|

عباس عراقچی:

زمان استفاده از موشک‌های دیپلماتیک است

عباس عراقچی گفت: در حال حاضر و پس از فروکش کردن تنش ایران و اسرائیل، پس از حمله به کنسولگری، زمان استفاده از ابزار سیاسی و دیپلماسی و به تعبیری، موشک‌های دیپلماتیک برای تثبیت قدرت ایران است.

زمان استفاده از موشک‌های دیپلماتیک است

به گزارش شبکه شرق، عباس عراقچی گفت: «تاکید می‌کنم، مذاکرات سیاسی دستاوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد. باید پس از زدن ضربه نظامی، وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می‌شدیم.»

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی و معاون سابق وزارت خارجه، در نشست مجازی کلاب کافه خبر در «اسپیس ایکس» گفت: «در حال حاضر و پس از فروکش کردن تنش ایران و اسرائیل، پس از حمله به کنسولگری، زمان استفاده از ابزار سیاسی و دیپلماسی و به تعبیری، موشک‌های دیپلماتیک برای تثبیت قدرت ایران است. مذاکرات سیاسی دستاوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسد.»

عراقچی گفت: «باید پس از زدن ضربه نظامی، وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می‌شدیم و الان وقت ورود به میدان سیاسی و دیپلماسی است.»

او در پاسخ به سوالی در این‌باره که آیا پس از حمله اسرائیل به کنسولگری، ایران، صرف‌نظر کردن از تقابل را به توقف حمله به غزه کرده بود، تاکید کرد: «از پشت صحنه خبر ندارم و اطلاعات من فقط رسانه‌ای است. اما درخواستی از طرف ایران قطعا وجود نداشته که توقف حمله به غزه  در مقابل عدم حمله ما اتفاق بیفتد. این حرف‌ها بخشی از همان جنگ‌های روانی و رسانه‌ای است که آنان انجام دادند تا مانع حمله ایران شوند که موفق نشدند.

باز هم تاکید می‌کنم، مذاکرات سیاسی دستاوردهای میدانی را نقد می‌کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه‌های قدرت صورت نمی‌گیرد و به جایی هم نمی‌رسد. باید پس از زدن ضربه نظامی وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می‌شدیم و الان وقت ورود به میدان سیاسی و دیپلماسی است.»

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی ایران، معتقد است: «احتمال حمله به رفح در غزه، هنوز زیاد است و منتفی نشده ولی اسرائیل را نمی‌تواند از این بن‌بست نجات‌دهد. درگیری با ایران، اسرائیل را به مراتب ضعیف‌تر کرده است.»

عراقچی همچنین می‌گوید: «پس از کاهش تنش فعلی، باید با افزایش تحرکات دیپلماتیک اجازه ندهیم که فشار و هزینه به کشور وارد شود. باید سیاست ها و راهبردهای همسایگی با کشورهای همسایه را تقویت و به‌روز کنیم. نباید اجازه داد ایران را به خطری برای کشورهای قلمداد کنند.» 

دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی گفت: «پس از تحولات اخیر، قدرت ایران به حدی افزایش یافته که فراتر از منطقه رفته است.» 

عراقچی تاکید کرد که گاهی در گذشته، به موقع، از فرصت‌های پیش‌آمده استفاده نشد و  آن فرصت‌ها تبدیل به تهدید شدند. برعکس گاهی حتی تهدیدها با مدیریت درست به فرصت تبدیل شده‌اند، مثل حمله به سفارت ایران در دمشق که به فرصت بزرگی برای ایران مبدل شد. الان باید از این فرصت به‌دست‌آمده، بهترین و بیشترین استفاده را کرد.

منبع: جماران