محمد وحیدی:
امیدوارم شورای نگهبان مصوبه افزایش سن بازنشستگی را رد کند
محمد وحیدی گفت: آیا باید سن بازنشستگی، برای همه مشاغل تخصصی و عمومی کشور و در همه دستگاههای دولت، یکسان و ۳۵ سال باشد؟ این یک امر منطقی و عقلانی نیست. شاید یک زمانهایی نیاز باشد که کشور یک دانشمند را با تقاضای حاکمیت و حرمت به فرد، بیش از ۳۵ سال هم در سیستم نگه دارد و از سوی دیگر، لازم باشد افرادی در همان ۳۰ سال بازنشست شوند و حتی افرادی باشند که به لحاظ جسمی و روحی و روانی در شرایطی باشند که صلاح باشد، زودتر از ۳۰ سال هم بازنشست شوند.
به گزارش شبکه شرق، محمد وحیدی گفت: آیا باید سن بازنشستگی، برای همه مشاغل تخصصی و عمومی کشور و در همه دستگاههای دولت، یکسان و ۳۵ سال باشد؟ این یک امر منطقی و عقلانی نیست.
شاید یک زمانهایی نیاز باشد که کشور یک دانشمند را با تقاضای حاکمیت و حرمت به فرد، بیش از ۳۵ سال هم در سیستم نگه دارد و از سوی دیگر، لازم باشد افرادی در همان ۳۰ سال بازنشست شوند و حتی افرادی باشند که به لحاظ جسمی و روحی و روانی در شرایطی باشند که صلاح باشد، زودتر از ۳۰ سال هم بازنشست شوند.
محمد وحیدی، نماینده بجنورد در مجلس یازدهم گفت: از آنجایی که بنده عضو گروه شفافیت مجلس هستم، در فضای مجازی، برخی اعلام کردند چرا آقای وحیدی در خصوص سن بازنشستگی، رای خود را اعلام نکرد و علیرغم اینکه در مجلس حضور داشت، رای نداد؟
این حرف درستی است. من در جلسات مختلفی که در کمیسیون تلفیق هم بود و همچنین به صورت حضوری، به هیات رییسه مجلس هم اعتراض کردم، اعلام کردم که این پیشنهاد، اساساً پیشنهاد نادرستی است، به دلیل اینکه نسبت به کسانی که قبلاً با یک مقرراتی آمدند و استخدام شدند، سن بازنشستگی همان چیزی است که در همان موقع به کارمند اعم از لشکری، کشوری، تامین اجتماعی و کارگری اعلام شده بود.
وی افزود: حال نسبت به کسانی که در بدو استخدام باشند، دولت بخواهد سن بازنشستگی را تعیین کند، یک موضوع قانونی است، چون از ویژگی و وظایف دولت است. اما نکته دیگر این است که سن بازنشستگی، برای همه مشاغل تخصصی و عمومی کشور و در همه دستگاههای دولت، یکسان و ۳۵ سال باشد؟ این یک امر منطقی و عقلانی نیست.
شاید یک زمانهایی نیاز باشد که کشور یک دانشمند را با تقاضای حاکمیت و حرمت به فرد، بیش از ۳۵ سال هم در سیستم نگه دارد و از سوی دیگر، لازم باشد افرادی در همان ۳۰ سال بازنشست شوند و حتی افرادی باشند که به لحاظ جسمی و روحی و روانی در شرایطی باشند که صلاح باشد، زودتر از ۳۰ سال هم بازنشست شوند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: حال اگر در این رابطه به لحاظ فنی و تخصصی، چندگانگی وجود دارد، نباید ما یک رای خاص به موضوعی دهیم که از اصل ایراد دارد. اینجا دیگر موافق، مخالف و ممتنع معنی ندارد. جا داشت موضوع به کمیسیون تلفیق برگشت میشد و با یک اصلاح منطقی و تصمیمگیری برای افرادی که در بخشهای مختلف تعریف میشوند، دوباره در صحن مطرح میشد که این اتفاق نیفتاد و دولت هم در پیشنهاد خودش، پیشنهاد منطقی نیاورده بود و کمیسیون تلفیق هم نتوانست به یک جمعبندی خوبی در این رابطه برسد.
وحیدی اظهار داشت: در بحث سن بازنشستگی به موضوعی که به آن شفاف پرداخته نشد، مشاغل سخت و زیانآور بود. اگرچه در این باره قوانینی داریم، ولی در اینجا باید اشاره میشد که منظور از سن بازنشستگی در خصوص شغلهای سخت و زیانآور همان قانون خودش است و میباید چهارچوبهای آن رعایت شود.
حال امیدوارم شورای نگهبان، این مصوبه را رد کند تا یک اصلاح منطقی نسبت به این موضوع در آینده صورت بگیرد.
وی در ادامه بیان کرد: دولت اگر میخواهد صندوقهای بازنشستگی را از ورشکستگی نجات دهد، تنها راهش، افزایش سن بازنشستگی نیست. گاهی مدیریت نادرست صندوقهای بازنشستگی و مدیریت رانتی آنها، کار را در دستانداز انداخته است و اتفاقاً این مدیران نالایق باید برای نظم و نسق اوضاع محاکمه شوند.
قرار نیست تاوان سوءمدیریت برخی مدیران صندوقهای بازنشستگی را، کارکنان و بازنشستگان زحمتکش آن مجموعهها بپردازند. ۱۳ صندوق بازنشستگی و همچنین تامین اجتماعی، به لحاظ مدیریتی با چالش و آسیبهایی روبروست و متاسفانه گاهاً با برخوردهای حزبی و جناحی، این صندوقها مدیریت میشوند و با تغییر دولتها، هیاتمدیرههای آنها تغییر پیدا میکنند و گویی هیچوقت خبری از یک ساختار خوب و مبتنی بر شایستهسالاری بر این صندوقها حاکم نیست.
متاسفانه این صندوقها تبدیل به آویزان منابع ملی شدهاند و حال کشور و مردم ایران میباید هزینه سوءمدیریتها را بدهند. این صندوقها باید طوری مدیریت میشدند که وقتی صحبت از همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان را میکنیم، با قدرت مدیریتی پاسخگو باشند و با توجه به تورم کشور، برای آن برنامهریزی کنند.