استفتا از دفتر رهبری و مراجع تقلید درباره تعطیلی شنبهها
در پاسخ استفتای شفاهی، دفتر رهبری و دفتر امام، حرمت و اشکالی برای تعطیلی شنبه نفرمودند؛ دفاتر سه مرجع بزرگوار تاکید داشتند: «صرف تعطیلی شنبه، تشبه با یهودیت محسوب نمیشود».
به گزارش شبکه شرق، عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی درباره موضوع تعطیلی روز شنبه و برخی حواشی پیرامون آن توضیحاتی ارایه داد.
«محسن پیرهادی» عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تصمیمات ملی و اصلاح برخی رویهها نیازمند انجام مباحثات علمی و عمیق است، گفت: بهرغم مانور و اتهامتراشی برخی منتقدان و مخالفان، پس از بررسیهای دقیقی که صورت گرفت عیان شد، تغییر تعطیلی از «از پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» منع شرعی و قانونی ندارد و تصمیمی حاکمیتی محسوب میشود که صرفاً نیاز به یک عزم و رویکرد اصلاح بر اساس منافع و مصالح کشور دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: برای روشن شدن صحت ادعای مخالفان طرح مذکور از دفاتر آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، نوری همدانی به صورت شفاهی و تلفنی و از دفترآیت الله عظما علوی گرگانی به صورت کتبی در خصوص تشبه تعطیلی شنبه با یهودیت استفتا کردهایم؛ فحوی مشترک پاسخ کتبی و شفاهی دفاتر این مراجع بزرگوار تقلید بر این نکات تاکید داشت که اصلاح روندها بر اساس سبب انتفاع جامعه اسلامی و مسلمین بلا مانع است.
پیرهادی تصریح کرد: در خصوص جابهجایی تعطیلات چون جز مباحث حکومتی و حاکمیتی محسوب میشود، تشخیص حاکم شرع متبع است و تنها روز جمعه است که به دلیل سفارش بر برپایی نماز جمعه، مقدس شمرده شده است.
پیرهادی تاکید کرد: دفاتر سه مرجع بزرگوار تاکید داشتند: «صرف تعطیلی شنبه تشبه با یهودیت محسوب نمیشود».
استفتا از دفتر رهبری و حضرت امام (ره) درباره تعطیلی شنبه
او ادامه داد: همچنین در استفتای شفاهی از دفتر رهبری و استفتای کتبی از دفتر حضرت امام(ره) نیز در پاسخ به این سوال حرمت و اشکالی برای تعطیلی شنبه نفرمودند.
نماینده مردم تهران گفت: متأسفانه برخی صداها به غلط، صدای حاکمیت تلقی میشود، تولید دوقطبی اقتصاد و ایدئولوژی اگر خواست برخی مخالفان طرح هم نباشد، اما خروجی کلی موضع گیری آنهاست که نه تنها به مصلحت کشور نیست بلکه منجر به یاس اجتماعی از اصلاح رویکردها میشود.