آیتالله العظمی دستغیب: روی قانون حجاب خط قرمز بکشید/ قانون حجاب مشکل را حل نمیکند و خلاف شرع است
آیت الله العظمی سید علی محمد دستغیب: اگر قانونی با الزامِ مردم به یک حکم شرعی به شیوهای خشونتبار موجب بیزاری از اصل دین شود طبق قاعده حرمت تنفیر، این قانون خلاف شرع مقدس اسلام است و نتیجه عکس میدهد.
به گزارش شبکه شرق، نظر آیت الله العظمی سید علی محمد دستغیب در مورد قانون حجاب در پی می آید:
بسمه تعالی
اخیراً اعضای مجلس شورای اسلامی قانونی برای حجاب تصویب کردهاند. بنده این قانون را مطالعه کردم. به نظر میرسد برای مبارزه با یک منکر باید ریشههای آنرا از بین برد نه آنکه شاخ و برگ آنرا برید. اگر مسئولین امر مشکلات جامعه ناشی از فقر و فساد و … را حل کنند، قطعاً مردم ما بهخصوص جوانان با دل و جان از اسلام و احکام نورانی آن استقبال میکنند و ریشه منکرات در جامعه کنده میشود.
اگر مردم و آقایانِ فقها تا به حال دقت کنند، برای افرادی که در جامعه خلافی مرتکب شوند که نیاز به تعزیر داشته باشد، در ابواب مختلف فقه (از جمله حدود و تعزیرات و…) درباره آن گفته شده است. مثلا در مورد بیحجابی، اگر از فقیهی پرسیده شود که چه کار باید کرد ابتدا میفرمایند که باید به ایشان تذکر داده شده و بگویند حجاب خود را رعایت کنید، یا چادر به سر کنید و یا موهایتان پیدا نباشد و یا لباس تنگ نپوشید. اگر شخص اعتنا نکرد باید دوباره تذکر به ایشان داده شود و مؤمنین در این نهی از منکر مشارکت کنند و چندین بار تذکر داده شود. چنانچه باز هم قبول نکرد، اگر این خلاف مخلّ در اجتماع باشد، فقیه اگر لازم بداند (مثلا بداند که بدتر نمیشود) تعزیر میکند. این هم منحصر به بدحجابی زنان نیست بلکه هر گناهی که در جامعه علنی باشد این حکم در آن جاری میشود. البته تعزیر هم فقط تازیانه نیست، ابتدا باید مقدماتی رعایت شود و در آخر نوبت به تازیانه میرسد.
حال درباره این قانون حجاب (که تبصرههای زیاد و سختی در آن گذاشتهاند) به نظر میرسد که مشکل را حل نمیکند و همچنین از نظر بنده خلاف شرع است و پول گرفتن بیخود از افراد خاطی هیچ وجه شرعی ندارد. لذا به نظر میرسد آقایان نمایندگان که این قانون را نوشتند از ایشان خواهش میشود روی این قانون خط قرمزی بکشند زیرا به هیچ وجه قابل ملاحظه و تصحیح نیست و شرعیت ندارد. بایستی خط قرمز روی همه این قانون بکشند. بالاخره آقایان فقها هستند و میتوان از ایشان سؤال پرسید که این قوانین در کجای روایات است؟ و کدامیک از فقها چنین چیزی را تأیید میکند که از قرآن و روایات است؟
نتیجه این است که امثال این قوانین فقط ناراحتیِ بیشتر در اجتماع ایجاد میکند. و چنانچه میدانید اگر قانونی با الزامِ مردم به یک حکم شرعی به شیوهای خشونتبار موجب بیزاری از اصل دین شود طبق قاعده حرمت تنفیر، این قانون خلاف شرع مقدس اسلام است و نتیجه عکس میدهد. همچنانکه بعضی دیگر از مراجع معظم تقلید معتقدند حجاب اجباری امری نشدنی است؛ و با اجبار، وضعِ حجاب در جامعه اصلاح نمیشود.
فرض کنید خانوادهای است که یکی از دخترانشان بیحجاب است؛ با اجرای این قانون ممکن است نتیجه بدتر شده و بقیه اعضای خانواده نیز به حجاب بدبین شوند! پس آقایان باید این قانون را کلاً حذف کنند.
مخصوصا پول گرفتن از افراد خاطی را کنار بگذارید! ما در ایران اینهمه معدن و… داریم. هرکدام از آقایان هم ماهیانه حقوق بالایی دارند. چه اشکالی دارد که به جای پول گرفتن، مردم را تشویق به حجاب کنید؟ بگویید هرکس باحجاب شد ماهیانه مبلغی به او میدهیم. برای هرکسی که چادر سر کرد جایزهای تعیین کنید و از درآمدهای این مملکت به آنها بدهید!
خلاصه، این راه درستی نیست و با این وضعیتی که در اجتماع و در دنیا هست، این قانونهای سفت و سخت باعث خندیدن مردم دنیا به ما میشود.
خدایا به حق محمد و آل محمد همه ما را به تکلیف خودمان آشنا کن که باید چطور زندگی کنیم و چطور صحبت کنیم. در هر پست و مقامی که هستیم بفهمیم چطور رفتار کنیم تا در این دشواریها قرار نگیریم.