|

گلایه‌های اقتصادی ۲ مرجع تقلید معروف

روا نیست که مردم اینگونه با «فقر، گرانی و بیکاری» دست و پنجه نرم کنند

آیت الله نوری همدانی: این مردم همان مردمی هستند که انقلاب کردند، در جنگ تحمیلی شهید دادند و اکنون هم در صحنه های حساس پای نظام ایستاده اند. روا نیست که اینگونه با فقر و گرانی و بیکاری دست و پنجه نرم کنند.

روا نیست که مردم اینگونه با «فقر، گرانی و بیکاری» دست و پنجه نرم کنند

به گزارش شبکه شرق، امروز جمعه ۲۶ آبان ماه جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به دیدار دو مرجع تقلید معروف در قم رفت.

آیت الله جوادی آملی در دیدار وزیر نفت، ضمن تقدیر از زحمات مسئولین بیان داشت: نفت و گاز سرمایه ملی کشور هست و باید برای نسل بعد هم باقی بماند.

وی بیان داشت: ایران یک کشور بزرگ بوده و هست، ما ایرانی‌ها بزرگ‌ زاده‌ایم، هم تاریخ داریم و هم جغرافیا، در تاریخ ایران بزرگان و عالمانی بودند که تولید را با علم هماهنگ کردند و ما نیز باید تولید را با علم هماهنگ کرده و از خام فروشی نفت و گاز پرهیز کنیم چرا که اینها سرمایه ملی هستند و سرمایه فروشی خیانت به کشور است، نباید تنها با فروش نفت و گاز کشور را اداره کنیم, باید این‌ها را به خدمت تولید درآوریم.

وی اظهار داشت: کشورهای صنعتی دنیا کار و فعالیت فراوان دارند ولی اصلاً به این فکر نیستند که ما چه هستیم و پس از این دنیا به کجا می‌رویم؟! اما کسی که الهی فکر می کند معتقد است بعد از این دنیا حساب و کتابی هست و لذا می داند کاری که انجام می‌دهد و بابت مسئولیتی که دارد، باید در دنیای دیگر پاسخگو باشد.

آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به نامه امیرالمومنین به مالک اشتر بیان داشت: مولا امیرالمومنین در نامه خود به مالک اشتر می نویسد که ای مالک! شنیدی که گفتند نماز ستون دین است، بدان که این مردم نیز ستون دین هستند، ستون سیاست و حکومت هستند و اگر این ستون آسیب ببیند نگهداری از حکومت سخت خواهد بود. این مردم در جنگ ۸ ساله دفاع مقدس به میدان آمدند و در صف مقدم بودند، شهید دادند، جانباز دادند و جلوی دشمن را گرفتند و از کشور خود دفاع کردند و لذا الان مسئولین نیز باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا مردم آسیبی نبینند.

 

آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: کلمات در زبان عربی دارای بار معنایی خاص هست، مثلا ما در فارسی به کسی که جیبش خالی است می‌گوییم گدا و این بار علمی ندارد، اما قرآن می گوید فقیر؛ و فقیر به معنای این است که ستون فقراتش شکسته است، همچنانکه «مسکین» نیز به معنای کسی است که قدرت حرکت ندارد، چنین شخصی قدرت قیام ندارد و لذا در قرآن کریم فرمود﴿لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ الَّتی‌ جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیاماً﴾ ملت اگر بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد کیفش پر باشد. ملتی که جیبش خالی است کیفش خالی است ایستاده نیست، این افتاده است. این گدا نیست این فقیر است فقیر یعنی ستون فقراتش شکسته است.

وی ادامه داد: کلامی از مولا امیرالمومنین است که می فرماید «مَا ضَرَبَ اللهُ الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ» خدا هیچ تازیانه ای دردناکتر از تازیانه فقر به یک ملت یا یک فرد نزد، هیچ ملتی و گروهی تازیانه ای دردناکتر از فقر نچشیده است، زیرا دردهای دیگر فقط مشکلات جسمانی دارد اما فقر علاوه بر مشکلات جسمی، آبرو بر هم هست، آن رنج و تألم روحی را هم به همراه دارد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: تمام تلاش و کوشش مسئولین این باشد که عظمت، بزرگی و کرامت مردم ایران محفوظ بماند.

