آغاز اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامه شورای امنیت علیه ایران
در پاسخ به اقدام سه کشور اروپایی در صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، برخی اقدامات ایران در نطنز و فوردو آغاز شده است.
به گزارش شبکه شرق، اقدامات ایران در پاسخ به اقدام تروئیکای اروپایی و صدور قطعنامه علیه ایران در شواری حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی آغاز شد.
روز چهارشنبه «۱۶ خرداد ۱۴۰۳»، قطعنامه پیشنهادی از سوی تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، با ۲۰ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع علیه جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.
خبرگزاری «مهر» در این خصوص نوشت: «بر اساس شنیدهها، در پاسخ به اقدام سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) در صدور قطعنامه شورای حکام علیه جمهوری اسلامی ایران، برخی اقدامات ایران در نطنز و فوردو آغاز شده است.
پیشتر ایران هشدار داده بود که کشورهای غربی باید از اقدامات بیثمر علیه ایران گذشته خود درس بگیرند.
شب گذشته «چهارشنبه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۳»، «لورنس نورمن»، خبرنگار نشریه «والاستریت ژورنال» که اطلاعات آژانس حتی پیش از انتشار، توسط آژانس به بیرون درز میدهد، در مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی مدعی شد که ایران در همین راستا، تعدادی از آبشارهای جدید سانتریفیوژ در نطنز و فوردو را نصب کرده است.
این خبرنگار ظاهراً تلاش کرده است با طرح بخشی از اقدامات ایران و نه همه آنها، به نوعی نگرانی جریانات تندرو علیه ایران را کاهش دهد.
این جریانات وانمود کرده بودند که به دلیل شرایط داخلی ناشی از شهادت رئیسجمهور و همراهانش و همچنین در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، کشورمان اقدام خاصی در مقابله با تحرکات سیاسی کشورهای غربی نخواهد کرد.
از همین جهت گزارشات روزهای آتی، نادرستی چنین تحلیلی را بر آنها ثابت خواهد کرد.
گفتنی است، روز چهارشنبه «۱۶ خرداد ۱۴۰۳»، قطعنامه پیشنهادی از سوی تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) با ۲۰ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع علیه جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید.
اگرچه قطعنامههای آژانس از لحاظ حقوقی الزامآور نیستند، اما لازم است نسبت به آن پاسخهای مناسب و درخور اتخاذ شود که راه را برای تداوم سیاسی کاری در این نهاد فنی ببندد.
پیش از تصویب این قطعنامه علیه ایران، هشت کشور (بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا) در بیانیهای مشترک، در مورد بند «ج» ۶ دستورکار «موافقتنامه پادمان انپیتی با جمهوری اسلامی ایران» اعلام کردند که پیشنویس قطعنامه با هدف سوءاستفاده از وقفه موقت در همکاری بین ایران وآژانس بینالمللی انرژی اتمی، بدون توجه به تعاملات اخیر بین مدیرکل و مقامات ایرانی است.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بین المللی مستقر در وین با انتشار یادداشت توضیحی، نوشت: تصمیم برای توقف اجرای تعهدات تحت برجام کاملاً مطابق با حقوق ذاتی کشور طبق بندهای «۲۶» و «۳۶» برجام بوده و پاسخی به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام است.»