|

بورل:

اتحادیه اروپا قاطعانه کنار اوکراین است

​«جوزپ بورل» مسئول سیاسی اتحادیه اروپا روز شنبه به حمله پهپادهای روسیه به شهر «کی‌یف» پایتخت اوکراین واکنش نشان داد و بار دیگر به حمایت از این کشور اشاره کرد.

 اتحادیه اروپا قاطعانه کنار اوکراین است

به گزارش شبکه شرق، «جوزپ بورل» مسئول سیاسی اتحادیه اروپا روز شنبه به حمله شبانه پهپادهای روسیه به شهر «کی‌یف» پایتخت اوکراین واکنش نشان داد و بار دیگر بر حمایت از این کشور مقابل روسیه تاکید کرد.  

به گزارش وبگاه «یوکرین فورم» بورل در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت:«اتحادیه اروپا قاطعانه کنار اوکراین می‌ایستد، زیرا روسیه گسترده‌ترین حمله پهپادی  را از زمان تهاجم خود به این کشور به کی‌یف انجام داد.»

مقام‌های اوکراینی گفتند که در پی حمله بیش از ۷۰ پهپاد روسیه در ۲۴ ساعت گذشته به «کی‌یف» دستکم پنج نفر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، این موج از حملات پهپادی در ساعات اولیه روز شنبه شروع و هشدار حمله هوایی ۶ ساعت طول کشید. به دنبال این حمله، «ویتالی کلیچکو» شهردار کی‌یف گفت که در این حمله پنج نفر مجروح شدند و به ساختمان‌های شهر آسیب رساند. وزارت انرژی اوکراین اعلام کرد در نتیجه این حمله، برق  ۲۰۰ ساختمان در پایتخت از جمله ۷۷ ساختمان مسکونی قطع شده است.

نشست شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در سطح وزرای دفاع امروز در شهر «بروکسل» برگزار شد. یکی از موضوعات اصلی  این نشست تداوم و افزایش کمک‌های نظامی به اوکراین در مبارزه با روسیه بود.

آمریکا و اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ علاوه بر ارائه انواع کمک‌های مالی و آموزشی، ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات به کی‌یف ارسال کرده‌ و به تدریج سلاح‌های سنگین‌تر و پیشرفته‌تری شامل تانک‌های جنگی اصلی، سامانه‌ پدافند هوایی «پاتریوت» و موشک‌های دوربرد انگلیسی «سایه توفان» را در اختیار این کشور قرار داده‌اند.این تسلیحات تاکنون به دستاورد نظامی خاص برای ارتش اوکراین منجر نشده است. 

 در تحولی دیگر، رئیس جمهور اوکراین روز شنبه در نشست خبری پس از دومین اجلاس بین‌المللی «غلات از اوکراین» در «کی‌یف» گفت که به سامانه‌های پدافند هوایی بیشتر برای حفاظت از کریدور غلات در دریای سیاه و منطقه اودسا نیاز دارد.

به گزارش وبگاه «دولت اوکراین»، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین گفت:«هنوز به سامانه‌های پدافند هوایی نیاز داریم. منطقه اودسا برای ما مهم است، پدافند هوایی کمبود دارد.»

زلنسکی گفت که با وجود همه چالش‌ها،کریدورغلات به کار خود ادامه می‌دهد. وی اظهار داشت: «یک کریدور روشن و همکاری برای استفاده از آن با بلغارستان، رومانی و ترکیه داریم. ما با انگلیس قراردادهایی داریم که در زمینه بیمه کردن این کریدور مشارکت دارند. من با چند کشور در مورد اسکورت قوی کشتی‌‌ها توافق کرده‌ام.»

توافق صادرات غلات از دریای سیاه که توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل در  جولای ۲۰۲۲ امضا شد، شامل صادرات غلات، مواد غذایی و کود اوکراین از طریق سه بندر این کشور در سواحل دریای سیاه است. این توافق در جولای امسال در پی موافقت نکردن روسیه با تمدید آن، فسخ گردید.

 

منبع: فارس
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها