تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران اعمال میشود؟
در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران هستند.
به گزارش شبکه شرق، نشریه «فایننشال تایمز» بهنقل از منابع آگاه، اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران هستند.
نشریه «فایننشال تایمز» بهنقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه ایران هستند و در عین حال، تلاش میکنند برای جلوگیری از رویارویی مستقیم بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، از تمام کانالهای دیپلماتیکی که با تهران دارند، استفاده کنند.
ایران شنبهشب، 300 موشک و پهپاد را بهسمت اسرائیل شلیک کرد؛ این حمله موشکی و پهپادی اولین حمله مستقیم این ایران به اسرائیل محسوب میشود. اقدام ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در سوریه صورت گرفت.
در گزارش این نشریه آمده است: «با موج دیپلماسی که دیروز در کنفرانس ویدئویی اضطراری رهبران گروه هفت به اوج خود رسید، مقامات اروپایی در سه حوزه متمرکز به توافق رسیدند: محکومیت ایران و ابراز همبستگی با اسرائیل؛ تدوین برنامههایی برای تحریمهای احتمالی؛ و استفاده از هر اهرم فشاری که آنها هنوز علیه تهران دارند تا تنشها را کاهش دهند.»
بهگفته منابع آگاه، مقامات اتحادیه اروپا در روزهای اخیر «تماسهای زیادی» با همتایان ایرانی داشتهاند تا خصومتها را کاهش دهند. این مذاکرات شامل گفتگوی بین جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران میشود.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است فردا «سهشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳»، یک نشست ویدئویی اضطراری داشته باشند که به بروکسل فرصتی برای ارزیابی اعمال تحریمهای جدید علیه ایران میدهد.
اورسولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت: تحریمها علیه «برنامههای پهپادی و موشکی» ایران در حال بررسی است.
بر اساس این گزارش، این موضوع همچنین بستگی زیادی به واکنش اسرائیل دارد. کابینه جنگ این رژیم عصر دیروز برای بحث در مورد این موضوع تشکیل جلسه داد.
ایالات متحده در راس گروه «۷» در تلاش است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را متقاعد کند اقدام نظامی انجام ندهد، چرا که واشنگتن نگران آن است که روند یک «جنگ گستردهتر» تسریع شود.
چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از نشست گروه «۷» گفت: «همه طرفها باید خویشتنداری کنند. ما به همه تلاشهای خود برای کاهش تنش ادامه خواهیم داد. این موضوع در نشست سران اتحادیه اروپا در این هفته مورد بحث قرار خواهد گرفت.»