباع ایرانی روادید الکترونیکی تجاری، گردشگری و علمی صادر می‌شود.

در این دیدار که با حضور برخی وزرا و اعضای دو هیئت برگزار شد، آخرین وضعیت روابط اقتصادی و تجاری دو کشور بررسی شد و راهکارهای رفع موانع و ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی تهران- مسکو در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، نفت و گاز، حمل و نقل و ترانزیت مورد بحث قرار گرفت.

بر اساس مذاکرات مقرر شد در زمینه ترانزیت گاز میان روسیه و ایران با همکاری کشورهای قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان بررسی‌های فنی و اقتصادی انجام شود. همچنین تسهیل حمل و نقل بار میان کشورهای ایران، آذربایجان و روسیه با حضور وزرای راه سه کشور مورد بررسی قرار گیرد.

تسریع در راه‌اندازی فاز دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر نیز از جمله توافقات این جلسه بود.

 

منبع: ايسنا