گفت و گوی متفاوت سیما با رئیس جمهور
مصاحبه اخیر (دوشنبه 12 آذرماه) سیما با آقای رئیسجمهور از دو بُعد مشخص با مصاحبههای رؤسای جمهور قبلی متفاوت بود. یکی به لحاظ نوع پاسخهای آقای دکتر پزشکیان که سعی کرد با احترام تمام به دولت قبل و دولتهای قبلی، اشارات خوب و بامعنایی به وضعیت موجود و بهارثرسیده از دولت سیزدهم داشته باشد.
ناترازیهای موجود در همه زمینهها بهویژه در حوزه سوخت و انرژی، پیشخورشدن بخش اعظم بودجه، بدهیهای کلان دولت، ذخیرهنشدن بهموقع سوخت، خالیبودن دست دولت برای اقدامات اساسی و زیربنایی و... در حوزه روابط خارجی عملیاتینشدن توافقنامهها و تفاهمنامههای متعدد میان ایران، روسیه، چین و برخی کشورهای دیگر و ضرورت شروع اقدامات عملی در این موارد و نیز در حوزه فرهنگی و روابط دولت با مردم خودمان، به ناقصبودن و غیرقابل اجرا بودن و پیامدهای منفی اجرای قانون مصوب مجلس در مورد حجاب و عفاف و نیز در صورت ضرورت تصحیح و عملیشدن و مؤثرشدن آن. این موارد و برخی موضوعات دیگر کلیت پاسخهایی بود که آقای دکتر پزشکیان
به پرسشهای مجریان سیما اظهار کرد.
تغییر و تفاوت دیگر مصاحبه اخیر سیما با رئیسجمهور، نوع پرسشگری مجریان بهویژه خانم المیرا شریفیمقدم بود که با توجه با اغتنام از فرصت پیشآمده و طبعا رهنمود مدیران پشت صحنه سیما، تلاش کرد تا اجرا و گفتوگویی چالشی با آقای رئیسجمهور داشته باشد و برای این منظور چند بار صحبت رئیسجمهور را قطع کرد یا برای چندمین بار سؤال خود را تکرار کرد؛ بهویژه پرسش مربوط به احتمال گرانشدن بنزین را.
پس از این مصاحبه، بسیاری از فعالان رسانه به مقایسه نوع برخورد مجریان سیما در مصاحبههای قبلی با رؤسای جمهور پیشین پرداختند؛ ازجمله نوع بسیار متفاوت و دستبهعصای خانم مجری و دیگر مجریان در مصاحبههای مشابه قبلی که کاملا متفاوت و با روالی یکسویه، کند و همراه با تأییدهای مکرر بود.
در حوزه فعالیت رسانهای، همواره قابل فهم بوده است که مخاطبان عام به دلیل مشغلهها و گرفتاریهای روزمره و بعضا اولویتنداشتن لحظهای موضوع برای آنان، به اینگونه مسائل توجه عمیق نداشته باشند؛ ولی فعالان رسانهای و دستاندرکاران حوزه خبر کمتر از این نوع مقولات میگذرند، بهویژه که به مدد وجود فضای مجازی و امکان ذخیرسازیها و آرشیوهای فعال، دسترسیها و مقایسهها راحتتر و عمیقتر صورت میگیرد.
هنوز در حافظه کوتاهمدت و جاری بسیاری از مخاطبان نوع مصاحبههای صداوسیما با آقای دکتر احمدینژاد و مرحوم آقای رئیسی پاک نشده و نیاز به کنکاش زیادی نیست. در دوره دولتهای نهم و دهم، تصمیمگیرنده و گاه تعیینکننده مجری، دفتر رئیسجمهور بود و چالشی اتفاق نمیافتاد. یک بار حتی مجری سیما در گفتوگو حضور نداشت و آقای مهدی کلهر، مشاور آقای احمدینژاد رئیسجمهور وقت، مجری و مصاحبهگر گفتوگو بود!
با استقبال و به فال نیک گرفتن شیوه جدید و چالشی گفتوگو با مسئولان حوزههای مختلف ازجمله رؤسای قوا، برای دستگرمی و حرکت در این مسیر پیشنهاد میکنم گفتوگویی مشابه با جناب آقای مهندس چمران، ریاست شورای شهر تهران برگزار کنند؛ شخصیتی که طی سالهای طولانی رئیس شورای کلانشهر تهران بوده و اینک نیز برای چهارمین دوره ریاست شورا را بر عهده دارد و چون وظیفه مستقیم اجرائی نداشته، احتمالا بار سبکتری در پاسخگویی داشته باشد.
از ایشان لااقل پاسخ به پرسشهای گذشته خبرنگاران درخصوص عملکرد شهردار و شهرداری تهران را که در موارد متعددی با ذکر جملاتی همچون بررسی و اعلام نتیجه میشود، موضوع در دست بررسی است و امثال آنها مکتوم ماندهاند، در گفتوگوی زنده نیمهچالشی! دریافت کنند و به اطلاع شهروندان برسانند و بعدا بروند سراغ شهردار، رؤسای قوا و بقیه مسئولان.
امیدواریم با اغتنام از فرصت پیشآمده، زمینه مناسب موجود و اشتیاق مخاطبان این رویه شکل گیرد و تدوام یابد.