در ابتدای این جلسه وزیر نفت گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه داد و گفت: در صنعت پتروشیمی سعی کرده ایم تا با استفاده از متخصصین ایرانی، جذب نخبگان و شرکت های دانش بنیان به سمت خود کفایی و صادرات در این صنعت برویم.

 

روا نیست که مردم اینگونه با «فقر، گرانی و بیکاری» دست و پنجه نرم کنند

آیت الله نوری همدانی پیش از ظهر امروز در دیدار با جواد اوجی؛ وزیر نفت کشور و هیات همراه، ضمن عرض خیر مقدم، خاطر نشان کرد: باید عقلانیت همراه با عاطفه در مدیریت کشور وجود داشته باشد.

وی با تشکر از زحمات و تلاش های اوجی و وزارت متبوع وی، متذکر شد که این تلاش ها و پیشرفت ها باید در سفره مردم نمود لازم را داشته و محسوس باشد.

آیت الله نوری همدانی گفت: در اسلام مطالب فراوانی پیرامون نحوه رفتار و منش مدیریت مسئولین و مدیران وجود دارد؛ یکی از آنها نامه ۵۳ نهج البلاغه می باشد که در آن حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) خطاب به مالک اشتر می فرمایند: ” وَأَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ وَالْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَاللُّطْفَ بِهِمْ…..”. در این منشور مدیریت و مملکت داری حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) بر سه نکته تاکید دارند. نخست اینکه مسئولین باید قلب خویش را کانون رحمت و محبّت و لطف به مردم قرار دهند؛ چرا که این مردمی که بر آنها حکومت می کنید دو صنف هستند، یا مسلمانند که برادران دینی شما محسوب می شوند، و یا اینکه انسانند.

وی با تاکید بر لزوم وجود عدالت و مساوات در جامعه اسلامی خاطر نشان کرد: دومین نکته ای که حضرت به آن تاکید دارند موضوع عدالت است که همه مردم باید از آن بهره مند باشند. در آخر حضرت به موضوع ریشه کنی فقر از جامعه تاکید می نمایند. امروز معیشت مردم بسیار حائز اهمیت است. متاسفانه همچنان شاهد معضلاتی همچون فقر، گرانی، بیکاری و ارزش پایین پول ملی هستیم؛ و متاسفانه علی رغم تلاش های صورت گرفته آنچنان که باید این معضلات برطرف نشده است که خود نیاز به مدیریت بهتر و برنامه ریزی های دقیق تر و موشکافانه تر و بهره گیری از نخبگان حوزه های مربوطه را می طلبد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به سخنی دیگر از امام علی (علیه السلام) در نهج البلاغه خطاب به مالک اشتر فرمودند: امام خطاب به مالک می فرمایند: «ای مالک! بدان که مردم ستون دین و اجتماع مسلمانان و سپر در برابر دشمن هستند». لذا باید قدر این مردم را دانست. این موضوعی است که بنده مرتباً به همه مسئولین تذکر می دهم. این مردم همان مردمی هستند که انقلاب کردند، در جنگ تحمیلی شهید دادند و اکنون هم در صحنه های حساس پای نظام ایستاده اند. روا نیست که اینگونه با فقر و گرانی و بیکاری دست و پنجه نرم کنند. البته دولت در این سالهای اخیر خدمات فراوانی نموده که باید به مردم گزارش دهند تا مردم مطلع باشند که در همین نظام اسلامی چه خدمت هایی شده و باید توجه داشت که دشمن با تبلیغات فراوان به فکر القای ناکارآمدی انقلاب است و ضعف ها را برجسته می کند. ما منکر ضعف نیستیم ولی خدمات بسیار بالا بوده و قابل قیاس با گذشته نیست.

لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار وزیر نفت با بیان خدمات و اقدامات صورت گرفته در دوران تصدی وی به تشریح برنامه های این وزارت در جهت ارتقای هر چه بیشتر این صنعت و بهبود کیفیت خدمات آن به جامعه پرداخت.

 

 

 

 

 

منبع: خبر آنلاین