چین:
آمریکا باید به دشمن جلوه دادن پکن خاتمه دهد
پکن روز دوشنبه به اظهارات جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا مبنی بر اینکه چین "بزرگترین تهدید" است، پاسخ داد و درخواست کرد که آمریکا "باید از دشمن جلوه دادن چین دست بردارد. "
به گزارش شبکه شرق، سخنگوی وزارت خارجه چین, به خبرنگاران در پکن گفت: چین هرگز اقدامی علیه آمریکا نمیکند و قصدی برای به چالش کشیدن یا گرفتن جایگاه آن ندارد.
وی افزود: آمریکا باید درک درستی از چین داشته باشد، با پکن همکاری کند تا تفاهمات مشترک مهم بدست آمده در جریان دیدار روسای جمهور دو کشور در سانفرانسیسکو اجرایی شود.
سخنگوی وزارت خارجه چین ادامه داد: این در حالی است که اظهارات این مقام آمریکایی در تضاد این تفاهمات است و این سخنان به سختی اعتماد چین و سایر جهان به آمریکا را جلب خواهد کرد و ذهنیت عمیق جنگ سرد و هژمونیک برخی در آمریکا را نشان میدهد.
بیانیه وانگ پس از آن بیان شد که ریموندو از چین به عنوان "بزرگترین تهدید مقابل آمریکا" یاد کرد و تاکید کرد که پکن دوست واشنگتن نیست.
ریموندو همچنین از رهبران تجاری آمریکا خواست که امنیت ملی را بر درآمد کوتاه مدت از چین اولویت دهند.
روابط پکن و واشنگتن در سال کنونی با پیچ و خمهایی از جمله حادثه کشتی هوایی بدون سرنشین، دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رئیس جمهوری تایوان در آمریکا همراه بوده است.
کاخ سفید بارها پکن را به عنوان رقیب برتر و رقابت با چین را چالشی ژئوپلیتیکی توصیف کرده است و همچنین واشنگتن سعی بر مهار اقتصادی پکن دارد.
مقامات آمریکایی با اجرای طرح راهبردی «حیاط کوچک، حصار بلند» ، راهاندازی طرحهای محدود کننده اقتصادی هند و اقیانوسیه و افزایش تعرفه محدودیت در حوزههای فناوریهای نوین از جمله «نیمه هادیها» با شرکتهای چینی، اصول اقتصاد بازار و رقابت منصفانه را نقض کرده و منجر به اختلال در بازار آمریکا، چین و جهان شده است.
پکن و واشنگتن نیز دارای سیستمهای اجتماعی متفاوتی هستند، اما نباید مانع همکاری دو طرف بر اساس منافع مشترک شود.
این دیدگاه سبب شد در طول چند ماه اخیر شاهد رفت و آمدهای مقامات عالی رتبه دو کشور باشیم.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، جنت یلن وزیر خزانه داری و جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا و برخی مقامات آمریکا از ماه ژوئن تا به امروز چندین بار سفر به چین داشتند. که سبب تشکیل مکانیسمهای ارتباطی مانند کارگروههای اقتصادی و مالی شد.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین در پایان ماه اکتبر برای دیدار با جو بایدن رئیس جمهور، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان دستیار رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کرد.
آمریکا برای اولین بار در ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین حاضر و پاویون خود را راهاندازی کرد.
هی لی فنگ معاون نخست وزیر چین و سرپرست امور اقتصادی و تجاری چین- آمریکا برای دیدار با مقامات آمریکایی به سانفرانسیسکو سفر کرد.
تعاملات عالی رتبه بین دو کشور چین و آمریکا نشان مثبتی از ثبات در روابط دو کشور بوده و روابط آتی دو کشور هم در گروی چگونگی تعاملات میان جوانان امروز و تعاملات دو کشور در سطوح مختلف، تحت حکومت مرکزی خواهد بود.
بر اساس گزارش اداره گمرگ چین، حجم تجارت بین دو کشور در سال گذشته با توجه به محدودیتهای اقتصادی بین دو کشور، حدود ۷۶۰ میلیارد دلار بوده است.
خبرگزاری شینهوا خاطرنشان کرد که دو کشور بر مسائلی چون مدیریت کشور، تضمین رفاه مردم؛ یافتن راه حلی برای چالشهای جهانی، مبارزه با تغییرات اقلیمی؛ حل مسائل منطقهای، جهانی صلح آمیز رقابت کنند.
سفر آتی شی به آمریکا مطمئنا همچون گذشته به ارتقای توسعه چین و آسیا- اقیانوسیه، تثبیت صلح جهان، تقویت نیروی محرکه رشد اقتصاد و ارتقای بیشتر سطح همکاریها کمک خواهد کرد و عناصر مطمئن بیشتری به همکاریهای جهان میبخشد.