|

قطعنامه پارلمان اروپا درباره آتش‌بس در غزه

پارلمان اروپا به آتش‌بس در غزه رای داد. این قطعنامه، با ۳۱۲ رای موافق، ۱۳۱ رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع تصویب شد. این قطعنامه اگرچه جنبه الزام‌آور ندارد، اما یک تغییر چشمگیر در مواضع پارلمان اروپا به شمار می‌رود که پیشتر خواهان توقف موقت درگیری‌ها در غزه بود.

قطعنامه پارلمان اروپا درباره آتش‌بس در غزه

به گزارش شبکه شرق، نمایندگان پارلمان اروپا قطعنامه‌ای را در حمایت از آتش‌بس دائمی در غزه صادر کردند.

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه، پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز جنگ در غزه و شهادت افزون بر ۲۴ هزار فلسطینی، قطعنامه‌ای را در حمایت از آتش‌بس دائمی در غزه صادر کردند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، بر لزوم افزایش تلاش‌های سیاسی به منظور پایان دادن به درگیری‌ها در این باریکه تاکید شده است. نمایندگان پارلمان اروپا از راه حل موسوم به دودولتی بر اساس مرز‌های سال ۱۹۶۷ به پایتختی بیت المقدس و احترام کامل به قوانین بین المللی تاکید کرده‌اند.

در سند یادشده مواضع خصمانه غرب علیه طوفان الاقصی و عملیات نیرو‌های مقاومت تکرار، اما تاکید شده است: ما واکنش نظامی نامتناسب اسرائیل را که باعث تلفات غیرنظامیان، در مقیاس بی سابقه‌ای شده است، محکوم می‌کنیم.

قانون‌گذاران اروپایی همچنین نسبت به بحران انسانی در غزه ابراز نگرانی و «بر نیاز فوری برای دسترسی کامل، سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه» تأکید کردند.

آن‌ها همچنین «بر تعهدات طرف‌های درگیر بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی در خصوص ارائه کمک‌های بشردوستانه تأکید کردند و از مقامات اسرائیلی خواسته‌اند که دسترسی مستمر به کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را با تاکید بر تحویل بی‌وقفه اقلام ضروری مانند سوخت، غذا، آب، تجهیزات پزشکی و سرپناه، مطابق با قوانین بین‌المللی تضمین کند.»

نمایندگان اروپا در بخش دیگری از این قطعنامه، بر لزوم پایان دادن به اشغال سرزمین‌های فلسطینی تاکید و تصریح کردند: شهرک‌سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری، از جمله قدس شرقی، بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است. در این سند می‌خوانیم: ما افزایش خشونت شهرک‌نشینان افراطی علیه فلسطینی‌ها را به شدت محکوم می‌کنیم و خواستار تحریم شهرک نشینان افراطی ناقض حقوق بشر و قوانین بین المللی هستیم.

این قطعنامه با ۳۱۲ رای موافق، ۱۳۱ رای مخالف و ۳۲ رای ممتنع تصویب شد. این قطعنامه اگرچه جنبه الزام‌آور ندارد، اما یک تغییر چشمگیر در مواضع پارلمان اروپا به شمار می‌رود که پیشتر خواهان توقف موقت درگیری‌ها در غزه بود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، افزود: با وجود تلاش‌های اخیر برای افزایش جریان انتقال اقلام بشردوستانه به غزه، اما این کمک‌ها به طرز تاسف‌باری کافی نیست. این وضعیت نشان می‌دهد که تنها توقف پایدار جنگ می‌تواند وضعیت غیرنظامیان را بهبود بخشد.

منبع: ايسنا