دفاع قاطعانه اطلاعات از کابینه پزشکیان
روزنامه «اطلاعات» از کابینه و وزیران پیشنهادی دولت «مسعود پزشکیان» دفاع کرد.
به گزارش شبکه شرق، کابینه پیشنهادی «مسعود پزشکیان»، درصدد است به روشنی نشان دهد که رئیسجمهور، بنای چالش ندارد و هدف روشنی دارد که با آرامش و حذف گروههایی که احتمال تنش می بیند به سمت تعامل با سایر ارکان کشور برود.
روزنامه «اطلاعات» با دفاع از کابینه و وزیران پیشنهادی دولت «مسعود پزشکیان» نوشت:
«با اینکه هنوز رایزنی نمایندگان مجلس در باب اعضای این کابینه آغاز نشده است، باد ناموفق در میان برخی منتقدان و مخالفان وزیدن گرفته و چند نقد جانانه به مسعود پزشکیان وارد کردهاند.
عمدهترین نقدها این است که کابینه جوان نیست و میانگین سنی ۵۹.۷ سال برای کارهای سترگ و چالاکی بیوقفه، رقم مناسبی نخواهد بود. پاسخ این است که معاونان وزرا میتوانند و میباید جوان باشند ولی در هرصورت به دو دلیل، نباید دولت کنونی با افراد کمتجربه کار کند؛ یکی شرایط حساس کشور و منطقه و دوم انتظارات مردم و مواجهه با افکار عمومی.
اول اینکه رویکرد تعاملی و همگرایی به وضوح بر چالش و واگرایی غلبه دارد. تجربه نوینی که با تشکیل شورای راهبری و کارگروههای پیشنهاد و انتخاب وزرا شکل گرفت، آزمونی نوین و هیجان انگیز برای مردمسالاری چالشانگیز جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
با این همه، دولت پزشکیان، دولت گذار است. از یک سو میراثبر شرایط و منابع و پروژههای ناتمام و ناموجه است که سالها پیش باید تعیین تکلیف می شد تا تجمیع و مخاطره را بدین مرحله نمیرساند. از سوی دیگر، باید توقعات مردم را برآورده و اقتصاد و زندگی ملت را به سامانی قابل قبول نزدیک کند و وضعیتی پایدار را در مملکت به وجود آورد.
علاوه بر این، دو سویه سنگین از مردم و رقبای تلخوش به دولت خرده ها می گیرند و خود را صاحب سهم میپندارند. سویه اکثریتی قهر کرده با صندوق رأی و ناامید از تحولات ساختاری و سویهای از صاحبان آرای شکست خورده در انتخابات که صدای بلندگو را در دولت سایه بیشتر کردهاند تا نشان دهند که سایه ها بیکار ننشسته و در میدانی ناپیدا حاضر و ناظرند!
ایراد دیگر به وزرای پیشنهادی، این است که مانند شرکت سهامی چیده شده و بیش از حامیان و رای دهندگان، به جریانهای ناباور به گذار و اصلاح ساختارها بها داده است. این نقد البته تامل انگیز است و به سادگی نمی توان از آن گذشت. پرسش این است که آرای انتخابات اخیر، ندای تغییر و اصلاح و عقلانیت و تسامح بود، بنابراین کسانی که میپرسند چرا باید این رویکرد در مرکز توجه و برنامه های دولت نباشد، سخنی تأملانگیز را مطرح میکنند.
واقعیت این است که کابینه پیشنهادی درصدد است به روشنی نشان دهد که رئیسجمهور بنای چالش ندارد و هدف روشنی دارد که با آرامش و حذف گروههایی که احتمال تنش میبیند به سمت تعامل با سایر ارکان کشور برود.
این خود نقطه قوت وزرای پیشنهادی است. جوانگرایی سابق و لاحق از برخی دانشگاههای ویژه را قبلا آزمودهایم. پزشکیان درصدد ایجاد ثباتی است که کشور را بتوان با برنامه و قانون اداره کرد. این کار از سهمخواهان و عالمان یکشبه برنمیآید، متخصص مجرب و سیاستمدار صبور میخواهد. این حقیقت را از نظر نباید دور داشت.
از طرف دیگر، باید منتقدان متوجه باشند که انتخاب کابینه، جزو حقوق رئیسجمهوری است و باید محترم شمرده شود. در این مرحله بیش از هر چیز کمک به پزشکیان و متخصصان و تحولخواهان دولت او به نفع کشور است. دولت او در مجموع تکنوکرات و کارآزموده است. هرچند برای داوری زود است.
کارآیی به ویژگیهایی نیاز دارد که هر حادثهای ممکن است بدان سمت و سو دهد و در عمل موجب مشکلاتی برای دولت شود. بنابراین منتقدان زود آمده عجله نکنند زیرا در حال حاضر، آنچه اهمیت دارد، به جای تمرکز بر افراد، بررسی مداوم کارنامه دولت بر اساس وعدههای دادهشده است.
واپسین کلام اینکه، نقد و ناراحتی بخشی از حامیان دولت را باید جدی گرفت و پیشنهاد ما این است که گفتگو با آنها، بهترین شیوه و کار است. منتقدان مصلح و میهندوست، یار صادق و ارزشمند کابینه هستند.»