|

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| چهاردهم آبان

حمله یزدی به خاتمی/ انتقاد اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از «صداوسیما» و «کیهان»

خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی رفسنجانی روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. هاشمی‌رفسنجانی چهاردهم آبان در نشست با برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و بررسی شرایط روز نوشته‌است. متن کامل خاطرات هاشمی رفسنجانی را می‌‌خوانید.

حمله یزدی به خاتمی/ انتقاد اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از «صداوسیما» و «کیهان»

مجمع [تشخیص ‌مصلحت ‌نظام]، جلسه داشت، آقای [سیدمحمود] هاشمی‌شاهرودی [رئیس قوه قضائیه]، خواستار استقلال مالی و اداری برای قوه قضائیه بود که به‌خاطر مخالفت با قانون اساسی تعدیل شد. آقای [بیژن نامدار] زنگنه [وزیر نفت] آمد و گزارشی از توافق‌ها با ژاپن، در مورد مسائل نفت داد.

ظهر، جلسه معمول بعد از جلسه مجمع [تشخیص ‌مصلحت ‌نظام] را [با آقایان واعظ‌طبسى، موحدى‌کرمانى، جنتى، ناطق‌نورى و دُرّى‌نجف‌آبادى] داشتیم. درباره رد تفسیر مجلس توسط شورای نگهبان و احتمال تشدید اختلافات و راه علاج، و نیز در مورد انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و ریاست‌جمهوری مذاکره شد. از اقدام صداوسیما و روزنامه کیهان، در خصوص دامن‌زدن به بی‌اعتمادی مردم نسبت به نظام، انتقاد شد. آقای [احمد] جنتی [دبیر شورای نگهبان]، نقل ‌کرد که آقای [محمد] یزدی، در جلسه علمای بلاد که به دعوت جامعه مدرسین [حوزه علمیه] در قم برگزار شده، حملات صریح و شدیدی به دولت و شخص آقای [سیدمحمد] خاتمی داشته‌؛ در خصوص عملکرد آنها و عقب‌رفتن امور کشور نسبت به وضع قبل از دوم خرداد.

عصر آقای [محمدرضا] سبزعلی‌پور [مسئول پروژه مرکز تجارت جهانى ایران] آمد و گزارشی از تلاش‌هایش برای تأسیس مرکز تجارت جهانی در تهران، توسط بخش خصوصی داد و از کارشکنی‌های وزارت بازرگانی انتقاد داشت و گفت، حق عضویت به مبلغ یک میلیون دلار، توسط یک سرمایه‌گذار کویتی پرداخت شده و پرونده تقاضای اجازه تأسیس توسط سازمان برنامه و بودجه، در زمان آقای [محمدعلی] نجفی به دولت رفته و وزیر بازرگانی، مانع تصویب آن است.

انتقاد به شورای نگهبان، امروز در سطح رسانه‌ها و جلسات چپ زیاد بود و بسیاری از چهره‌های چپ با مصاحبه، صریحاً به شورای نگهبان حمله کرده‌اند و رسانه‌های فارسی خارجی، بخش زیادی از برنامه خود را به این مسئله اختصاص داده‌اند. انتقاد از آقای خاتمی [رئیس‌جمهور] هم، به خاطر عدم عمل به وعده توسط جناح راست و تُندروهای جناح چپ، رو به رشد است.