|

اسامی۳ اسیر فلسطینی که حماس بر آزادی آن‌ها تاکید دارد، فاش کرد

روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نوشت سه اسیر فلسطینی هستند که جنبش حماس بر آزادی آن‌ها در قرارداد آتی تبادل اسرا با اسراییل تاکید دارد.

 اسامی۳ اسیر فلسطینی که حماس بر آزادی آن‌ها تاکید دارد، فاش کرد

به گزارش شبکه شرق، یک روزنامه عبری نوشت جنبش حماس به فردای جنگ و روابط خود با جنبش فتح و دیگر گروه‌های فلسطینی می‌اندیشد و اصرار دارد که قرارداد آتی تبادل اسرا با اسراییل شامل سه نفر از اسرای برجسته فلسطینی یعنی «مروان البرغوثی»، «احمد سعدات» و «عبدالله البرغوثی» باشد.

یدیعوت آحارونوت در ادامه نوشت لیست حماس شامل اسامی بزرگی است که می‌توانند چهره تشکیلات خودگردان را تغییر دهند؛ در راس این چهره‌ها مروان البرغوثی، از رهبران جنبش فتح است که به پنج حبس ابد و ۴۰ سال حبس محکوم شده است.

برخی نهادهای حقوقی فلسطینی اوایل هفته گزارش کردند که سرویس امنیت رژیم اسراییل البرغوثی را از زندان عوفر منتقل کرده و او را به سلول انفرادی در مکانی نامعلوم فرستاده است.

آحارونوت در ادامه نوشت، نام بعدی که حماس بر آزادی‌اش تاکید دارد، احمد سعدات، دبیرکل جبهه مردمی فلسطین و مغز متفکر عملیات ترور «رحبعام زئیفی» وزیر اسراییل در سال ۲۰۰۱ است که رژیم اسراییل حاضر نشد در توافق تبادل «گلعاد شالیت» سرباز ارتش اسراییل با ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی، او را آزاد کند.

این روزنامه عبری در ادامه تاکید کرد که سعدات همانند البرغوثی شخصیت مردمی مهمی در جامعه فلسطین محسوب می‌شود.

اما اسیر سوم عبدالله البرغوثی، یکی از سران حماس و یکی از فرماندهان شاخه نظامی این جنبش در کرانه باختری است. البرغوثی در حال گذراندن ۶۷ حکم حبس ابد خود در زندان‌های اسراییل است؛ حکمی که در این رژیم بی‌سابقه است.

آحارونوت نوشت، حماس در توافق شالیت موفق به آزاد کردن البرغوثی نشد و اکنون به دنبال آن است که در توافق بعدی‌ با اسراییل، او و ۲ اسیر فلسطینی دیگر را آزاد کند.

مروان البرغوثی، احمد سعدات و عبدالله البرغوثی

شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم اسراییل هم به نقل از برخی مقامات این رژیم گزارش کرد توافقی که تل‌آویو به حماس پیشنهاد کرد، شامل آزادی ۳۰ تا ۴۰ گروگان در مقابل آزادی چند نفر از اسرای برجسته این جنبش است.

از سوی دیگر مرکز پخش اسراییل گزارش کرد تل‌آویو پیشنهاد قرارداد جدیدی برای آزادسازی گروگان‌ها داده اما حماس نپذیرفت قبل از توقف کامل عملیات‌های نظامی و تیراندازی در نوار غزه آن را بررسی کند.

این مرکز در ادامه گزارش داد، قرارداد پیشنهاد شده از سوی تل‌آویو شامل «تمدید روزهای آتش‌بس و آزادسازی بازداشت‌شدگان خطرناک» در مقابل آزادی اسرای اسراییلی است.

از زمان آغاز حملات رژیم اسراییل به نوار غزه در هفتم اکتبر بیش از ۲۰ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و حدود ۵۲ هزار و ۶۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

ارتش رژیم اسراییل نیز اذعان کرده که در درگیری‌ها در نوار غزه ۴۶۶ تن از نیروهایش کشته شدند.

 

منبع: ایسنا